| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

KŘUPAVÉ ŠPALDOVÉ TOLARY

Suroviny:175 g másla • 1 vejce • 75 g cukru moučka • 1 vanilkový cukr • strouhaná kůra z 1 citrónu • 1 kávová lžička skořice • 2 kávové lžičky mletého kardamonu • špetka soli • 300 g špaldové mouky (jemně mleté) • 2 kávové lžičky prášku do pečiva • 2 polévkové lžíce sekaných lískových oříšků
Postup:Máslo ušleháme do pěny, postupně k němu přisypáváme cukr, vanilkový cukr, vejce, sůl, citrónovou kůru, skořice a kardamon. Prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva a zapracujeme do máslové hmoty. Zpracujeme těsto a dáme odpočinout do chladničky. Těsto vyválíme na plát cca 4 mm, vykrájíme kolečka, která sypeme sekanými lískovými oříšky. Pečeme při 180C do růžova.
Vložil:

*Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14

Novákovic rodinka
Datum:19.9.2008 10:08:33
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.