Suroviny: | 2 vejce150g cukru moučka110g polohrubé mouky2 vanilkové cukrySůl50g polohrubé mouky1dcl mléka30g cukru30g kakaa1 vanilkový pudink250 ml mléka1 žloutek250g tvarohu ve vaničce2 vanilkové cukry30g cukru moučkajahody (cca 500g)popř. želatina |
---|---|
Postup: | V míse smícháme 110 g mouky, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru a 2 žloutky. Ze 2 bílků ušleháme sníh se špetkou soli a opatrně ho vmícháme do směsi. Vše vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy.Z 50 g mouky, 1 dcl mléka, 30 g cukru a 30 g kakaa vyšleháme těsto a mřížkovaně vléváme do směsi ve formě.Dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut při 180 °C.Ve 250 ml mléka uvaříme pudink, dle návodu a necháme vychladnout. Utřeme tvaroh se žloutkem, 3 vanilkovými cukry a 30 g cukru. Poté vmícháme pudink. Korpus rozřízneme napůl a lehce pomažeme směsí. Většinu směsi namažeme navrch (část si ještě necháme na dozdobení). Do krému jemně vtlačíme jahody. Nakonec si dáme zbytek pudinkovo-tvarohové směsi do sáčku a stříkáme do mezer mezi jahodami. Kdo má rád, může zalít čirým želé. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:29:07 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.