Kudla2 |
|
(27.11.2017 13:30:10) Velmi mnoho věcí, který Tě nebavěj, ale můžeš dělat jen v nezbytně nutný míře.
Chápu, že je blbý říct "já to a to dělat nebudu", když je to potřeba, a tímto způsobem se halasně vymezovat mi přijde divný.
U mě to třeba není tak, že bych vařit neuměla vůbec, ale těžce mě to nebaví a nebaví mě tím trávit čas. Což neznamená, že to občas neudělám, ale není to můj "jazyk lásky", víceméně mě to otravuje a nebyla bych kompatibilní s někým, kdo by to za "jazyk lásky" považoval.
A nevidím na tom vůbec nic špatného, pokud by to někomu tak moc vadilo, tak by to holt skončilo u toho, že bychom nebyli kompatibilní. Asi jako by se člověk, kterej je srdcem i duší tramp, nedal dohromady s někým, kdo by dobrovolně nevystrčil nos z města, a nemělo by cenu, aby se násilím předělával.
|
Monty |
|
(27.11.2017 13:32:10) "Velmi mnoho věcí, který Tě nebavěj, ale můžeš dělat jen v nezbytně nutný míře."
Ano, Kudlo, přesně. Utírat zadek miminu někdo musí, je to činnost časově omezená, no tak to uděláš a neřešíš, že tě to nebaví. Denní vaření nutný není, takže nevidím důvod, proč se přemáhat. Jako ty Rodinový okna. Prostě se to dá zařídit JINAK. A takových věcí je docela dost.
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 13:35:39) Monty,
tak nějak.
Osobně jsem nikdy nechápala situaci, kdy někdo (převážně tedy muži) rád papká, ale vařit neumí a vyžaduje to po své partnerce, to mi přišlo zhovadilé a těžce nefér (leda že by to ta partnerka dělala dobrovolně).
|
Z+2 |
|
(27.11.2017 13:37:35) Tisícelete zkušenosti. Žena co nevaří je prostě vadná a jen vyjmečně si udrží dlouhodobý vztah.
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 13:39:09) Z+2, zase další naprosto nesmyslné tvrzení.
|
|
Rodinová |
|
(27.11.2017 13:40:07) No fajn Zetko, tak ja varim, ale muj nejdlouhodobejsi vztah, co jsem utnula, bylo 18 let manzelstvi. Jsem teda vadna na druhou
|
|
|
|
Žžena |
|
(27.11.2017 13:38:31) Kudlo, mne to přijde zhovadilé z obou stran. Jak vyžadování, tak kategorické odmítání. Partnerství není zákopová válka, aby furt všichni jen trvali na svých pozicích.
|
Monty |
|
(27.11.2017 13:41:59) Žženo, no a co to je, to kategorické odmítání, kolik lidí to reálně provozuje? Já třeba nežehlím, nesnáším to, ale když manžel 2x do roka spěchá, nestíhá si vyžehlit košili a poprosí mě o to, tak to normálně udělám a nepřijde mi to ani divný, ani úkorný.
|
Žžena |
|
(27.11.2017 13:43:49) Monty, žehlení je zcela zbytné, u nás doma se za posledních 14 let nevyžehlil jediný kus textilu. Jíme pětkrát denně, z toho min. jedno teplé jídlo, a nemáme za rohem x restaurací.
|
Monty |
|
(27.11.2017 13:45:53) Žženo, ale my těch x restaurací u nosu máme a navíc nikdo na teplých jídlech netrvá, dítě má oběd ve škole a manžel chodí na obědy mimo domov. Teplý jídlo NENÍ životní nutnost, nemusí se jíst, ani když bydlíš na samotě u lesa.
|
77kraska |
|
(27.11.2017 13:46:58) Monty, jasne, spousta lidi se zivi pránou
|
Monty |
|
(27.11.2017 13:47:58) Sedmi, mezi teplým jídlem a pránou je poměrně široká škála možností.
|
Drop |
|
(27.11.2017 13:48:50) Monty
|
|
|
|
|
|
77kraska |
|
(27.11.2017 13:44:37) Monty, ja tedy nejsem vzorna hospodynka, ale kdyz si predstavim, ze Ty cely den kecas na rodine a manzel vecer prijde, pro vsechny uvari a pak si vyzehli kosile (ktere ty mu spolecne s prackou vyperes a sama povesis), tak se musim smat
|
Monty |
|
(27.11.2017 13:47:22) Sedmi, ale manžel v týdnu nic nevaří, proč by to dělal? My máme teplý večeře výjimečně, a to obvykle jen když někde koupíme maso nebo rybu, kterou je potřeba rychle spotřebovat, obvykle ve středu na farmářským trhu.
|
Drop |
|
(27.11.2017 13:50:26) ryby a mořský plody občas taky udělám, přesně z toho samého důvodu, nemám ráda, když mi puší v lednici, tak je udělám rychle
|
|
Alraune |
|
(27.11.2017 13:50:31) Karel vaří každej den, jen někdy, když opravdu padá na hubu, objednáváme jídlo z venku. Někdy mu pomůže Niki, mě tam nechce v žádným případě. Třeba si myslí, že kdybych si sama dělala potravu, uteču mu :D
|
Alraune |
|
(27.11.2017 13:52:17) Nebo se bojí, že ho otrávím. Fakt je, že když jsem pěstovala durman, nesl to dost špatně :)
|
|
|
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 13:48:48) 7mi,
a co je na tom přesně k smíchu?
To, že neděláš, co Tě nebaví, takže nejsi natlakovaná proti partnerovi jak parní kotel?
To si naopak myslím, že je docela pozitivní.
|
77kraska |
|
(27.11.2017 13:55:28) Monty, a co tedy cely den doma jis? porad jenom studeny potraviny?
|
Monty |
|
(27.11.2017 13:57:51) Sedmi, víceméně jo. Teplý jídlo mám, jen když se přiveze z chalupy, protože tam se všeho dělají kotle a vozí se to domů. Já na to moc nejsem, nikdy jsem neměla ráda tepelně upravovaný potraviny. Moje nejmilejší jídlo je tatarák a sushi. I polívky jím radši studený než teplý. Už od dětství mě babička vyháněla od hrnců se studenýma omáčkama, kam jsem si namáčela studený knedlíky.
|
77kraska |
|
(27.11.2017 14:07:46) Monty, takze přes den jis suši nebo tatarak a vecer ohrejete jidlo z chalupy tri dny stary? to by mne tedy nebavilo
|
Monty |
|
(27.11.2017 14:09:37) Sedmi, ne, kde to čteš? Jídlo z chalupy (z neděle) jíme v pondělí a to je tak 1x za měsíc, my tam nejezdíme každý týden. Tatarák a sushi jím, když na to mám chuť. Když ne, tak si klidně v poledne vezmu chleba s něčím.
|
77kraska |
|
(27.11.2017 14:23:20) Monty, takze mi z toho vychazi, ze vetsinou jis jen chleba s necim
|
Monty |
|
(27.11.2017 14:24:46) Sedmi, jo, většinou jím jen chleba s něčím. A nijak mi to nevadí, prostě nejsem milovník teplých jídel.
|
Monty |
|
(27.11.2017 14:30:43) madelaine, já toho zase tolik nesním. Tloustnu proto, že mám málo pohybu, jím i míň, než když jsem měla práci, u který bylo potřeba se přesouvat z místa na místo.
|
|
|
|
|
|
Z+2 |
|
(27.11.2017 14:09:48) By mně zajímalo co za zoufalce je ochotný žít v podobné domácnosti. Chudák syn.
|
Monty |
|
(27.11.2017 14:15:03) Z+2, třeba jen nepotřebuje mít za manželku služku, protože by mu to přišlo dost zoufalý.
|
Z+2 |
|
(27.11.2017 14:19:45) Monty, ty myslíš , že člověk, který druhému uvaří je služka?
|
Monty |
|
(27.11.2017 14:20:17) Z+2, pokud to nedělá proto, že by musel nebo to od něj bylo vyžadováno, tak ne.
|
|
|
|
Lída+4 |
|
(27.11.2017 14:21:47) Tak Monty syn má nejspíš denně teplej oběd ve škole, ne? V tom případě nevidím žádnej pádnej důvod, proč ještě večer vařit.
|
|
|
|
|
|
Žžena |
|
(27.11.2017 13:56:19) Kudlo, upřímně, u nás doma bychom byli svorně natlakovaní, kdybychom měli jíst furt jen chleba s máslem a podobné Jakkoli není vaření hobby nikoho z nás, jsme to oba ochotni podstoupit bez přidružené ublíženosti.
|
|
|
|
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 13:43:55) Žženo,
tak když někdo má k jídlu vztah, že jí, aby žil, ale nežije, aby jedl, a spokojí se s namazaným chlebem (a neprudí toho druhýho, že by chtěl svíčkovou), tak je zcela legitimní nevařit.
S malýma dětma je to asi trochu jiný, ale denně vařit teplý jídla fakt není žádná povinnost ani záruka domácího štěstí.
|
77kraska |
|
(27.11.2017 13:45:39) Kudla dtto bez toho zehleni kosil
|
|
Žžena |
|
(27.11.2017 13:47:14) Kuslo, já jsem nepsala o denním vaření, ale o denním jezení. Vařit se dá i s jinou frekvencí, třeba obden, o víkendu apod. Já jsem polemizovala pouze s odmítáním vaření en bloc.
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 13:52:24) Jasně.
Hele, moji pěstouni mají takový to tradiční uspořádání - žena hospodyně, muž technické záležitosti. Můj pěstoun vařit neumí prakticky vůbec, to celý život obstarávala moje pěstounka , ale jim to tak vyhovuje.
A celej život, co já pamatuju, maj převážně STUDENÝ VEČEŘE. Teplý jídlo maj v poledne.
Když choděj lidi přes den do práce, tak maj teplý jídlo tam, nevidím jedinej důvod, proč by si nemohli večer namazat rohlík.
(Ostatně si myslím ,že teplý jídlo žádná životní potřeba není, kdyby bylo jen na mně, tak bych se bez toho většinu času obešla)
|
77kraska |
|
(27.11.2017 13:56:10) Kudlo, Ty taky jis cely den studeny potraviny?
|
Alraune |
|
(27.11.2017 14:01:44) Já jo. Jen večer máme teplou večeři :)
|
77kraska |
|
(27.11.2017 14:08:52) Alraune, to chapu, ze pres den jis nejaky bagety a pak se uz tesis na teplou veceri
|
Alraune |
|
(27.11.2017 14:11:55) No, čekám. Chodí v sedm... tak je večeře třeba v deset. Ale fakt je, že ty suroviny prostě využije líp, než já. Já všechno rozmyslím na nudličky, zaleju pestem a udělám k tomu noky ;)
|
77kraska |
|
(27.11.2017 14:18:55) Alraune, Ty jsi doma a cekas, az Karel prijde a uvari? a mezitim jis chleba s necim?
|
Alraune |
|
(27.11.2017 14:24:54) Nejím nic. Já chodím v půl šestý, on v půl sedmý, nečekám zas tak dlouho :) Mezitím píšu, učím se s Niki. Každopádně nevařím.
|
|
|
|
|
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 14:12:31) 7mi,
ano, když je to jen na mně, tak jo. Úplně v klidu.
|
|
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 14:53:53) Danulu,
co je na pečivu nezdravého?
A kyne se po množství, ne po pečivu jako takovým.
Pokud někdo miluje jídlo, tak je samozřejmě v pořádku, že vaří, já jen že to není NUTNOST pro každýho.
|
|
Monty |
|
(27.11.2017 15:21:55) madelaine, za 90 korun uvařím pro tři tak polívku. Navíc, u nás doma má rád každej něco jinýho, až na pár jídel, na kterých se všichni shodneme, a aby se puberťák ošklíbal nad talířem a pak se stejně šel najíst do KFC, na to není ani nikdo zvědavej, to ať si tam jde rovnou.
|
|
|
Buřt |
|
(27.11.2017 15:24:41) Je legracni, ze nataci videa o blafech a pritom se krmi fastfoodem :)
|
Monty |
|
(27.11.2017 15:31:10) Buřte, no, on je mezi kuřetem z KFC a džusíkem za 4 koruny docela rozdíl. Že chodí puberťáci do KFC je divný jenom na Rodině.
|
Z+2 |
|
(27.11.2017 15:50:30) Monty, myslíš, že to zelené kuře s paprikou zamýchanou do žluklé strouhanky je lepší? To jako vážně?
|
Monty |
|
(27.11.2017 15:53:56) Z+2, asi takhle - fast food není žádná vysoká gastronomie, ale jedovatý to taky není. A upřímně řečeno, pokud pominu odběr přímo od chovatele nebo malý "výběrový" řezníky, tak kromě Globusu koupíš všude poměrně hnusný a často i smrdutý maso. Já bych to nedramatizovala.
|
Z+2 |
|
(27.11.2017 15:58:13) Řekl bych, že s KFC, kde všechny podezřelé chutě přebije palivá paprika se to srovnat moc nedá. A kromě obchoďáků, jsou taky masny, kde se dá maso koupit.
|
Monty |
|
(27.11.2017 16:02:56) Z+2, já z KFC žádný ujímání nemám, na rozdíl od McDonalda to taky občas dokážu sníst, nevidím na tom nic zdraví poškuzujícího. A jestli někdo jo, však ho nikdo nenutí tam chodit, ne?
|
Z+2 |
|
(27.11.2017 16:06:14) Talk KFC je jídlo přímo vymyšlené na zpracování nevábného masa. Proto je to pikantní a takhle obalené, tak mi to u někoho kdo se ohrazuje proti blafům přijde naprosto ujeté to konzumovat. O hormonech v kuřatech už ani nepíšu.
|
|
|
Kafe |
|
(27.11.2017 16:45:09) "Řekl bych, že s KFC, kde všechny podezřelé chutě přebije palivá paprika se to srovnat moc nedá. "
Zetko - tak si dávej iTwist nebo Twister na grilu. To máš bez toho obalení a je to dobré. KFC mi přijde jako o dost lepší alternativa k Mekáči. I ty hranolky nemají tak mastné a přesolené.
|
Z+2 |
|
(27.11.2017 16:47:48) KFC je dle mého názoru, ta úplně nejhorší varinta stravování vůbec. Proti tomu je výhra i činská polívka z pytlíku za 3,50. Ale každý má právo na svoji vlastní salmonelu, to nepochybně.
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 16:52:53) zase nesmysl, KFC ani mekáč nebudou riskovat celosvětovej průšvih.
To, co tam dostaneš, není sice kulinářsky na michelinskou hvězdu, ale není to ani jedovatý, ani hnusný, a už vůbec ne zkažený.
Nenadchne, neurazí, ale i tak je to lepší než v celé řadě "restaurací" (a asi i než to, co si někteří lidi uplichtěj sami doma).
|
Monty |
|
(27.11.2017 16:54:12) "To, co tam dostaneš, není sice kulinářsky na michelinskou hvězdu, ale není to ani jedovatý, ani hnusný, a už vůbec ne zkažený."
Kudlo, asi tak.
|
|
Z+2 |
|
(27.11.2017 16:55:24) Salmonela minimálně dvakrát byla u nás dohledaná k provozovně KFC. O nákazách rotaviry vůbec nemluvím. Informace přímo z Hygieny.
|
|
Drop |
|
(27.11.2017 16:55:48) tak na Mc není co být zkažené, přivezou to v mrazícím boxu a přendají do kuchyně, kde to osmaží na vysokou teplotu, to je horší, když maso nakoupíš a hodinu vezeš tramvají domů, kde to dáš do lednice, kterou máš nastavenou na nějakou teplotu, ale už tam to kažení/rozklad probíhá
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 21:06:37) Danulu,
to není pravda, kuřecí maso u Meka jsou vždycky poctivý kousky.
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 21:41:56) Danulu,
hm, a jak poznáš, že není nahoněný hormonama to, co koupíš v krámě?
|
Žžena |
|
(27.11.2017 21:57:56) Kudlo, asi podle toho, že v EU se kuřata honit hormony dávno nesmí. Honí se jinak.
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 22:10:06) Žženo,
tak když nesmí, tak asi nebudou ani v tom Mekovi/KFC, ne?
|
|
|
Kudla2 |
|
(28.11.2017 0:49:12) Danulu,
tak jestli to bylo na mě, tak samozřejmě myslím.
Myslíš, že tak velkej řetězec by riskoval obrovskej průs.r?
|
|
|
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(27.11.2017 21:13:06) " vždycky poctivý kousky."
Kudlo, no já ti nevím, jeden čas kolovalo takové video, jak leze ze strojku odporná kejda, která se pak vydává za kuřecí maso Ale u KFC prý děti viděly v lednici opravdová kuřata. Tak nevím.
|
Monty |
|
(27.11.2017 21:15:02) Ropucho, z té kejdy se dělají nugetky. Ale u KFC ta křidýlka jsou fakt křidýlka. Možná nahoněná hormony, ale rozhodně to není strojně zpracované maso.
|
Ropucha + 2 |
|
(27.11.2017 21:29:33) Monty, ach tak. No každopádně jsem upřímně ráda, že už mé děti mají tu etapu za sebou
|
|
|
Kudla2 |
|
(27.11.2017 21:44:54) Tak 3x týdně ne, ale jednou za čas, proč ne?
Tortilla, syrová zelenina, grilovaný kousky kuřete, za mě (a asi i za dietology) téměř značka ideál.
(hranolky a ty smažený věci ne, ale koneckonců si tam člověk může vybrat a nemusí si dávat zrovna smažený a obalovaný, když nechce).
|
Monty |
|
(27.11.2017 21:48:05) Tak kdyby měli puboši chodit 3x týdně do KFC a fakt se tam najíst, museli by mít kapesný tak pět litrů měsíčně. Pokud vím, tak syn a jeho kamarádi nejčastěji chodí na kebab. To možná 3x týdně bude. Ovšem kebab je o poznání zdravější jídlo.
|
Monty |
|
(27.11.2017 21:52:58) mandelinko, však ono to ty puberťáky taky přejde, je to prostě takový období.
|
Monty |
|
(27.11.2017 22:00:17) mandelinko, ty máš holky. Holky nejsou tak žravé jako kluci. Oni prostě furt jedí. Nedávno jsme byli na obědě po pohřbu, byli tam čtyři kluci ve věku od 19 do 13 let. K obědu polívka, svíčková se šesti, moučník. Po půl hodině si objednávali ještě palačinky.
Trhy by měly začínat v sobotu.
|
Ropucha + 2 |
|
(27.11.2017 22:04:26) To mohu potvrdit, dcera jí minimálně tolik, co syn, ne-li více. Průměrně vysoká (na svůj věk), štíhlá.
|
|
|
Lída+4 |
|
(27.11.2017 22:05:30) Monty, to je pověra, že holky žerou míň Brácha v pubertě jaktěživo nežral tolik jako já, stejně tak moje "malá holčička" byla v tom věku jak kyselina.
|
Monty |
|
(27.11.2017 22:06:03) Lído, nemám srovnání, no.
|
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(27.11.2017 22:00:30) "3x týdně jíst mimo domov prostě nebudou. "
Mandelinko, to se obávám, že budou jíst mimo domov i mnohem častěji a nic s tím neuděláš. Ráno odejdou do školy a budou mít aktivity do večera, kde by jedli(y)?
|
Ropucha + 2 |
|
(27.11.2017 22:07:32) Mandelinko, tak třeba nepůjdou vyloženě do fastfoodu typu KFC, ale půjdou někam na pizzu nebo na polévku, na salát, na bagetu, na čínu... Oni studenti zase nemívají tolik peněz ani času, aby šli do top restaurace.
|
Ropucha + 2 |
|
(27.11.2017 22:14:48) Mandelinko, jak píši, moje děti si hlídají stravu obě, každé z trochu jiných důvodů, ale žádný vyložený sajrajt by už dneska nejedly, přesto jedí hodně venku, protože prostě není logisticky reálné jíst jen doma. V dnešní době naštěstí není problém jíst venku relativně levně a zdravě ve velkých městech.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(27.11.2017 22:17:26) Za nás jsme chodili na buřta na Václavák a na párek v rohlíku na Staromák a na pohár do Světozoru. Dneska jsou jiný možností.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(27.11.2017 22:23:14) Ve 12ti?
|
Epepe |
|
(28.11.2017 6:06:26) To je období adolescence.
|
|
|
|
|
77kraska |
|
(27.11.2017 23:49:20) Inko, presne tak, zrovna jsem vzpominala, co jsem jedla treba na VS, kdyz jsem bydlela na koleji.....rano suchy rohlik (lednice byla jedna na patre pro vsechny a okamzite jidlo nekdo ukradl), na obed jsme sli do menzy (tam byla UHO a predtim fronta na pul hodiny), na svacinu jsme si dali parek v rohliku nebo 10 dkg vlasaku a vecer na koleji polevku z pytliku na plotynkovem varici, ktery jsme meli v pokoji ilegalne.....jo vlastne moje venkovska spolubydlici vozila ve sklenici domaci pastiku a tu jsme meli povesenou v igelitce za oknem, protoze lednici neslo pouzivat
a na vikend jsem jela k rodicum a tam jsem se silene prejedla rizku a salamu
tehdy se tomu rikalo system velbloud - o vikendu jsme se nacpali a v tydnu hladoveli
zrovna zdrava strava to nebyla
|
77kraska |
|
(27.11.2017 23:51:11) ano, pohar, ale uz nevim kde...u Myšáka? nebo v ČKD na Mustku? nebo ve Svetozoru?
|
|
libik |
|
(28.11.2017 6:43:20) Jj, 10 dkg vlašáku a 2 rohlíky, varianta salám zvaný dietní.
A jací jsou z nás lidé
|
Ropucha + 2 |
|
(28.11.2017 7:22:55) Já jsem byla na stravu zatížená už od SŠ, za studentských let jsem si vařila hodnotné obilné kaše a zeleninové saláty a kupovala tuny jogurtů
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monty |
|
(27.11.2017 22:03:27) "Ráno odejdou do školy a budou mít aktivity do večera, kde by jedli(y)?"
Ropucho, asi tak. Navíc v tomhle věku už courají i po večerech a hlad mají furt. Možná holky tolik ne, to nevím. Ale kluci jedí pořád. Kde by jedli, když doma tráví minimum času? Syn má ještě výhodu, že kousek od školy bydlí babička, takže jí dost často volá, že se staví na jídlo, buď sám nebo s kamarády. Někdy mi hlásí, že přišli třeba čtyři.
|
Monty |
|
(28.11.2017 9:16:56) Tuten, mně na tom nepřijde nic divnýho, v rámci tehdejších možností jsme to dělali stejně - taky jsme jedli venku a nenosili si svačiny. Ostatně, nebylo ani kam je dávat, když se puberťáci jen tak courají venku, tak si batohy neberou.
|
|
Monty |
|
(28.11.2017 10:29:38) Tak hlavně si moc neumím představit, jak dávám s sebou puberťákovi svačinu, když vypadne v šest nebo v sedm večer někam za kamarády. Jasně, bude to jiné na vesnici, kde si nekoupěj nic, i kdyby stokrát chtěli, ale v Praze prostě puboši ven svačiny nenosí. A fakt to není žádná extravagance, já byla nakonec na těch konzultacích ve škole, protože jsme nikam nejeli a syn si to přál. Tam jsem mluvila s učitelkou výtvarky, kterou mají deváťáci odpoledne. Ta mi řekla, že si během té volné hodiny před odpoledkou chodí nakupovat jídlo do TESCA a pak to jedí v hodině, ne že to dělá JEDEN žák, ale většina žáků. Že mají ty igelitky, šustěj s tím, tahají z toho jídlo, pití... a předpokládám, že to není jev omezenej na jednu jedinou školu.
|
|
Len |
|
(28.11.2017 11:16:31) Tak tohle fungovalo i pred dvaceti, petadvaceti lety. Moje spolusedici milovala rybi salat, kazdou volnou hodinu jsme pro nej mirily do supermarketu. Jina spoluzacka pravidelne kupovala jitrnice a jedla je jen tak, studene, pak zajedla pytlikem bramburku Ja ve spolecnosti nejim, futrovala jsem se az doma a delam to tak porad. Ted maji deti akorat vic na vyber.
|
Monty |
|
(28.11.2017 11:17:20) Len, no jasně, my to dělali taky. Jen jsme měli menší výběr než je dnes.
|
|
|
77kraska |
|
(28.11.2017 13:16:17) Len, to je fakt, ze na gymplu spoluzacky po obede v jidelne jeste chodily do samosky pro pecivo nebo tehdejsi mlsky (uz nevim jake...asi takove ty farmarske bramburky, kdyz se jim tak jeste nerikalo), ale ja jsem si tam nikdy nic nekoupila, byla jsem najedena z jidelny
|
Len |
|
(28.11.2017 13:25:29) Sedmi, do jidelny jsem nechodila od druheho stupne ZS a na stredni chodil opravdu malokdo, bud meli spoluzaci jidlo z domova, nebo jsme obchazeli supermarkety behem poledni prestavky.
|
77kraska |
|
(28.11.2017 16:47:54) my chodili do jidelny/menzy jeste na VS....od mladi mam zafixovano, ze v poledne se ji teple jidlo (jinak je mi spatne)
|
Len |
|
(28.11.2017 18:18:20) Ja takhle preferuju teplou veceri, od te doby, co je jim pravidelne, znacne ubylo nocnich vyletu do lednice. Vecer se musim poradne nacpat, v poledne mi staci klidne tech par rohliku (kezby tu byly k sehnani).
|
|
|
|
|
|
|
|
Kudla2 |
|
(28.11.2017 11:23:15) "nutricne lepsi veci nez namazany rohlik,"
no tak když si ho namažeš správně, tak na něm "nutričně" není opravdu nic nevyhovujícího.
To, že to někomu nechutná, je zcela legitimní, ale nazývejme věci pravými jmény a nehalme je do ušlechtilých kabátků.
|
Kudla2 |
|
(28.11.2017 13:14:00) Jakej je rozdíl (nutričně) v tom, když si dáš třeba rohlík (sacharid) namazanej trochou másla (tuk), do toho pár plátků kvalitní šunky (bílkovina) a kus rajčete a salátu (vitamíny, vláknina), a když si dáš přírodní vepřovej plátek (bílkovina) opečenej na tuku (tuk) s bramborama (sacharid) a zeleninovou oblohou?
Chápu, že CHUŤOVĚ někoho víc uspokojí ten plátek, ale NUTRIČNĚ už to zas až takovej rozdíl nebude.
|
Len |
|
(28.11.2017 13:19:53) Pro mne je rohlik s maslem vyslovene chutovy zazitek, kdyz se mi podari k nemu dostat Pro me deti take, vzdy prvni, po cem v CR jdou
|
77kraska |
|
(28.11.2017 16:48:47) rohlik s maslem je nejlepsi cerstvy, z venkovske samosky, v lete k snidane na zahrade........muj partner jich sni treba sest
|
|
|
kysnutá knedla |
|
(28.11.2017 16:05:00) Presne. Zo zemiakov moje telo niečo (dosť) vytrieska, ale z bieleho rohlíku? Myslím že nič. Tiež je rozdiel medzi šunkou a masom.
|
Len |
|
(28.11.2017 18:16:14) Tak pro mne je podstatne, ze brambory mam opravdu nerada, zato cerstvy rohlik miluju. Zasadne jdu po chuti, nejim nic, co mi nechutna a u toho, co miluju, neresim vyzivovou hodnotu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(28.11.2017 5:54:52) Můj (18) teda mimo domov moc nejí- Jezdí do školy v 6:30 a kvůli sice přímému, ale málo četnému spojení zpět nejdřív v 15:30, jednou týdne v 17:30. Má bohatou snídani, dáváme hodně jídla s sebou ( nechodí na obědy), hlavní jídlo jí až doma. Já denně vařím, protože nikdo z nás ani nikde venku nejí.
|
|
|