| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Losí maso

 Celkem 5 názorů.
 Franty 


Téma: Losí maso 

(19.1.2018 11:38:53)
Prosim, nekdo dobry recept, jak pripravit maso z losa? Zijeme v zahranici a dostali jsme od sousedu a ja to v zivote nedelala a nejak nemuzu ani vygooglovat nejake recepty. Resp. nevim, co, jak by to bylo nejlepsi pripravit? Dekuji
 Epepe 


Re: Losi maso_jak pripravit? 

(19.1.2018 13:11:36)
Počítám, že jako jelení třeba, ne?
Podle toho, co máš za kus...
Guláš, svíčková, steak, tatarak...
 Eudo 


podle toho, jake maso, treba takhle 

(19.1.2018 13:29:06)
8 osob

1,5 kg odkosteneho losiho masa – bok
1 cibule
1 mrkev
1/2 korenoveho celeru (asi 75 gr)
1 mala chilipaprika
2 pol.lz masla
2 pol.lzice oleje (ne olivovy)
2 anisove hvezdicky
1 bobkovy list
1 dl cukru
1 dl balsaminovy ocet
5 dl voda
5 pol.lzic teleci ”fond” - prodava se v lahvickach hotovy, ne buljong
2 pol.lz maizenove moucky
2 strouzky cesnek
sul
cerny pepr




ocistit a nakrajet maso na kostky asi 4x4 cm
nakrajhet cibuli, cesnek, mrkev a celer
nasekat papirku na male kousky
okorenit maso, osmazit po castech na rozpalene polovine masla + oleje
pridat zbytek masla a oleje, osmazit nasekanou zeleninu, okorenit, smazit nekolik minut, odstavit




rozpustit cukr ve vbelkem kastrolu na stredni teplote (svetle hnedo)
odstavit, prelit baklsaminovym octem s vodou a fondem.

Varit dokud se cukr nerozpusti
prelit maso touto omackou, prekryt poklici a nechat varit do mekka asi hodinu na nizke teplote,

rozmichat maizenu s trochou vody, pridat k masu, nechat povarit za staleho michani

pridat uvarene nakrajene brokoli -ruzicky, povarit 3 min

podava se s bramborovou kasi s houbami
 Dobra1 


Re: Losi maso_jak pripravit? 

(19.1.2018 23:06:04)
losa jsem nedělala, ale dle mé zkušenosti s různými masy z divokých zvířat je nejlepší je před přípravou na několik dní (klidně i týden) naložit do oleje s "divokým kořením". Tak, aby bylo maso celé pod hladinou, občas ho otočit. Úžasně zkřehne a zmírní se chuť podobná játrům.
 LiValley 


Re: Losí maso 

(21.1.2018 21:42:40)
Muzes s tim varit v podstate stejne jako s hovezim, jen to nema skoro zadny tuk.
muzes to prospikovat a udelat svickovou, nebo gulas. Jestli nemate moc radi zverinu, tak se to da namlit a smichat napul s verovym masem na sekanou nebo chilli , nikdo to v tom ani nepozna.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.