Franty |
|
(19.1.2018 11:38:53) Prosim, nekdo dobry recept, jak pripravit maso z losa? Zijeme v zahranici a dostali jsme od sousedu a ja to v zivote nedelala a nejak nemuzu ani vygooglovat nejake recepty. Resp. nevim, co, jak by to bylo nejlepsi pripravit? Dekuji
|
Epepe |
|
(19.1.2018 13:11:36) Počítám, že jako jelení třeba, ne? Podle toho, co máš za kus... Guláš, svíčková, steak, tatarak...
|
|
Eudo |
|
(19.1.2018 13:29:06) 8 osob
1,5 kg odkosteneho losiho masa – bok 1 cibule 1 mrkev 1/2 korenoveho celeru (asi 75 gr) 1 mala chilipaprika 2 pol.lz masla 2 pol.lzice oleje (ne olivovy) 2 anisove hvezdicky 1 bobkovy list 1 dl cukru 1 dl balsaminovy ocet 5 dl voda 5 pol.lzic teleci ”fond” - prodava se v lahvickach hotovy, ne buljong 2 pol.lz maizenove moucky 2 strouzky cesnek sul cerny pepr
ocistit a nakrajet maso na kostky asi 4x4 cm nakrajhet cibuli, cesnek, mrkev a celer nasekat papirku na male kousky okorenit maso, osmazit po castech na rozpalene polovine masla + oleje pridat zbytek masla a oleje, osmazit nasekanou zeleninu, okorenit, smazit nekolik minut, odstavit
rozpustit cukr ve vbelkem kastrolu na stredni teplote (svetle hnedo) odstavit, prelit baklsaminovym octem s vodou a fondem.
Varit dokud se cukr nerozpusti prelit maso touto omackou, prekryt poklici a nechat varit do mekka asi hodinu na nizke teplote,
rozmichat maizenu s trochou vody, pridat k masu, nechat povarit za staleho michani
pridat uvarene nakrajene brokoli -ruzicky, povarit 3 min
podava se s bramborovou kasi s houbami
|
|
Dobra1 |
|
(19.1.2018 23:06:04) losa jsem nedělala, ale dle mé zkušenosti s různými masy z divokých zvířat je nejlepší je před přípravou na několik dní (klidně i týden) naložit do oleje s "divokým kořením". Tak, aby bylo maso celé pod hladinou, občas ho otočit. Úžasně zkřehne a zmírní se chuť podobná játrům.
|
|
LiValley |
|
(21.1.2018 21:42:40) Muzes s tim varit v podstate stejne jako s hovezim, jen to nema skoro zadny tuk. muzes to prospikovat a udelat svickovou, nebo gulas. Jestli nemate moc radi zverinu, tak se to da namlit a smichat napul s verovym masem na sekanou nebo chilli , nikdo to v tom ani nepozna.
|
|
|