| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Co je to prorostlé maso?

 Celkem 13 názorů.
 Konzerva 


Téma: Co je to prorostlé maso? 

(1.2.2018 17:21:00)
Co rozumíte pod pojmem "pěkně prorostlé maso"?

Já to dnes slyšela v obchodě v souvislosti, v jaké mě to zarazilo. Tak mne zajímá, jestli si já ten pojem vykládám špatně.
 neznámá 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(1.2.2018 17:26:47)
Prorostlé tukem.
 Puma 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(1.2.2018 17:32:24)
tučné
 Analfabeta 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(1.2.2018 17:34:00)
libové s částečným obsahem tuku uvnitř, protě tučné tak akorát
 Cimbur 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(1.2.2018 17:38:57)
To máš třeba u krkovice, ta septa mezi jednotlivými svaly můžou být tvořena prakticky jen vazivem, nebo u tučných kusů je to maso prorostle, septa jsou tvořena tukem.
 darinaa 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(1.2.2018 17:39:31)
Maso, kde se střídá libové a tuk. Bůček je prorostlý masem, čím více, tím lépe. Tak to chápu já.
 Puma 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(1.2.2018 17:42:56)
Aha, tak já to mám naopak, čím víc je prorostlé, tím víc je tam tuku.:)
 darinaa 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(1.2.2018 17:45:52)
Ja to beru tak, že svalovina roste a proto prorůstá, kdežto tuk ten neroste, ten se tvoří ~t~
 Puma 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(1.2.2018 18:40:45)
Vůbec bych se nepřela, asi budeš mít pravdu.:-)
 Katka a 2 výrostci 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(1.2.2018 21:54:56)
Alexio, u nás to znám od maminky a velmi vařícího nevl. otce fakt jen v tom smyslu prorostlé tukem....
 angrešt 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(1.2.2018 17:46:30)
Svalovina je prorostlá jinou tkání - vazivovovu nebo tukovou či nejčastěji jejich kombinací.
 Konzerva 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(5.2.2018 10:40:18)
No, v obchodě netvrdili nic.

Paní si tam kupovala a říkala, že chce nějaký kousek pěkně prorostlý. A pak dodala "hezky libový".

A to mne zmátlo, protože pro mne je "prorostlé maso" maso, které je prorostlé tukem. Přesně, jak tu někdo psal o krkovičce - "prorostlá krkovička" je krkovička, kde je dost tuku, ne taková, která je libová.

Dle příspěvků to vypadá, že většina to vidí stejně jako já, ale jsou i tací, jako ta paní v obchodě - tedy, že je to tuk prorostlý masem, nikoliv naopak.

Co na to odborníci, nevím, v obchodě to nijak nekomentovali.

~3~
 Katka a 2 výrostci 


Re: Co je to "prorostlé maso"? 

(1.2.2018 21:11:26)
Je protkané tukem a není to obvykle na škodu, naopak. Tuk je nositelem chuti. Např. vepřová pečeně(kotleta) či kýta není vhodná na gril, protože prorostlá není. Je libová, po upečení suchá, nevýrazná. Daleko lepší je krkovice. Podobně u hovězího - nejlepší steaky např. argentinské jsou takové krásně mramorované slabými vlákýnky tuku...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.