| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Proč chleba plesniví a rohlíky ne?

 Celkem 13 názorů.
 Konzerva 


Téma: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 10:00:07)
Otázka je jasná.

Občas se mi stane, že ve skříňce najdu zapomenutý kousek pečiva v igelitu. Chleba začne plesnivět už 3. den, zatímco na rohlíku (a dalším bílém pečivu) nevidím plíseň ani po týdnu.
 Konzerva 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 10:18:44)
V chlebu je víc vody než v jiným pečivu?

A jak to myslíš, že se "recykluje"? Já ho tedy recykluji - pokud se mi podaří ho usušit dřív než zplesniví, tak ho dávám sousedům pro zvířata, ale to asi nemáš na mysli. :-)
 Len 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 10:23:22)
Netusim. Domaci chleba mi neplesnivi, koupeny ano, ale kupujeme jen bily. Plesnive rohliky jsme v CR zazili, syn to pozna na prvni cuchnuti, i kdyz jeste nic neni videt. Ale je pravda, ze vetsinou ztvrdnou.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 10:36:08)
Viděla jsem úplně zelený rohlík.
 K_at 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 10:53:57)
Myslim, ze rohlik plesnivi jinou plisni..... Ale mozna kecam.
 Bouřka 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 10:54:08)
Protože rohlík se hodně vypéká neb lidi je mají rádi křupavé, zatímco chleby se často nedopékají, aby byly na pohmat měkké = čerstvé, což je blbost. Domácí chleba mi neplesniví.
 Renka + 3 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 11:20:57)
Zapomentý rohlík v krabičce na svačinu taky zplesniví.
 Puma 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 11:27:14)
Víc hmoty a vlhkosti?
 zerat 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 14:06:44)
Jaký chleba kupuješ? Půlku zabalenou do sáčku nebo celý bochník, který leží volně v prodejně v regálu? Jde o zapaření pečiva - už jsem x-krát viděla jak teplé bochníky rozpůlí a dají do sáčků - chleba se zapaří a snáze podléhá plísním. Už 3 roky nám peču domácí vlastní kváskový chleba (metodou jako pekly naše babičky, prababičky - 100% bez droždí)a ten začne plesnivět až po cca deseti dnech - řádně vychladlý, zabalený v čisté utěrce a v sáčku. Jinak u nás ale není nikdy déle než pár dní - sní se, část se rozdá (to co zplesnivělo byl zapomenutý kousek).
 Bouřka 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 15:55:11)
Nám neplesniví ani po 10 dnech, normálně ztvrdne, ale nedávám ho do sáčku.
 zerat 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 19:02:59)
Bouřko, jo to jo, ale já chleba dávám i do sáčku, protože tvrdý u nás nikomu nejede. Máme rádi čerstvý, takže raději se podělím s kámoškou popř. část zamrazím a peču častěji :-)
 Konzerva 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 20:32:23)
Balený ne, kupuju nebalený.
 Cimbur 


Re: Proč chleba plesniví a rohlíky ne? 

(4.3.2018 16:04:57)
Je vlhci a pomaleji vysychá, v zitnem chlebu roste plíseň raději.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.