Supermanka |
|
(18.4.2018 13:51:58) Marně se snažím najít recept na nějakou dobrou omáčku k rýži. Už jsem jich vyzkoušela spoustu, ale není to ono. Nemáte prosím někdo nějaký osvědčený recept? Kromě jater nevadí žádná surovina… ale čím míň jich bude potřeba, tím líp Děkuji za pomoc
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(18.4.2018 14:38:09) u nás k rýži je nejoblíbenější roštěnka, buď na paprikách nebo na houbách... stejně tak dělám i vepřové plátky... orestovat plátky masa na sádle, potřít hořčicí, naskládat do pekáčku, zasypat pokrájenou cibulí a pokrájenýma paprikama, slaninou na kostičky (u vepřového vynechávám), podlít vývarem a dát do trouby... hlídat a podlévat, dokud maso není měkké... někdo pak omáčku zahušťuje, já ne, aleněkdy ji pak rozmixuju (plátky masa samozřejmě vyndám a odeberu i trochu paprik)
|
jak |
|
(18.4.2018 14:40:04) rostena nebo spanelsky ptacek.
|
|
Supermanka |
|
(18.4.2018 16:40:53) Rose, díky moc, to zní lákavě, určitě vyzkouším.
|
|
Bara Drancakova |
|
(25.4.2018 20:26:32) rose u nás taky jedině roštěnka
|
|
|
darinaa |
|
(18.4.2018 15:15:36) U nás k rýži frčí spíše masové nudle na způsob Číny, takže s troškou omáčky, hodně zeleniny...
Pokud jde o klasiku tak dělám rajskou (z hovězího vývaru) a jak už tady někdo psal, hovězí na hříbkách nebo jako znojemskou, španělský ptáček jsou taky nej. s rýží.
|
|
Rodinová |
|
(18.4.2018 16:03:10) Hovezi nebo veprove na houbach nebo na korenove zelenine. My omacky moc nemusime ... takze nejradeji takova ta jakoby cina
|
Supermanka |
|
(18.4.2018 16:44:21) Čína bohužel nejde, musím to scedit a je právě potřeba, aby ta výsledná "šťáva" byla dobrá, což se mi nedaří (nejlepší zkušenost mám zatím s masem v kombinaci se žampiony). Ale teď teprve když to píšu mi došlo, že zcezená omáčka asi nikdy nebude to úplně pravé :D
|
wer |
|
(18.4.2018 17:26:20) V tom případě jakékoliv maso na způsob roštěnky.
|
|
|
|
Lady V. |
|
(18.4.2018 16:27:38) Omáčky nedělám, pokud je rýže dobře udělaná, tak omáčku nepotřebuje.
|
Bberi |
|
(18.4.2018 16:41:03) Vepřové plátky na hořčici a na víně
|
Supermanka |
|
(18.4.2018 16:44:53) Bberi, prosím prosím, napsala bys přesně recept? Děkuju...
|
Bberi |
|
(20.4.2018 21:21:45) Vepř na hořčici a víně, dělám v papiňáku.maso naklepu,osolím, opepřím,cibulku nakrájím, osmahnu na ni osmahnu maso, přidám tak 2 lžíce hořčice, trochu vína bílého-1dcl a vody. Dusím v papiňáku,pak trochu zahustím.
|
|
|
|
|
caira (Vojta1/03,Mates11/04) |
|
(19.4.2018 6:33:31) Extrarychlé kuřecí uho kuřecí prsa, cibule, koření (grilovací medvěd, paprika, pepř), hl.mouka, kdo snese houby. maso na kostičky, naložit do koření s olejem (stačí na půl chvíli) posypat hlmoukou mezitím orestovat dvě cibule, polovnu stranou, druhou dohustit hlmouku a ručním mixerem rozmixovat, vznikne základ na omáčku na pánvi wok orestovat maso, po pár minutách trochu podlít vodou, po pár minutách dolít hustý základ na omáčku, dochut a hotovo Celý zabere půl hodiny. jooo, kdo rád houby, přidá k druhé polovině cibulky houby, orestuje a přidá do omáčky. U nás děti nejí, proto dělám zvlášť a s manželem si dáváme "houbový kopeček" na rýži.
|
Supermanka |
|
(19.4.2018 6:45:16) Cairo, jsi zlatá - díky, určitě vyzkouším. Houby přidám.
|
|
|
|