| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka

Je to jedno z jídel, které mi z bulharské kuchyně velice chutná
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Suroviny:800 g baklažánu • 400 g paprik • 4 - 5 stroužky česneku • 100 g ořechů • 0,75 - 1 dl oleje • petrželka
Postup:Papriky a baklažány opečeme a to takto: Bakladžány dáme celé na plech do trouby a propícháme je špízovou (nebo pletací) jehlou, aby neexpolodovaly. Pak je pečeme do měka. Celé papriky opékáme ze všech stran na suché ploténce, až se udělají puchýře. Pak je necháme v misce v mikroteňáku chvíli zapařit (cca 10 minut) a oloupeme opečenou tenkou kůžičku. Také vyčistíme zevnitř semínka. Oloupeme i baklažán a hmotu zevnitř pomixujeme s "masem" z paprik. Pokud není k dispozici mixér, je možno utlouct v hmoždíři nebo pomačkat najemno vidličkou. Pyré ochutíme česnekem, troškou octa a solí podle chuti. Tenkým pramínkem přilejeme olej za současného intenzivního míchání či mixování. Nakonec vsypeme nadrcené ořechy a při podávání na toustovém chlebě - světlém či tmavém podle vaší chuti - sypeme sekanou petrželkou.

Poznámka: Někdo má rád kjopolo s rajčaty, pak je možné oloupaná rajčata (aby šla lépe oloupat přelijeme je horkou vodou a hned schladíme ve studené) nakrájet najemno a přidat spolu s ořechy. Já dávám přednost pomazánce bez rajčat, zdá se mi, že jejich chuť je příliš výrazná a v pomazánce pak převládá....
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:12.8.2008 16:54:27
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.