| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Filé zapečené s bramborem

Vše se udělá v jednom pekáči - žádné zbytečné nádobí :-)
Filé zapečené s bramborem
Suroviny:Na 4 porce: 400 g filé • 500 g brambor • 1 menší celer • 2 - 3 pórky • 1 sterilované žampiony • sůl, kmín, mletá sladká paprika • 1 kysaná smetana • grilovací koření • 100 g eidamu • olej
Postup:Brambory oškrabeme a nakrájíme je na plátky silné asi 1 cm. Dáme je do vymazaného pekáče, posolíme, pokmínujeme a přidáme trochu mleté papriky a promícháme. Dáme je do trouby (180 °C) péct na 20-30 min., když jsou měkké, položíme na ně filé, které jsme předtím osolili a pokapali citronovou šťávou. Filé pečeme 10-20 minut. Mezitím nakrájíme pórek, celer nastrouháme na hrubém struhadle, slijeme žampiony a vše malilnko osmažíme na ojeli. Zalijeme kysanou smetanou, přidáme trochu grilovacího koření, soli a pepře. Směs dáme na filé a zasypeme nastrouhaným sýrem, který necháme v troubě rozpustit a zrůžovět.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:13.8.2008 21:27:55
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.