| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Může se upéci jako běžné řezy a krájet 3x5 cm, nebo je možné zařadit mezi vánoční cukroví, pak se krájí na malé kostičky, nebo zkusíme, zda máme doma nějakou „bezezbytkovou“ formičku - mně např. do sebe dobře pasují srdíčka.
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Suroviny:Na těsto: 5 bílků • 210 g cukru • 250 g mletých ořechů • 210 g másla • 120 g hrubé mouky

Na polevu: 5 žloutků • 230 g cukru
Postup:Máslo s cukrem utřeme do pěny. Vmícháme mouku a jemně mleté ořechy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech ho opatrně vmícháme stěrkou do těsta.

Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plech (velký, přes celou troubu) vyložíme pečicím papírem.

Těsto rozetřeme na plech, cukrářskou kartou ho roztáhneme do okrajů plechu a povrch uhladíme. Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30–35 minut.

Než se korpus upeče, připravíme polevu utřením žloutků s cukrem.

Plech vyndáme z trouby a ještě teplé těsto polijeme polevou. Necháme vychladnout. Druhý den krájíme na kostky 5×3 cm.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:15.12.2022 10:38:57
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.