| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Skořicoví šneci (i do domácí pekárny) od Pavly :-)

Postup:

SKOŘICOVÍ ŠNECI
Ingredience:
1/2kg hl. mouky (lze namíchat se Špaldovou - mňam)
trochu soli
7dkg cukru
7dkg tuku (máslo, Hera)
1 kostička droždí
1 vejce
2dcl vlažné vody
máslo, muškátový květ, mouč. cukr, skořice na posypán

Postup:
První varinanta (moje oblíbená) - naházet do pekárny, naprogramovat a za hoďku si přijít pro těsto,
které už jen rozdělíme na dva stejné bochánky,
necháme ještě tak 10 minut odpočinout, pak vyválíme z každého bochánku placku,
potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
a srolujeme jako na štrůdl.

Ještě syrové rozkrájíme na řezy a dáme na plech, dávám na pečící papír.
Na plechu potřeme vajíčkem nebo mlékem, jak má kdo rád a dáme do vyhřáté trouby péct. Dávám tak na 160 - 170C.

Varianta 2 - Tuk rozpustit a zamíchat s ostatními ingrediencemi, alespoň 10 minut se stím patlat, než vznikne kvalitní "prdící" těsto, které pak dáme na teplé místo kynout a zhruba v polovině kynutí znovu prohněteme. Těsto kyne zhruba hodinu a dál už je postup stejný jako u první varianty.


Přeji dobrou chuť

Vložil:

*Správkyně

ŘÍJŇÁTKA 2008 :-)
Datum:7.8.2008 10:25:50
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.