| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

DOBRÝ ZAPEČENÝ CUKETOVÝ KASTRŮLEK

Suroviny:1 kg cuket • sůl a pepř • 4 lžíce olivového oleje • 4 stroužky česneku, rozdrceného • 2 lžíce na jemno nakrájené bazalky • 1kg uzrálých rajčat (konzervovaných) • čistý rostlinný olej na smažení • mouka • 3 celé sýry baby Mozarella • 150g nastrouhaného sýra Parmesan • Bazalka na ozdobu
Postup:Nakrájet cukety podélce na plátky asi 12cm silné.

Rozehřát olivový olej na pánvi a jemně na něm osmažit česnek a bazalku. Oloupat rajčata, zbavit je semínek a nakrájet je na malé kousky. Přidat na pánev a dusit po 20min. Ochutit solí a pepřem.

Rozehřát rostlinný olej. Obalit cukety v mouce a postupně je prudce osmažit do zlatohněda. Osušit je na ubrousku. Nakrájet Mozarella sýr na plátky.

Předehřát troubu na 180°C. Lehce vymastit zapékací misku a poskládat do ni ve vrstvách cukety, rajskou omáčku, mozarella sýr a každou vrstvou 2 lžíce sýra parmesan. Poslední vrstva je Mozarella a sýr Parmesan.

Péct po 30-40min. Pokrm podávat vlažný (tak nejlépe chutná) s křupavým chlebem a vínem Chianti Classico
Vložil:

*Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14

Novákovic rodinka
Datum:24.9.2008 21:02:59
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.