| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zelnice na sladko

Zelnice na sladko
Suroviny:1/2 menší hlávky bílého zelí • 350 g brambor • 7 lzic hladke mouky • 1 lžíce másla | • 1 kelímek smetany na vaření (12%) • sůl • pepř

Postup:

Zelí nakrouháme na nudličky a dáme vařit do osolené vody. Z másla a 3 lžic mouky si připravíme jíšku, rozmícháme s trochou vody do hladka a přilijeme k vařícímu se zelí. Ochutíme pepřem, případně ještě dosolíme a čtvrt hodiny povaříme. Na závěr přidáme smetanu a prohřejeme.

Mezitím si ve druhém hrnci uvaříme v osolené vodě oloupané brambory - mohou být i trochu měkčí, než na přílohu. Částečně je slijeme, zasypeme zbytkem mouky a na velmi mírném plamínku necháme chvíli propařit. Poté rozmačkáme a vymícháme na škubánky.

Při servírování vykrájíme ze škubánkového těsta do talíře noky, přelijeme polévkou a podáváme.
Vložil:

*Rotem

rodina Romano
Datum:7.8.2008 17:48:11
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.