| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se učí informatika v Africe?

 Příspěvky 110 z 26 [Dalších 16 >>]
Krajina v červnu
2.3.2018 7:46:06
Tahle informace mě taky překvapila, když jsem na ni narazila. Ale není to jen Afrika. Ve skutečnosti lidi i v dalších zemích tzv. třetího světa prý využívají svoje telefony mnohem univerzálněji než my. Třeba v Indii si prý člověk běžně zaplatí rikšu a další podobné drobnější pouliční služby pomocí telefonu. Je to praktičtější a jednodušší z mnoha různých důvodů.
Filip Tesař
1.3.2018 7:50:10
Na tebe nemám, ty pobavíš vždycky.
Bobo
  • 
28.2.2018 23:59:52
Vím, že korektnost chápeš po svém. I velký omezenec poznal, že informace jsou ze stránek MZV ČR. Až budeš v budoucnu psát diplomku, tak tam podrobně uveď zdroje. Z kterých jsi vytvořil další kompilát. Ale občas pobavíš:-)
Bobo
  • 
28.2.2018 23:57:18
Logika není tvá silná stránka. To jsem si již všimla. O světě nevíš zhola nic. Co by Ti mohlo trochu pomoci, začni cestovat. Ale ne na chalupu do Brd, musíš vyrazit tisíce km od domova. A cestuj jen s příručním zavazadlem, nocuj v hostelech, diskutuj s Brity, Němci, Australany, Nory, Číňany, potom je zde šance, že budeš trochu v obraze. Vyjeď minimálně na pár let za prací do světa, vzdělávej se. Nic z toho neděláš a je to znát.
Bobo
  • 
28.2.2018 23:50:29
Ne řasím, řadím.
Bobo
  • 
28.2.2018 23:49:46
Chápající pochopili, nechápající nepochopí nikdy. Můžeš hádat (50:50), do které skupiny Tebe řasím.Vyjadřuji se stručně, výstižně a každý si může udělat závěr sám. Zapomeň, že Ti budu sdělovat informace týkající se mého profesního a osobního soukromí. Tak prudce hloupá snad nejsi. I když...
begonie
  • 
28.2.2018 12:28:45
Ale jen se pochlub, devenko. Takova altriustka, která uz v nekolikaty diskusi nevaha mistrovat ostatní a rikat jim, kde mají a nemaji pomáhat a jak si mají všímat starych opustenych senioru a kaslat na ty, co se zrovna Bobo nelibi, ma v rukavu spoustu prikladu, kdy tak učinila sama.

Ale vlastne ja zapomněla, ty nemas se starymi opustenymi chudymi a nemocnými seniory zadnou zkušenost, ty jen tak plane keces na Rodine, do kdekoho se navážíš, urazis tu hlava nehlava a furt dokola se ztrapnujes.

Filip Tesař
28.2.2018 12:24:56
Takže i ty? ~:-D~:-D~:-D

Pokud jen mechanicky kopíruješ, je obvyklý minimálně uvést zdroj. Slušný lidi to dělají, ale to asi musí bejt v povaze.

Filip Tesař
28.2.2018 12:15:28
Hele, ale to vyznívá tak, že není potřeba mít nějakou zkušenost, aby se člověk mohl vyslovit proti tomu.

Bobi mívá krapet problémy s logickou argumentací, takže jí nedošlo, že v souladu s její argumentací například ("elementární příklad ~;)") není potřeba seniory okrádat a kašlat na ně, aby člověk viděl nutnost jim pomáhat.

Ovšem jde to i naopak: není potřeba seniorům pomáhat, aby je člověk moh okrádat a kašlat na ně. Chytrému napověz.

P.S. Jo a neodpustím si ocitovat Bobinu: "Formuloval jsem to výstižně, a pravdivě, že?"

P.P.S. Nemyslím si, že si Bobina vydělává okrádáním důchodců, ale její výplody mě zas a znovu dostávaj.
Filip Tesař
28.2.2018 11:59:02
V Africe jsou v posledních letech mobily hodně rozšířený. Je to jednoduchý - je to spotřebič velmi malej, dá se snadno dovážet ve velkým. A je nenáročnej na spotřebu - nabíjí se tam fakt nejčastěji přes soláry. Proto se tam vyplatilo operátorům udělat sítě. Chytrej mobil je v Africe dvakrát chytřejší, protože aplikace v něm aspoň v něčem nahrazujou často služby, který tam dřív nikdo nenabízel.

Navíc Afrika je hodně rozlehlá a hodně rozmanitá. Hodně lidí se snaží do Evropy dostat z bejvalý francouzský západní Afriky, hlavně ze Senegalu plus dalších zemí. Tam je to zase s veřejnou infrastrukturou podstatně jiný, než třeba v Keni.
 Příspěvky 110 z 26 [Dalších 16 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.