| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ten nešťastný triple test…

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 201 [Dalších 181 >>]
Lusika, 2děti
  • 
15.10.2010 20:11:26
Ahoj,

já bych doporučila triple testy vynechat:-). Pokud samozřejmě nejste zastánce potratů.

Mě řekli ve 12tt, že testy nejsou v pořádku a ve 14tt jsem šla na genetiku (objednání trvá 14 dní) a mluvili o "ukončení osudu". Amnio jsem odmítla kvůli riziku. Honza je zdravý, trošku nervák... já mám na památku 3 šedivé vlasy.

Lusika
12.10.2010 9:20:16
Díky za tento příspěvěk. :-) Trochu optimismu mi to dodalo.
trdlisek
12.10.2010 7:28:21
vis, ono t s tim podepsala nepodepsala neni tak, jak si myslis. pracuji ve zdravotnictvi a proto vim, ze co je na papire, to plati. mokrat jsem si rikala, ze to co davam podepsat je desna pitomost, pomalu jsem se za to stydela, ale muzu rict, ze se mi mockrat tento postup kladne vratil. Nikdy nevis, co ten clovek, ktery bude pak zrovna v nervovem vypeti udela. Ten papir ti proste kryje zada. ve zdravotnictvi nemuzes rict, ze stojis jednou nohou v kriminale. tam mas nakroceno uz i tou druhou a je jen na tobe jak se k tomu postavis.
10.10.2010 22:04:33
No, nechci nikomu brát iluze, ale ani NT screening není kdoví co. Já si ho nechala udělat, vyšel mi na hranici (zřejmě proto, protože je ještě víc ne tripletest citlivější na správné určení doby těhotenství a to u mě úplně přesně netrefili)a stejně jsem musela řešit, jestli na plodovku půjdu nebo ne...
BludickazBC
10.10.2010 20:05:26
Pokud je skutečně pravda,že podstupuje amnio každá pátá těhotná, plyne z toho, při riziku potratu jedno až dvě procenta, že je v důsledku amniocentézy nehctěně potraceno každé pětisté až dvěstěpadesáté dítě bez ohledu na jeho zdravotní stav. (plus k tomu samozřejmě ještě nějaké další dobrovolně potracené na základě potvrzení vrozené vady)~d~ Uáááááááááááááá
Ivana Kingston
7.10.2010 23:32:03
Paradoxne - testy v prvnim trimestru (12.tydnu) se provadi standartne ve Velke Britanii (i pres hodne kritizovany zdravotni system):-) a jsou zdarma (v ramci National Health Service). Dobre je, ze vek je jeden z faktoru zapocitavany do vysledku testu a vysledek je porovnan s danou vekovou skupinou. Konkretne v mem pripade riziho bylo 1:512 z vysledku testu a v moji vekove skupine pro Downuv syndrom je uvadeno riziko 1:128. Dcerce bude zitra 24 tydnu, je zdrava a ma se cile k svetu. V Cechach by mi pravdepodobne byla vzhledem k veku (nad 35) automaticky doporucena amniocenteza bez ohledu na vysledek testu.
juicy
  • 
7.10.2010 22:59:31
I když mě při jeho čtení až mrazilo. Jedno až dvouprocentní riziko potratu při amniocentéze je známé číslo, nevěděla jsem ale, že ji podstupuje každá pátá těhotná. Těch dvěstě nenarozených dětí... ach jo.
juicy
  • 
7.10.2010 22:55:51
Je to anglický termín, píše se správně se dvěma, s jedním je to počeštěná forma.
Panímáma
  • 
7.10.2010 16:30:12
Sebekriticky uznávám, že můžeš mít pravdu. Ale já jsem tím příspěvkem spíš chtěla říct, že za existenci překonaných triple testů primárně odpovídá odborná veřejnost v součinnosti se zdravotními pojišťovnami, a ne MATKY. To je jako bych kardiochirurgovi radila jak má vést operaci.
Je to třeba napravit. Triply jsou staré 30 let. Jsou šetrnější a přesnější testy, všichni o tom vědí, všichni na triply nadávají a ten kdo by mohl s tím nic nedělá. A toto mi vadí.
Lucka + 2 holčičky
  • 
7.10.2010 16:26:47
Tripple test mi v druhém těhotenství vyšel výsledkem 1:12 pravděpodobnost, že dítě bude mít Downa + navíc ještě jakýsi další šílený syndrom, asi kvůli věku, byla jsem úplně vedle, vůbec nevěděla co dělat, pořád jsem hledala nějaké informace na internetu, ale moc toho tam ohledně amniocentézy, kterou jsem měla podstoupit nebylo. Připadala jsem si jako chycená do pasti...Žádné rozhodnutí mi nepřipadalo jako dobré....Na genetice mě úplně dorazila doktorka,která, když jsem vyjádřila názor, že ještě nevím, zda amnio podstoupit, se ke mě začala chovat naprosto odporným způsobem, ne aby uklidnila, vysvětlila, ale dala mi to naoopak pěkně sežrat.... Navíc jsem byla nemocná, kašlala jsem a nemohla jsem v tu dobu amnio podstoupit, takže se čekalo, až zaberou antibiotika, abych nekašlala, bylo by prý velké riziko potratu.... no opravdu paráda.... Radši na to moc nevzpomínám, dnes už bych byla poučena a připlatila bych si NT test v I. trimestru a na tripple test bych už nešla.. Jsem však ráda, že vše dobře dopadlo a dnes mi doma běhá zdravá skoro dvouletá holčička....
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 201 [Dalších 181 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.