| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Pečení bez vajec

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 187  [Dalších 147 >>]
uhugo
  • 
9.3.2012 16:11:10
cukr...
MaTaTa 82493
9.3.2012 16:09:20
Nemáte ověřený tip na cokoliv sladkého-buchta,muffiny ,řez atd bez vajec,proísm né nic kunutého:-))
Mysterious 68746
27.6.2011 16:25:31
Právě jsem dopekla tohle:

http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6723

Navrch jsem dala třešně, jahody a maliny a teď se tu nemůžu dočkat, až vychladne.

V tomhle koláči jsou sice vejce v tvarohu, ale běžně se dává na koláč tvaroh i bez vajec, takže tady by to šlo určitě také.
Žanika
  • 
27.6.2011 15:49:36
Jo a dávám droždí a ne prášek. A taky nedávám žádné rostlinné mléko.
Žanika
  • 
27.6.2011 15:48:02
Šári, co by vegani pečeme vždy bez vajec. Nakyne to úplně normálně, drží to úplně krásně a jestli mohu poradit, kup si plnotučnou sojovou mouku hladkou a na ten jeden plech litého těsta tak 100g. Konkrétní přesný recept neporadím, protože vždy peču z toho co je a jak se namane atd a nic si nezapisuji ani nepamatuji. Ale měli jsme už několikrát normální nadýchané a nevímjak je ještě popsat, zkrátka dobré správné třešňové buchty.
A ještě pokud chceš, tak si kup jemně mletou špaldovou mouku - je na buchty parádní - lepší než celozrnná pšeničná, ale to jen tak mimo .....
angrešt 114837
27.6.2011 15:26:34
Šarinko, kromě kynutých těst bych se ještě dívala směrem křehkých těst, ta jsou také bezvaječná a bezmléčná "od přirozenosti"~;)

Např. křehký koláč plněný višňovým (ev.třešňovým) rozvarem zahuštěným škrobem, povrch posypaný opraženými mandlemi (já normálně navrch dávám ještě sněhové pusinky, ale ty lze pochopitelně vynechat) je velmi luxusně vyhlížející moučník a žádná znouzecnost~;)
Šárinkaa,Daniel08,Sára09 71829
27.6.2011 15:20:23
děkuji moc za rady~x~
ještě v tom nejsem tolik zběhlá,potvrzené to máme nedlouho a ještě mám plno rezerv
Ajlina
  • 
27.6.2011 15:13:38
Aha, tak to se omlouvám, my máme právě jen alergii na vejce, takže ho vesele používám. Vůbec mě nenapadlo, že je v tom něco z mléka.
angrešt 114837
27.6.2011 15:07:40
Šarinko, ono to jde, když máš štěstí na dobrou mouku s dostatkem lepku, tak i těsto bez vajec (která ho normálně zpevňují a zkypřují) udrží prášek do pečiva. Ale ne vždy, ta vaječná bílkovina tam chybí a je-li moc škrobnatá mouka, tak si to kecne.

proto je lepší bezvaječná těsta kypřit nikoli prdopečem, ale droždím, které "unese více" a nekecne si to, i když tam bílkovin moc není.
angrešt 114837
27.6.2011 14:52:12
Vajahit obsahuje mléčnou syrovátku, takže v tomto případě použít nejde.
Jinak je fajn, používáme ho na táboře, kde je problém uchovávat čerstvá vejce~:-D
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 187  [Dalších 147 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.