uhugo |
• |
9.3.2012 16:11:10
cukr...
|
MaTaTa | 82493 |
9.3.2012 16:09:20
Nemáte ověřený tip na cokoliv sladkého-buchta,muffiny ,řez atd bez vajec,proísm né nic kunutého)
|
Mysterious | 68746 |
27.6.2011 16:25:31
Právě jsem dopekla tohle:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6723 Navrch jsem dala třešně, jahody a maliny a teď se tu nemůžu dočkat, až vychladne. V tomhle koláči jsou sice vejce v tvarohu, ale běžně se dává na koláč tvaroh i bez vajec, takže tady by to šlo určitě také. |
Žanika |
• |
27.6.2011 15:49:36
Jo a dávám droždí a ne prášek. A taky nedávám žádné rostlinné mléko.
|
Žanika |
• |
27.6.2011 15:48:02
Šári, co by vegani pečeme vždy bez vajec. Nakyne to úplně normálně, drží to úplně krásně a jestli mohu poradit, kup si plnotučnou sojovou mouku hladkou a na ten jeden plech litého těsta tak 100g. Konkrétní přesný recept neporadím, protože vždy peču z toho co je a jak se namane atd a nic si nezapisuji ani nepamatuji. Ale měli jsme už několikrát normální nadýchané a nevímjak je ještě popsat, zkrátka dobré správné třešňové buchty.
A ještě pokud chceš, tak si kup jemně mletou špaldovou mouku - je na buchty parádní - lepší než celozrnná pšeničná, ale to jen tak mimo ..... |
angrešt | 114837 |
27.6.2011 15:26:34
Šarinko, kromě kynutých těst bych se ještě dívala směrem křehkých těst, ta jsou také bezvaječná a bezmléčná "od přirozenosti"
Např. křehký koláč plněný višňovým (ev.třešňovým) rozvarem zahuštěným škrobem, povrch posypaný opraženými mandlemi (já normálně navrch dávám ještě sněhové pusinky, ale ty lze pochopitelně vynechat) je velmi luxusně vyhlížející moučník a žádná znouzecnost |
Šárinkaa,Daniel08,Sára09 | 71829 |
27.6.2011 15:20:23
děkuji moc za rady
ještě v tom nejsem tolik zběhlá,potvrzené to máme nedlouho a ještě mám plno rezerv |
Ajlina |
• |
27.6.2011 15:13:38
Aha, tak to se omlouvám, my máme právě jen alergii na vejce, takže ho vesele používám. Vůbec mě nenapadlo, že je v tom něco z mléka.
|
angrešt | 114837 |
27.6.2011 15:07:40
Šarinko, ono to jde, když máš štěstí na dobrou mouku s dostatkem lepku, tak i těsto bez vajec (která ho normálně zpevňují a zkypřují) udrží prášek do pečiva. Ale ne vždy, ta vaječná bílkovina tam chybí a je-li moc škrobnatá mouka, tak si to kecne.
proto je lepší bezvaječná těsta kypřit nikoli prdopečem, ale droždím, které "unese více" a nekecne si to, i když tam bílkovin moc není. |
angrešt | 114837 |
27.6.2011 14:52:12
Vajahit obsahuje mléčnou syrovátku, takže v tomto případě použít nejde.
Jinak je fajn, používáme ho na táboře, kde je problém uchovávat čerstvá vejce |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.