| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 1999

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 49  [Dalších 29 >>]
Peti+2 (12/99,05/04) 39253
21.2.2006 21:55:09
Haló,haló chodíte sem ještě někdo? Chystáte už dětičky do první třídy? Proběhly zápisy? Potřebovala bych to s někým prodrbnout :o)).
perdita 3248
2.8.2005 21:51:40
Je tu někdo?
Jsme zpět z dovolené u babičky a dědečka, nic moc nového, ale co vy? To jste se tu žádná neukázala, nebo mi blbne internet?
Hezký zbytek prázdnin:-)
perdita 3248
12.6.2005 10:01:42
Heli, já jen stračně stručně, snad sem ještě do odjezdu na dovču juknu. Adam neumí plavat:-((( Chtěla jsem ho to naučit, ale v jednom plavku mě odrazovali, že už tak velký děti s rodičem neberou, a to on by beze mne nezvládl ani omylem (máme různé ové diagnozy po návštěvě psych-ped.), druhá plavčo slibovalo, že budou dávat hodiny v blízkém bazénu, kde by palk od září navázal ze školkou, ale nic se nestalo:-((( Takže teď jedeme k moři, bohužel ne na jih a je studené jak led, a tam se budou učit oba. Už jsme chodili, když mu byly asi tak dva rky, ale bylo to širé utrpení, tak jsem to po čtyřech měsících vzdala.

Co ses to ještě ptala? Jo, neštovice. Adam byl řeočkovaný (neměl znamínko), když jsem byla v devátým měsíci (chacha, čtyři jsme ho drželi, pátá dávala inijekci), takže to mu byly tři a půl a dlouho dlouho jim to oběma zlobilo (Amy to dostala hned po narození, krátce po něm), takže teď už znamínko má.
Mluvila jsem o tom s dr. a pak nám přišla pozvánka z jakési té stanice.
Co vy, chystáte se na dovolenou? A vybíráte školu, nebo prostě do nejbližší? My máme nejbližší školy špatné a Adam má dost problémy, musím vybírat:-((( Možná se i stěhovat... Tak se mějte, hollky:-)
kudlanka nábožná 18347
1.6.2005 8:55:37
Ahoj holky, kdepak jste :))))))


u nás je všechno v normě. Kluci jsou ok. Míša chodí statečně do školky, dneska má karneval, tak si to užije. A odpoledne jde s manželem do kina na Úžasňákovi - dávají to dneska na dětský den zdarma :)).

Na prázdniny se mooooc všichni těšíme. Konečně je teplíčko, kluci se koupou u dědy v nafukovacím bazénku. V pondělí,když bylo ošklivo, tak jsem je vzala do kryťáku, no paráda moc se jim tam líbilo.

Umí vaše ratolesti už plavat? Já to chci letos Mikiho naučit, on se totiž vody docela do nedávna bál. Teď to taky není stoprocentní, ale už se lepší. Na plavčo se školkou nechodil.

A chci se zeptat, holky, Miki byl očkovaný proti tuberkuloze pouze v porodnici, ve dvou letech nás nikdo nezval, tak zvažuji že ho nechám přeočkovat. Nemá totiž žádnou jizvičku (mrňous jooo). Ale až na podzim, říkají, že bývá vřídek na rameni, tak ať to nemá přes léto. Jak jste na tom vy???

Mějte se krásně a užívejte sluníčka. Pa HELA
kudlanka nábožná 18347
12.4.2005 15:59:04
Krásné slunečné odpoledne!!!

Juchů, u nás je sluníčkooooo....takže jen co to tady dopíšu, mažeme ven chytat bronz :)).
Martínek se už vzbudil a já mezitím vyžehlila tu obrovitánskou hromadu prádla (jak já tuhle činnost nesnáším :((().

Kudlinko Míša (nééé Mareček, chichichi) je zase od dubna ve školce, ale nespí tam. Jsem ráda, že to tam vydrží to dopoledne. Chodím pro něj s Martínkem po obídku.Asi ho tam ani nenechám, už dávno nespí, takže by se tam asi fest nudil.
Ohledně stavění to teda máš o zábavu postaráno :). Znám to z domova, to jsme dávali do kupy barák našich a přistavovalo se. Jak já to nenáviděla :). Všichni naši kamarádi chodili v létě na koupaliště a my přehazovali písek a míchali maltu atd....:((. Ale byli jsme děti, no spíše už pomalu puberťáci. Přesto to ve mě zůstalo. Takže já musím vyhrát miliony ve sportce a pak si nechám postavit dům na klíč :))).......což nebude asi v brzké době.

Perdito, vítej... :)). My jsem teď vstávání posunuli s letním časem na šestou hodinu ranní :). Vcelku to zvládám, ale já jsem spíše noční pták, chodím spát teď docela ještě brzo, tak mezi 11 a půlnocí, někdy i kolem jedné v noci. Jenže když se mi nahromadí deficit ve spaní, jsem dost nevrlá :)))...to o sobě vím.. takže asi tak

Taky obdivuji rodiče,kteří všechno zvládají...mě čeká nástup do práce s nástupem mladšího do školky a staršího do školy...to bude teda boj, vůbec se na to netěším :(( a hrozím se toho. Přesto chci mezi lidi, takže to budu muset holt nějak zvládnout.

Koukám, že máme stejně narozené kluky....to byl úrodný den 29.12.99 :)).

Musím končit, bobišové stojí v řadě, takže mladšího oblíknout, popadnout bábovičky a odrážedlo, Míša kolo a hajdy ven.
papapa HELA


perdita 3248
7.4.2005 21:27:56
Ahoj holky, omlouvám se za svou dlouhou nepřítomnost. Byla to krutá zimy, plná chorob a jen co přišlo jaro, dorazila i práce, takže já koukám jen na pár diskuzí a tahle se mi totálně vykouřila z hlavy.
O nás už jsem psala, ne? Bydlíme v Brně, Adam je narozený 29. 12.99:-)), chodí do školky, (mluvilo se tu o nemocích, tak tedy: ) má ekzém, astma a alergie, momentálně jí normálně, ale až doteď byl na bezlepkové, čili veselo. Do školy se chytáme až za rok a něco, ale už střepčím a hledám školu, kde by toho našeho individuála nesemleli do buřtů.
Amy je červinka 03 – tam taky hodně chodím. Ta má zase špatnou imunitu, ale my s oficiálně dobrou s ní hrdinně soupeříme ve sběru chorob. Amy je oplenkovaný vztekloun – tuhle si rozrazila ret a ulomila kus zubu o umyvadlo, aby mi cosi předvedla, co to nevím, udělala jsem, o co mě požádala. Zákon schálnosti? Právě jsme přišli od zubařky.
Já jsem třiatřicetiletá stará houžev a album máme na rodina.cz/perditax. Něco je zapřátelíčkované, něco ne, ale zažádejte si a příští rok se k tomu určitě dohrabu;-)

Helčo, pobavila mě ta zmínka o vstávání. My jsme docela spokojení, když Amája (21m) vstane po půl šesté a předtím se neprobudí, ale jsou taky noce, které začínají už někdy kolem třetí ráno a pak se později než v pět nevstává. Musím uznat, že jsem na to za těch pět let zvyklá, protože takhle od půl roku věku vstával i Adam. Pak se to u něj trochu upravilo, ale jen jsme je strčili do jednoho pokoje – a on by už rozdělení nepovolil:-) – začalo to nanovo kvůli ní.
Jo a o pohovku opírám polici z knihovny (Ivar z Ikei) a jezdí po ní všechno, včetně obou dětí.

Taky bych ráda pracovala s lidma, ale fakt je, že naprosto nechápu, jak to zvládají jiní rodiče: odvést jedno dítě do školy, druhé do školky, pak zase je posbírat a šup s nima do kroužků... Když se sejdou dva kroužky pro obě děti ve stejném místě a čase, musí to být jako výhra v loterii. U nás to tak není a školka toho moc nenabízí.

Kudlinko, miluju, když mají maminky plány, že začnou podnikat. Moje kamarádka na Slovensku se chytá otevřít restauraci v jejich městečku. Já mám momentálně pozastavený ŽL, protože některé měsíce bych nevydělala ani na ty povinné odvody:-(( Dělám na smlouvy a ... zadarmo:-)
Adam už dááávno nespí po obědě a když jo, je jasné, že na něj něco leze. Do postele ovšem musí, to má na hodinku povinné.
Kudlinka, Amy *30. srpna* 25981
6.4.2005 12:47:58
Ahoj Heli,

Velikonoce u nás proběhli výjimečně v klidu! Tatík s Davídkem objeli co se dalo, já byla s Amy u našich a taky jsme si užívali kávičky a dobrůtek na sluníčku!
Po obědě jsme vyrazili k příbuzným do města a rychle spěchali k nám na zahrádku! Byli jsme venku se sousedy až dovečera! Prostě super! Děti hodný, manža střízlivý a já v klidu:o))) V úterý jsem byla celý den v Brně a pak do konce týdne doháněla, co se dalo! Hlavně prádlo
:o((( Teď jsme pořád venku! Davídek chodí od pondělí zase do školky, tak je trochu víc času, ale stejně ten den tak uteče..... O víkendu razíme na Matějskou, když nezaprší a jinak nevím! Konečně začneme výletovat a to mě fakt nabíjí! Doma je to dlouhý!
CCa za měsíc začínáme stavět, tak mám letos o zábavu a veškerý volný čas postaráno! Ale to je pocit příjemný!

Marečka máš ve školce? Hele, spí ještě po obědě? Mě Davka kručí, ať pro něj chodím po o., že ho tam nebaví spát! musejí fakt skoro 2 hodiny ležet, což mi příjde dost drastický pro děti, co nespí! Ale nepodléhám a říkám si, že nějakým pravidlům se v životě podřizovat taky bude muset, tak ať se to včas naučí! A nemám teda výčitky svědomí! Jinak samo nechce domů, když pro něj jdu! Takže tak zlý to zase nebude, že? :o)

Tak zatím pa, jdu dělat něco prospěšného, než se Amy vzbudí! Pak zas razíme ven!
Kudlinka
kudlanka nábožná 18347
29.3.2005 8:42:41
Ahoj Kudlinko,
tááák a je po velikonocích. Co se týká počasí dopadly nakonec dobře, naštěstí se předpověď moc nevydařilo, nekáplo a občas vylezlo i sluníčko.
Kluci to odkoledovali, Míša na každého houkal tu svou básničku " hody, hody, doprovody, dejte vejce malovaný" :))). Martínka to teda nějak nebralo, ten byl rád, když jsme nakonec zakotvili u tchána a mohl lítat venku :)). Obešli jsme jen pár nejbližších rodin a stejně jsem doma rozdělovala celou igelitku sladkostí :))). Těch zajíců, kuřátek, bonbonů atd. Zase mám čokoládu na polevy moučníků, hihihi. Martínek tyhlety sladkosti vůbec nejí a Míša občas něco "na chuť", jak říká. Nejsou na to naučené, takže s tím nemám problém.

Dokonce jsme si včera dali u tchána kafíčko už venku :))). Na sluníčku se dalo sedět, tak jsem si to první zahradní kafe na čerstvém vzduchu vychutnávala. My bydlíme v bytě, tchán má rodinný domek s krásnou zahradou.

A jak vy jste strávili velikonoce?
Ahoj HELA
Kudlinka, Amy *30. srpna* 25981
26.3.2005 20:43:52
Ahoj Heli,

jen jdu popřát hezké velikonoce a omluvit se, protože nestíhám a tak se tu ukážu až bude po!
Hezky si je užijte, klukům bohatou pomlázku a alespoň trochu toho sluníčka!

Brzy pa, Kudlinka
kudlanka nábožná 18347
22.3.2005 9:14:27
Musela jsem odběhnout :).
U nás je teď hračkou číslo jedna žehlící prkno :). Opřu jim ho složené o postel a kluci mají dráhu na posílání autíček. Mají spoustu angličáků a jiných malých autíček...vyhrají si fakt pořádně a já můžu aspoň v klidu něco udělat.
Pozdravuju do Hradce. Pa HELA
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 49  [Dalších 29 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.