| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vanish - čistící prášek na koberce - máte zkušenosti?

Celkem 51 názorů.
 Sosawosa 

Vanish - čistící prášek na koberce - máte zkušenosti? 

(2.4.2009 18:33:38)
ahojky, chtěla bych se zeptat zda někdo nemáte zkušenosti s tím "zázračným" práškem na koberce Vanish, který jenom rozsypete a vysajete~t~funguje?a pokud neee, s čím jste spokojeni?jarní uklid, potřebuju vyčistit koberce~t~

děkujuuu~s~
 dolphin2 

Re: Vanish - čistící prášek na koberce - máte zkušenosti? 

(2.4.2009 18:36:36)
lucieee, dík za téma :-) taky by mě to zajímalo, ale stejně to nakonec vidím na ryžák a kybl s vodou ~t~~t~
 Sosawosa 

(2.4.2009 18:48:40)
lucieee - no teho se chcu vyvarovat, já nerada lezu po 4 a čistim a čistim~t~
 Jilanka+♂+♀ 

(2.4.2009 18:52:41)
Tak to už radši rejžák a drbat, než Vanish v prášku... nasypala jsem ho na koberec, drbala, nechala uschnout a za půl hodiny jsem to šla vysát. A koberec byl stejný jako předtím. To už je lepší ten tekutý, ten aspoň vyčistí...
 jalinka 

(2.4.2009 18:55:41)
Já ho jednou použila. Nasypala, nechala ležet skoro hodinu, pak vyluxovala. NO, něco to vyčistilo, koberec je hodně zatěžovaný, ale na kýbl a rýžák to nemá. Navíc mi to strašně páchne a ten smrad ještě nějakou dobu přetrvává. Není to ani levný ani rychlý ani výkonný způsob, jak si vyčistit koberec, podle mě. Luxovala jsem to strašně dlouho, protože prášek je hodně jemný a já měla strach, že mezi vlasem něco zůstane a malá dcera se tím může nějak "kontaminovat". Jsem zvědavá na další zkušenosti jiných.
 Katka +3 

(2.4.2009 21:04:03)
Kdyby tahle diskuse byla založená o den dřív ušetřila bych dvě stovky.~:(
 mochito 

(2.4.2009 18:59:31)
Tak podle mně to taky není zázrak, přišlo mi, že je koberec stejnej jak před čištěním a myslím, že někde to testovali a říkali, že aby to bylo nějak vidět, tak by ten koberec musel být tak rok neluxovanej~t~~a~
 Denia 

(2.4.2009 19:15:42)
Zrovna nedávno jsem po něm pokukovala v obchodě, ale jak to tu čtu, jsem ráda, že jsem ho nekoupila. Máme dost vysoký koberec a měla bych strach, že z něj luxováním všechen prášek nedostanu.
Mám taky zkušenost s tím tekutým a ten docela vyčistil, ale byla jsem sedřená jak kůň, jak jsem na koberci lezla po čtyřech. No tak si to asi opět zopakuju, nedá se nic dělat ~y~
 sabi2006 

(2.4.2009 19:16:40)
Asi před 2týdny jsem ho použila a koberec byl malinko světlejší a trochu voněl,ale nic moc. Spíš pro osvěžení než čištění:-)
 mochito 

(2.4.2009 19:22:12)
Tak vonět to tedy voní, podle mně až moc, vonělo to i v jiném patře baráku...
 mochito 

(2.4.2009 19:24:34)
Tak vonět to tedy voní, podle mně až moc, vonělo to i v jiném patře baráku...jo a kdybyste ho někdo chtěl, mám tu skoro celý balení, tak klidně za menší obolus přenechám~t~ pište na mail.
 petra 2+Klárka9/02 & Zuza10/07 

(2.4.2009 19:30:13)
no taky jsem čistila vanišem na vánoce a musela jsem na to stejně potom vzít vodní čistič~q~~t~.
a navíc to jestě jak jsem to vysávala udělo neskutečný bordel tím že se to všude naprášilo~o~.
 BaruškaB 

(2.4.2009 19:33:05)
Taky jsem si ho koupila na vánoce, ať to u nás vypadá co nejlíp, koberec byl po vyluxování stejný a ještě dalo šílenou práci ho z koberce vůbec dostat a jak už tady někdo psal ke všemu to všude děsně naprášilo.~o~~o~ Podle mě je fakt k ničemu.
 majdaleenka +07+11 

(2.4.2009 19:57:09)
jestli funguje nevím, prý ano, ale týden po jeho použití jsem nemohla být na návštěvě u kamarádky, jaký je to smrad. Ale já jsem alergická i na všelijaká vonítka... nicméně koralan udělá asi totéž a nesmrdí ani nestojí tak moc~y~
 Insula 

zkušenost mám 

(2.4.2009 19:58:51)
Zkušenost s ním mám. Ale asi tě moc nepotěším. Koberec byl sice o "trošku" čistější, ale žádný zázrak to tedy nebyl. Není nad to kleknout a vydrbat kartáčem. Jinak ale pěkně voněl, skoro až moc. ~;)
 Insula 

Re: zkušenost mám 

(2.4.2009 20:00:00)
Jo a pokud nemáš vysavač s klepačem (já mám - Vorwerk), tak ho raději ani nezkoušej. Budeš mít problém dostat ho z koberce.
 Kotatko+Nathalie06+Thomas09 

Stroj na čištění... 

(2.4.2009 20:03:25)
Lepší je půjčit si čistící stroj. Prášek nefunguje vůbec. Hlavně ne na tmavší koberce. Fleky nepustily vůbec a ten smrad.... Blééé
 Sosawosa 

Re: Stroj na čištění... 

(2.4.2009 20:14:49)
hááá já to tušila~t~takže čistič a na kolena~t~děkuju za zkušenosti~x~
 Kotatko+Nathalie06+Thomas09 

Re: Stroj na čištění... 

(2.4.2009 20:18:02)
No to ani nemusíš. Přece existuje ten vodní vysavač. Dá se půjčit, a koberec je pak jedna báseň :-)
 kreditka 

Jako vůně do vysavače dobrej  

(2.4.2009 20:16:27)
Prášek úplně na nic, posypala jsem s ním kusový koberec, kde jsem se zaměřila na 2 místa s malým flekem..............fleky zůstaly úplně stejné, koberec to osvěžilo to jo, možná trochu zesvětlil, ale jinak nic. Vlastně jo, potom co jsem vysála ten prášek tak nám krásně voní vysavač ~t~
 Ivona,Klára 6,Tereza 2.5 
  • 

(2.4.2009 20:16:28)
jedna paní čistí koberce a sedačky strojem a používá roztok z prášku Ariel,taky nám čistila a perfektní.Já mám jako první pomoc Ms.Tepich v rozprašovači,měla jsem i Vanish,a když děcka udělaly flek na sedačce šlo to dolů,i čmáranec od prupisky
 Amálie P 

(2.4.2009 20:21:47)
Jak čistí koberce můj muž~t~~t~

My to máme vyřešené plovoucími podlahami a dlažbou v celém bytě, vyluxuji vytřu-krása~t~ Ale v dětským pokoji a v obýváku jsou menší koberce.Malému na hraní a nám pro okrasu.Koupila jsem si totiž světlý koberec~t~ pro radost, že to byla hlavně blbost je jasné~t~.Před vánoci jsem ho čistila naposled- v kleče s rýžákem a vše pochopitelně nepustilo.A tak se můj manža rozhodl, v noci na štědrý den vzít to do svých rukou~a~ milý koberec složil a nacpal do pračky a vypral.Pak ho do rána fénoval a snažil se ho vyžehlit.Jak jsem ráno řádila si asi umíte představit.Koberec vypadal jak rozbouřený moře.A dva připálený fleky od žehličky nemaj chybu.~t~~t~~t~
 Sosawosa 

(2.4.2009 20:24:50)
~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~to je dobrýýý~t~~t~
 Amálie P 

(2.4.2009 20:28:22)
Máš-li velkou pračku jak my máš po starosti s koberci~t~~t~
 Sosawosa 

(2.4.2009 20:29:42)
sakryš, nevleze, tak já je rozstříhám na kousky a pak zas sešiju po vyprání, zeptej se manž jestli to tak můžu~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~
 Amálie P 

(2.4.2009 20:31:28)
Nezeptám by mě sežral i s botama za to, že to šířím po lidech~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~
Nemusíš šít stačí lepící páska~R^
 Sosawosa 

(2.4.2009 20:35:56)
Ňénul - no jooo, budu mít z teho pak puzzle, ale čistý~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~
 Amálie P 

(2.4.2009 20:39:33)
Dnes je in lecos, takže je super být kreativní.Víš jak všichni koukaj na ty vypálený místa~t~~t~ Novej design~R^
Není to tak strašný jen trochu zvláštní~y~
 Sosawosa 

(2.4.2009 20:42:33)
nooo, tak hlavně pssssssst ňenul, necháme si to patentovat a budem slavný jak ti designéři z Jak se staví sen~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~
 Amálie P 

(2.4.2009 20:45:45)
Tak na to koukám, když stíhám a občas žasnu co udělaj za :-© hrůzu.To náš vynález bude mít větší úspěch, už pro tu praktičnost s čištěním~t~~t~~t~~t~~t~
A každá kačka dobrá~b~
 Sosawosa 

(2.4.2009 20:47:16)
nooo, kačky se hodí, aspoň budu mít na ty knížky~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~
 Amálie P 

(2.4.2009 20:51:19)
~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~

To nejdřív vyzkoušej ať můžeš podat reference a udělat taky tak skvělou reklamu~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~
 Kitty + Johy ☼ 

(2.4.2009 20:33:28)
Mám zkušenost s tekutým Vanishem na koberce, je k ničemu.
 Evista 

(2.4.2009 20:34:31)
je na nic, jen koberec po nem docela fajn voni,ale to je tak vse, fleky zustavaji.
 Čekatel na smazání 

(2.4.2009 20:41:01)
Uplne napytel, rozsypal jsem vetrel kartacem, vysat to pak slo strasne spatne a vysavac byl potom zasvinenej, ze jsem ho musel jeste vevnitr umejt + vymenit filtr. Vonel ale pak docela hezky.
 Amálie P 

(2.4.2009 20:44:05)
Hlavní je ,že aspoň voněl~t~ kdyby i smrděl tak nevím.Ale fakt su ráda, že jsem ho nekoupila.Halt si v týdnu kleknu na kolena a s kartáčem to pořádně vyčistím~b~
 Sosawosa 

(2.4.2009 20:45:00)
sakra, no jak to dělajú že v té reklamě to má za minutku úúúplně vysáté a čisté~t~~t~~t~~t~~t~~t~nee, to nemůže vymyslet někdo něco účinného???a bez roboty???~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~
 Amálie P 

(2.4.2009 20:46:43)
Zlepšovák mého muže se Ti nelíbí.~t~~t~Tak mám jinej koberce vyhoď~y~
 Insula 

(2.4.2009 21:07:10)
Jak??? ~t~~t~~t~~t~ PC. ~t~~t~~t~~t~~t~
 hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 

(2.4.2009 21:09:42)
půjčit si vysavač vodní... manžel ho použil na čalounení v autě a po chvilince mu to čalounění začal vanish vyžírat.... tak na koberec bych ho už neskusila, leží mi doma.... počkám, až koberec "zestárne" :o)
 Denisabel 

(2.4.2009 21:14:16)
Soso, mám zkušenost, vše jsem provedla dle návodu a náš krásný béžový, dětmi jemně upatlaný koberec vypadal naprosto stejně jako před použitím vanishe, s tím rozdílem že nám tedy obývak 2-3 dny nepředstavitelně smrděl "voněl" až štiplavě po vaniši, nejsem přítelem těchto ostrých "svěžích" vůní, tak mě to docela dost vadilo, ještě mi ho půl krabice zbylo, ale to ho radši vyhodím, než použít znovu, zbytečná práce ~Rv
 Amálie P 

(2.4.2009 21:17:51)
My podobně zkusili(podle návodu) vyčistit sedačku, úplně zřídnul potach a pak po pár dnech a sezeních popraskal~o~
 Čekatel na smazání 

(2.4.2009 21:14:24)
Fungoval nam dobre suchy cisteni od vorwerku. Taky prasek a vysaje se to tim jejich vysavacem s kartacem a koberec prokouk. Ale davat 30.000 za vysavac se mi fakt nechce :)
 KimLoren 

(2.4.2009 21:23:49)
Nevíte někdo jestli by šel použít ten prášek (vločky) od Vorwerku s použitím obyčejnýho vysavače. Vzpomínám si že na jedné předváděčce to ukazovali ale kupovat kvůli tomu Vorwerk nechci. Dík
 Eowyn+děti 

(2.4.2009 23:13:25)
No, mě teda z koberce vystoupily po použití tohodle "vanišoprášku" fleky, o kterých jsem neměla tušení.
Docela to provonělo celý byt, ale jako osvěžovač vzduchu je to trošku drahý a náročný....než já to vyluxovala~q~
 vendila 

(3.4.2009 0:28:54)
my jsme ho dostali od někoho jako dárek.... tak jsem to použila před Vánoci na menší kusové koberce, barvy to oživilo, sice s tím byla práce jako sviňa, ale nebylo to úplně na nic.... ale asi bych si to už sama nekoupila.... navíc ta "vůně/smrad" mi taky docela vadila, protože je to fakt hodně pronikavé ~j~
 petra- máša, jedno mimi 
  • 

Re: Vanish - čistícrodičí prášek na koberce - máte zkušenosti? 

(3.4.2009 7:53:02)
a jéjé, tak už nám to nastane... i já hloupě pořídila a výsledek... jak už je psáno, ano osvěží, napráší, navíc mám prtě a taky se bojím že to zůstane na dlaničkách- stejně myslím že zůstalo a voní- no až moc.
zrovna se chystám malou- odvést k rodičům, abych mohla čistit- no čistit, ale hlavfně pak dostatečně větrat!
tak asi ručko bude nejlepší- klasika
 Blanka 
  • 

(3.4.2009 8:02:44)
Já ho jednou za čas použiju, ale je to spíš na takové oživení toho koberce, musíš ho předtím stejně pořádně vysát, popřípadě vybouchat a velké fleky ti to nevezme.
 Danik78, P+D 7/09, H 4/11 

(3.4.2009 8:04:55)
Tak u nás teda taky nezabral~y~... jsem si říkala, že je to třeba rukama nebo mírou znečištění a poslala zbytek mamce na odzkoušení a tam taky nic... na čištění namokro to nemá, já teda nakonec koberec nechala odvézt do kobercové čistírny...
 S+S Ivet, Sandra 02+Alexej 06 

(3.4.2009 8:49:19)
Použila jsem ho cca pře měsícem, koberec byl takový voňavý trošku ..jak to popsat nadýchaný...ale s čičtěním to nemá nic společného...už ho nekoupím
 Shayla a 3 kluci 

(3.4.2009 10:41:13)
Nevím no, já bych takový sajrajt dětem do koberce nevysypala, protože to nikdy všechno nevysaju a ony si pak v tom budou hrát. Navíc teda tomu nevěřím.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Kosky