| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Čokoládová poleva na dort

Celkem 16 názorů.
 Tizi 

Téma: Čokoládová poleva na dort 

(17.2.2012 17:56:14)
Syn miluje čokoládu a vždy si přeje čokoládový dort. Dorty se mi daří moc dobré, ale polevu se mi ještě nikdy nepodařilo pořádně udělat. Dělala jsem klasicky - rozpustit nad párou čokoládu s trochou tuku - byla moc dobrá, ale velmi ztvrdla a kuchařka ve školce si prý stěžovala, že měla problém dort rozkrájet :-) Taky jsem zkoušely Sachr a s příslušnou polevu - svařit vodu s cukrem a přidat čokoládu, tu mám zase moc tekutou a stéká. Holt jsem neschopná svařit něco na nit. Nemáté někdo odzkoušený recept na polevu (z opravdové čokolády) nebo nějaký fígl? Za rady děkuji.~;((
 Jana, 2/07+10/08+5/11 

Re: čokoládová poleva na dort 

(17.2.2012 18:03:17)
Zrovna dneska jsem dělala taky čokoládový. Použila jsem takovou tu lískooříškovou pomazánku (z Kauflandu), takovou tu levnou Nutelu a vyšlehala jsem ji s máslem. Zhruba jeden díl másla na dva díly nutely. Šlehala jsem to v robotu takovým tím krémovým nástavcem. Strašně dobře se s tím pracovalo. ~R^ Mělo to úspěch.
 Jana, 2/07+10/08+5/11 

(17.2.2012 18:05:13)
A z čokolády: 200 g čokolády, 4 lžíce mléka, 2 lžíce ztužáku (ale já dávám máslo). Rozpustit ve vodní lázni. ~w~
 Tizi 

(17.2.2012 18:07:23)
Jani, to byl krém dovnitř dortu nebo nahoru jako poleva?
 Jana, 2/07+10/08+5/11 

(17.2.2012 18:15:36)
Dávala jsem to na celý dort, dovnitř i okolo.
 anemon 

(17.2.2012 18:08:15)
350g čokolády na vaření, 200ml šlehačky - šlekačku ohřát pod bod varu, rozpustit v ní čokoládu, osladit dle chuti (já nesladím vůbec), ochladit do mazací hustoty (vlažné), nanést a moučník vychladit.

Je to něco mezi polevou a krémem, nepatlá se to, ani při krájení nepraská.
 Dalalmánek 

(17.2.2012 18:09:35)
Ano, smetana na šlehání udělá tu správnou konzistenci polevy.
 angrešt 

(17.2.2012 18:13:51)
jéé, ahoj Cimbur, jak se vede, neviděla jsem Tě celý eón ~:-D

ano, ganaché je výborná na polevy, ale chce to z dobré čokolády, jinak se to patlá a cuckuje.
 Tizi 

(17.2.2012 18:11:14)
Jak čtu, tak ta šlehačka nebo mléko mi chybělo. Holky, díky.
 Tante Ema 

(17.2.2012 18:10:14)
8dkg másla, 8dkg cukru moučky, 1lžíce Solamylu, 1 lžíce mléka, cca 2 lžíce pravého holandského kakaa. Třít ve vodní lázni, až je to hladké, lesklé, polít. Nesmí se to vařit, ale musí to být horké. Kvalita másla a kakaa rozhodne o výsledku, nemá cenu to dělat z humusáckého kakaa bez kakaa s příchutí kakaa.
 Leontýnka+3 

(17.2.2012 18:17:09)
Tizi doporučuju kuchařce příště nahřát nůž ;)

Jinak kupuju klasickou čoko na vaření a k tomu trochu 100% ztuženého tuku. Bude krásně lesklá. Nebo používám polevy v sáčku, jen se rozehřejí ve vodě.
 zerat 

(17.2.2012 18:45:33)
Normálně polévám čokoládou a krájím nahřátým nožem ~;)
Nicméně výborná je i poleva čokoláda a šlehačka, ale teď rychle nemůžu najít recept ~:(
 Edysha 

(17.2.2012 19:45:25)
Nez zatuhne poleva naznacim si dilky na dortu, dle kterych pak budu krajet a nic se nelame. Nemame totiz radi cokoladu cimkoliv nastavovanou.
 Jana + 3 rošťáci 

(17.2.2012 19:49:22)
Já na to přišla stylem pokus omyl. Ale už mám pár, co chutnají a jsou lehké.
1) čokoládu rozpustím se ztuženým tukem, přidám pár lžic mléka - podle oka do požadované hustoty
2) do rozpuštěné čokolády s tukem přiliju trochu Salka, opět podle oka
3) čoko s tukem rozpustím a vmíchám celou zakysanou smetanu - může se trošku přisladit. Poleva zůstane měkká, vláčná a na sladkém dortíku je příjemně nakyslá - manžel byl úplně unešený a dlabal, jako nikdy!!!!
 Jana, 2/07+10/08+5/11 

(17.2.2012 19:52:14)
Jj, recept se zakysanou smetanou taky mám. ~w~
 daba+holčička 

Re: Čokoládová poleva na dort 

(19.2.2012 13:42:41)
já mám vyzkoušenou úplně prostou - jedna čoko na vaření + jedna tyčinka kaštany - rozpustit nad parou, aplikovat, je taková světlejší hnědá než z čisté čokolády, měkčí, dobře se krájí

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.