.ganesha. | 
 |
(6.7.2012 7:01:39) Dá se nějak zjistit, jestli jsem v dětství prodělala neštovice? Já myslím, že ano, ale bohužel není nikdo, kdo by mi to potvrdil. Jako dítě mě znala akorát babička a ta bohužel trpí demencí. Volala jsem mojí dětské doktorce, resp. její nástupnici, snažila se záznamy vyhledat, ale jsou už bohužel skartované (jsem ročník 78). Má někdo nějaký nápad, radu?
|
Emília Fernandéz | 
 |
(6.7.2012 7:17:07) Dá se to poznat z krve, jestli jsi je měla, budeš mít na neštovice protilátky. Nevím, kolik to stojí, to by ti řekli v laboratoři, kde krev odebírají. Je snad v každé nemocnici.
|
|
VERI + V6/08 + bříško | 
 |
(6.7.2012 11:47:13) Já se na ně nechala před rokem očkovat, ale protože očkování není zrovna levné, tak jsem před tím platila test na protilátky - stál 500Kč a ten ukázal, že jsem je skutečně neměla. Jinak "závidím" těm, co jim to nechali zjistit doktoři zdarma, moje obvodní a gynekoložka to nechtěly řešit Obvodní tvrdila, že takový test neexistuje /budeme se stěhovat, takže ji naštěstí budu měnit/ a gynekoložka se tvářila, že to není její starost
|
|
|