Panímáma | •
|
(28.10.2010 21:57:32) V diskusi jsem si všimla zmatku kolem pedofilie. Někdo ji dokonce označuje jako sexuální orientaci a staví na stejnou rovinu homosexuála a pedofila. Homosexualita není úchylka, pedofilie ano. Cituji ze slovníku cizích slov: "Pedofilie - med. psych. - sexuální úchylka, při níž jsou zneužívány děti" Když už někdo tápe co to pedofilie je, proč si to nenajde ve slovníku cizích slov?
|
Kasz |
|
(28.10.2010 22:01:26) Panimámo, ta definice z Nového akademického slovníku cizích slov, který vyšel v roce 2005, je zcela naprosto chybná! Přečtěte si definici zde: http://is.muni.cz/th/174448/pedf_b A nebo zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pedofilie
|
kili | •
|
(28.10.2010 22:18:18) jako rodiči jsou mi definice na pendrek, kdyby se vyskytl takový dospělý so se chce přátelit s mými dětmi, zorientoval bych ho dostatečně na to, aby ho ty choutky přešly.
Vy tu ovšem spolu s tím dalším kdovíkým listerem nejspíše provokujete čtenáře, jinak lze těžko vysvětlit drzost, v jaké tu popisujete své smyslné vztahy k dětem. Úchylná je ovšem i taková provokace ne toto thema. Na druhou stranu jako presentace existence nebezpečí pro děti to poslouží dobře.
|
|
štěpánkaa |
|
(28.10.2010 22:23:42) kasz, pokud jsi četl dobře, co je v těch odkazech, tak sis jistě všiml, že tam je napsáno, že definice nejsou jednoznačné,.... nebudu to opakovat. To že má někdo rád děti je jistě hezké, ale jak se píše v článku, pokud je na děti eroticky orientován, měl by se práci s dětmi (učitel, vychovatel, vedoucí kroužku,...) vyhýbat. Takové kamarádění co jsi tu v diskusi popsal normální a běžné není a divím se, že to tvé okolí akceptuje, zejkména pak nechápu rodiče té Markétky... Včera jsem měla dojem, že jsem jediná, komu to v diskusi připadá divné, ale dnes se ukazuje, že nejsem "letadlo" a najdou se i jiní, kdo chování tvé a Listerovo za normální nepovažují.
|
|
Panímáma | •
|
(28.10.2010 22:43:38) Kazsi, zcela naprosto chybné je tvoje jednání a tvůj přístup k dětem. Definice nechme stranou. Snažíš se obhajovat neobhajitelné. Jdi s tou svojí láskou k dětem k čertu. Markétku zneužíváš a je úplně jedno, zda si to připustíš nebo ne, nebo zda o tom ví i prezident republiky. Zneužíváš totiž její nevědomosti, její dětskosti a nevinosti. Je mi z tebe zle a zle je mi ze všech, kteří se tváří netečně a tak blahosklonně. Erotická, sexuální láska k dětem je podle mne zločin proti lidskosti. A máš-li své erotické představy, neventiluj je prosím ven směrem k dětem, nech si je pro sebe a svého doktora. Nechci moralizovat, i když přesně možná to dělám, chci se jen zřetelně a jednoznačně zastat dětí a jejich práva na to, aby je dospělí nezatahovali do svých sexuálních problémů.
|
štěpánkaa |
|
(28.10.2010 22:53:46) panímámo, souhlasím s tebou
|
|
Kasz |
|
(28.10.2010 23:04:10) Já žádné děti do svých problémů nezatahuju, pokud sis nestačila všimnout. Ale zatahuju do svých problémů jiné dospělé lidi v různých diskuzích, mamky dětí, kamarády, známé, ale i třeba redaktory: http://kasz.sweb.cz/Tyden_06-2010.pdf
Dokonce jsem se nechal vyfotit. Já vím, někteří lidé by byli nejraději, kdyby pedofilové neexistovali, jenže oni tu byli, jsou a budou. Proč tu jsme, to je otázka pro filozofy, nicméně je to prostě fakt. Nejlepší by bylo, kdyby měla každá matka možnost zakusit, jaké to je mít pedofilního syna. Nebo ještě lepší by bylo, kdybychom si na chvíli mohli vyzkoušet prohodit mozky se všemi pocity apod., které máme. Pak by možná mnoho lidí změnilo názor... Mamka byla ze začátku taky dost proti všemu, pořád říkala, že nejsem pedofil, nepřála si, aby mohla Klárka přijet k nám na prázdniny... dnes je její přístup úplně opačný. Osobní zkušenost se svým vlastním synem ji nakonec přiměla vytvořit si na věc trochu jiný názor než mají lidé, kteří se s pedofilií setkali jen prostřednictvím médií, kteří informují o lidech, kteří zneužili dítě, z nichž mnozí ani pedofilové nejsou. Pochopila, že být pedofil je něco diametrálně odlišného od člověka, který je dětem nebezpečný. Dětem nebezpečný může být kterýkoliv člověk, je jedno, jestli pedofil nebo nepedofil. Tohle pochopila zhruba za 6 let. Je mi jasné, že ne pro každého je to téma natolik blízké, aby mu věnoval víc než několik minut v nějaké diskuzi. Kdo se zajímá a má nastudovánu problematiku v celé šíři, a navíc kdo má opravdu osobní zkušenost s nekriminálním pedofilem, ten méně často zaujímá okamžité odsuzující postoje. Odsoudit je totiž hrozně jednoduché, snažit se pochopit je o mnoho složitější (pro někoho dokonce nad jeho síly).
|
štěpánkaa |
|
(28.10.2010 23:17:43) ten odkaz co jste tu dal mi připomněla, že už jsem váš příběh četla - v tom týdnu a i tenkrát jsem nad tou maminkou Markétky kroutila hlavou.
|
|
Panímáma | •
|
(28.10.2010 23:24:03) Ne, ty žádné děti do svých problémů nezatahuješ. Ty ses jen zamiloval do desetileté Markétky a docházíš za ní, ty sis nikdy nepředstavoval, jaké by to bylo, kdybys mohl... Tvé maminky je mi líto, zachovala se ale jako správná máma, která stojí za všech okolností za svým dítětem. Ano, i já bych se mohla dostat do stejné situace a byla bych z ní velmi nešťastná a snažila bych se pochopit nepochopitelné a obhajovat neobhajitelné. A ano - byla bych nejraději, kdyby žádní pedofilové neexistovali. A vím, že s tím nic nenadělám a že se musím smířit s tím, že existovali a existovat budou. Ale zastávat se jich prostě nemůžu, protože v okamžiku, kdy se jich zastanu, bude to, jako bych dovolila, aby sexuálně smýšleli o mojí holčičce. Jako bych dovolila, aby ji svými hnusnými představami pošpinili. Je mi jasné, že tohleto nikdy zřejmě nepochopíš.
|
Apolena. |
|
(28.10.2010 23:30:06) Panímámo, věřím, že i pedofilové by byli radši, kdyby žádní pedofilové neexistovali. Kdyby byli "normálně" orientovaní, měli by mnohem jednodušší život...
|
Kasz |
|
(28.10.2010 23:37:23) "věřím, že i pedofilové by byli radši, kdyby žádní "pedofilové neexistovali. Kdyby byli "normálně" orientovaní, měli by mnohem jednodušší život..." S tímto nesouhlasím, pokud pedofil přijme to, že je pedofil, naučí se s tím žít, nedělá mu to nějaké zvláštní problémy, které by ho nadmíru obtěžovaly, je tzv. egosyntonní, tak tento pedofil, dle mého názoru, je pedofilem rád, a nechtěl by to za žádnou cenu trvale změnit. Já bych nebyl radši, kdybych nebyl pedofil. Nevím, jaké to je, nebýt pedofilem, a taky vím, co pro mě děti znamenají. Nejsem si jistý tím, čím bych naplnil svůj život, kdybych nebyl pedofil. Je to kus mého já a rozhodně bych nechtěl, aby kus mého já ze mně někdo odstranil, už bych to nebyl já.
|
Apolena. |
|
(28.10.2010 23:52:07) Kazsi, nemyslela jsem to nijak zle. Ale když to budu chtít vysvětlit, zamotám se do toho tak, že to nakonec nepochopím ani sama . Asi tak - domnívám se, že mít možnost volby, tuhle orientaci by si málokdo dobrovolně zvolil. Jako asi u žádné jiné orientace je tady totiž jasné, že buď nikdy nebudeš "normálně" sexuálně žít, nebo ublížíš nějakému dítěti.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 0:06:46) Sylvo, je jasný, že kdyby mi někdo ve dvaceti stopnul život a řekl: Tak, teď máš možnost volby, buď budeš normální a nebo pedofil, tak bych asi volil první možnost. Pokud by existovala nějaká pilulka, která by dokázala pedofila změnit na "normálního" a přitom by teoreticky neměla žádné vedlejší účinky, tak bych si takovou pilulku nejspíš nevzal. Maximálně kdyby existovala nějaká pilulka, která by dokázala orientaci změnit dočasně, to bych si možná chtěl vyzkoušet, zase samozřejmě jen v případě, kdy by taková pilulka neměla žádné vedlejší účinky (což je nereálné).
Jenom pedofil, který není se svou orientací smířený, bude chtít tu orientaci změnit a byl by nejradši, kdyby žádná pedofilie nebyla. Ale ona tu je a zřejmě má nějaký evoluční smysl, jinak by ji příroda ze svého genofondu eliminovala. To už je otázka pro filozofy, odborníky... já si třeba myslím, že pedofilie je do určité malé míry přítomná v každém člověku (viz ty výzkumy Kurta Freunda... ), má třeba co dočinění s tím, že obecně jsou lidé citlivější k dětem (spíš je rozruší, když se ztratí 9tiletá Anička Janatková, než 35tiletá Ludmila Nováková), myslím si, že bude mít i co dočinění s mateřským pudem, vůbec obecně s láskou k dětem... i neerotickou. A jen u některých lidí se projevila v tak silné míře, že prostoupila celou jejich osobnost včetně sexuality... jen tito jsou ti tzv. pedofilové. Je to takové moje "komplexní kaszovské pojetí pedofilie". Někdo jiný zas bude tvrdit, co to plácám za blbosti...
"nikdy nebudeš "normálně" sexuálně žít, nebo ublížíš nějakému dítěti." Já moc dobře vím, že v kultuře, ve které žiju, nemůžu s dítětem sexuálně žít. Jsem s tím seznámený, smířený, dokonce to považuji sám za dobré a prospěšné a souhlasím s tím, tedy morální normy kultury, ve které žiju, jsem si nejen osvojil ale dokonce zvnitřnil. Na druhou stranu - masturbace je taky určitá forma sexuálního života, které si ale můžu legálně užívat plnými doušky. Není to sice úplně to "pravé ořechové", ale rozhodně mi to ke spokojenosti stačí.
|
Panímáma | •
|
(29.10.2010 0:23:04) Kaszi, a kdybys žil v kultuře, která dovoluje sexuálně žít s dítětem? Vzal by sis Markétku za ženu už v deseti? V některých tvých příspěvcích mi připadalo, jako by tvoje pedofilie vůbec nesouvisela s erotikou a sexualitou. Jako by tvoje pedofilie souvisela s Madoniným komplexem. A v některých příspěvcích erotiku připouštíš aspoň v představách. Myslím si, že umíš docela dobře manipulovat s lidmi a svoji pedofilii, úchylku, téměř postavit na piedestal. Nastínit ji tak, aby vypadala úplně nevinně. A to mi na tobě připadá nebezpečné. I tvůj hezky psaný dopis Markétce by člověka dojal, kdyby si nevzpomněl, že hřešíš proti jejímu dětství. Je otázka, jestli by se ti chtělo stárnout s Markétkou a dožít se její čtyřicítky...už by to nebyla ta malá nevinná holčička, ale zralá žena se vším všudy. Mě jsi neoblafl a dítě bych ti dobrovolně nesvěřila, pane Svatý.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 0:32:37) Nevím, jak bych se choval v jiné kultuře, ostatně to nevíte ani Vy. Ale kdyby tam existovala možnost vzít si Markétku za ženu už v jejích deseti, tak pokud by ona chtěla, proti bych určitě nebyl.
Dítě byste mi nesvěřila z jiného důvodu - přece mě vůbec neznáte, takže byste mi dítě nesvěřila úplně stejně jako člověku, který bydlí na druhém konci vesnice.
Joo, hřeším proti spoustě věcí, to je fakt. Ale s jedním faktem jsem se už dávno smířil - s tím, že jsem pedofil. A k tomu prostě určité představy a myšlenky přirozeně patří. To přece nic nemění na tom, že Markétku miluji a chtěl bych s ní prožít zbytek života. Myslím, že podobně to prožívají i většinově orientovaní, ti si také v představách přirozeně představují různé "hříšné" věci (opravte mě, pokud se mýlím).
|
Panímáma | •
|
(29.10.2010 0:38:32) A jsme u toho - pohoršovala jsem nad tím, že pedofilové děti špiní svými erotickými představami. A pokud si dobře vzpomínám, tvrdil jsi, že erotickou představu o dítěti jsi měl tak dávno, že už si to ani nepamatuješ. Je zajímavé, jak si dokážeš odporovat. Opravdu jsi manipulátor.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 0:58:44) "tvrdil jsi, že erotickou představu o dítěti jsi měl tak dávno, že už si to ani nepamatuješ." Je třeba číst přesně, psal jsem, že si nepamatuji, kdy naposledy jsem si představoval dítě ze školy. Erotické představy s dětmi jinak mívám samozřejmě docela často.
Když vidím teď, co tady píše Sylva, dělá se mi špatně - uff, nedovedu pochopit, jak někdo může ublížit, a to třeba právě tím, že s dítětem souloží... Že jsem sice otrlý, ale když někdo někde napíše reálnou zkušenost o nějakém ubližování dětem, tak mě projde mráz po zádech a zůstávám konsternovaný. Kdyby někdo třeba takto ublížil Markétce, tak bych byl moc smutný :-(((
|
|
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 0:41:51) Kaszi, jenže v deseti letech je to prostě ještě dítě, to, co chce, je třeba usměrnit! Spoustu věcí ještě nechápe, nemůže ještě dělat všechno, co chce, protože ve svém věku ještě nedokáže odhadnout, že jí to něco může ublížit.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 0:51:15) "Kaszi, jenže v deseti letech je to prostě ještě dítě, to, co chce, je třeba usměrnit! Spoustu věcí ještě nechápe, nemůže ještě dělat všechno, co chce, protože ve svém věku ještě nedokáže odhadnout, že jí to něco může ublížit."
Souhlasím, však jsem to, doufám, nikde nezpochybňoval.
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 0:55:28) Ne, nezpochybňoval, jen jsi napsal, že by sis ji vzal, kdyby ona chtěla. Ale to už je asi slovíčkaření.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 1:03:26) "Ne, nezpochybňoval, jen jsi napsal, že by sis ji vzal, kdyby ona chtěla." No jo, ale v té kultuře by se to považovalo za normální. Takže by tam to dítě nikdo "neusměrňoval" resp. naopak by teba ho usměrňoval k tomu manželství. Logicky však, z našeho pohledu, je naprosto v pořádku, že se čeká do nějaké doby, než k tomu manželskému závazku může dát daná osoba kvalifikovaný souhlas. Mě osobně, jako křesťanovi, třeba dost vadí, že kvalifikovaný souhlas k pohlavnímu styku (a tedy i k početí dítěte) může dát 15tiletá, ale vzít si za manžela a založit rodinu může až 18tiletá.
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 1:10:41) Už jdu taky spát. Už jsem to psala, ale napíšu to znova - je dobré, že o sobě píšeš. Kdo chce, pochopí. Hodně štěstí.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 1:27:02) Sylvo, mě ten tvůj příspěvek o tom, jak znáš ty tři muže, co znásilnili dítě, dost zasáhl, až tak, že jsem si ho uložil do textového souboru na disk. Myslím také totiž, že jsi to tam dobře vystihla.
"Kdo chce, pochopí. Hodně štěstí." Vždycky si říkám, že když v diskuzi pochopí aspoň jeden, a nebo aspoň jeden zauvažuje trochu nějak hlouběji, tak to mělo smysl. Takže díky a také přeji dobrou noc.
|
sasanka+2 |
|
(29.10.2010 21:40:01) Kasz,podle příspěvků jste velmi inteligentní člověk,který se snaží žít s tím co má dané,tohle psaní mi donutilo se zamýšlet i z jiných stran piště dál,můžete pomoci hlavně těm mladým klukům co zjistí že je přitahuje něco jiného a neví co s tim... Pamatuji si zkušennost z tábora-bylo mi asi už 14 a měli jsme vedoucího který si oblíbil dvě v té době cca 10 ti leté dívky,jako holkám to nevadilo byli spokojený že je vyznamenával ale mě na tom intuitivně neco nesedělo-dodnes si myslím že byl pedofil neodsuzuju ho pokud svých chováním neubližuje což neubližoval...a takových pedofilů pracuje s dětmi více...něco jiného je samozřejmě zneužívání dětí...s Markétkou trochu souhlasím že je to tenký led...věřím že vás má ráda jako kámoše...spíš se bojím když se o tom teoreticky později dozví-nebude si připadat zneužívaná?Ta hranice jak jste psal toho co je vhodné (dárky,...)atd je úzká a někdy špatně odhadnutelná ne? přeci jen takový vztah je vzhledem k věku nestadnartní?Nevím jak bych reagovala být maminky.A zajímá mě-chtěl byste s ní opravdu zestárnout?Přitahovala by vás třeba i až jí bude třicet?
|
Kasz |
|
(29.10.2010 23:11:18) "Pamatuji si zkušennost z tábora-bylo mi asi už 14 a měli jsme vedoucího který si oblíbil dvě v té době cca 10 ti leté dívky,jako holkám to nevadilo byli spokojený že je vyznamenával ale mě na tom intuitivně neco nesedělo"
Sasanko, píšete o té zkušenosti z tábora, kdy jste vnímala, že jeden z vedoucích má dvě desetileté oblíbenkyně... Ve škole mám samozřejmě také svoje oblíbenkyně (i oblíbence), ale na co si dávám dost velký pozor - snažím se chovat ke všem stejně a hlavně nedávám před ostatními najevo, že ten nebo onen je můj oblíbenec. Mohlo by mu to totiž dost uškodit. Pamatuju si, že na gymplu jsme měli učitele, který když zkoušel, tak se známka odvíjela od délky (nebo spíš krátkosti?) sukně zkoušené osoby. Bylo to evidentní, celá třída, resp. celá škola to o dotyčném věděla. Bylo to z mého pohledu hnusné, některé holky si schválně brávaly krátké sukně do jeho hodin... Všechny, i moje oblíbence, i moje neoblíbence, se snažím hodnotit objektivně zkrátka podle toho, jak se snaží a jak danou písemku napsali nebo kolik toho ví při zkoušení. Děcka jsou na tohle hodně citlivá a když se děje nějaká nespravedlnost, tak hned reagují nevolí... Někdy je to dost těžké - holka donese nějakou výzdobu do třídy, ale protože je mezi ostatními méně oblíbená, tak jí před celou třídou pochválím až v momentě, kdy i někdo další něco přinese. Takových psychologicky náročných situací je hodně.
"nebude si připadat zneužívaná?"
Nevím, představte si, že někoho máte v dětství ráda, změní na tom něco informace, že se k vám choval hezky, protože se do vás zamiloval, protože to byl pedofil? Podle chování Markétky, která má kdykoliv možnost se svobodně vyjádřit a prostě se setkání se mnou vyhnout, vím, že mě má ráda, když jí volám, sama hned říká: "jestli chceš přijít, tak určitě přijď, ráda si poslechnu nové zážitky..." a nebo při loučení "jsem ráda, že jsi přišel...". Dneska má 13 roků, její mamka určitě bedlivě sleduje, jak se Markétka v mé přítomnosti cítí, ale to i já... kdybych zaznamenal, že jí jsem svou přítomností nepříjemný, tak se prostě stáhnu, protože já jí nechci být nepříjemný ničím. Počínaje čistě umytou hlavou, oholený, navoněný... Jsem přesvědčený o tom, že by se muselo stát něco opravdu dost divného, kdyby jednou to příjemné, co se mnou zažívala, najednou všechno změnila na negativní... "vlastně mě jenom zneužíval". Když jsem i jako puberťák chodíval za strejdou, taky mě občas hladil na zádech, bylo mi to příjemné, a ani po tom, co jsem zjistil, že je homosexuál, se na tom, že to bylo příjemné, nic nezměnilo a strejdu mám pořád stejně rád. Zřejmě by mi musela nějak hodně ublížit, abych na něj změnil názor, ale že bych měnil názor na to, co mi kdysi bylo příjemné? Proč? Protože se tím třeba jen vzrušoval? Já jsem přesvědčený, že ne, protože i mě to bylo příjemné, a když by mi to bylo nepříjemné, tak by s hlazením přestal, resp. nevzpomínám si, že by mě někdy hladil tak, že by mi to bylo nepříjemné.
"Ta hranice jak jste psal toho co je vhodné (dárky,...)atd je úzká a někdy špatně odhadnutelná ne?" Není úzká a už vůbec ne špatně odhadnutelná. Markétka se celkem normálně projevuje a vidím a poznám, jestli je opravdu ráda, že jsem přišel nebo jí něco dál, a nebo kdyby to jen hrála. Já příjdu, a ona mi sama od sebe uvaří čaj, nabídne šokoládu, vypne televizi nebo řekne, že jsem ji zachránil od dějepisu... a sedne si se mnou ke stolu a třeba hodinu si povídáme, než přijde její mamka z práce. Nevěřím tomu, že by někdy na tohle mohla změnit názor v tom smyslu, v jakém jste naznačila.
"přeci jen takový vztah je vzhledem k věku nestadnartní?"
Jaký vztah je nestandardní? Můj k ní nebo její ke mně? Snažím se chovat k ní standardně, nebo spíš... nadstandardně , kdybych se k ní měl chovat standardně, jako většina lidí, tak bych o ni ani nezavadil.
"A zajímá mě-chtěl byste s ní opravdu zestárnout?Přitahovala by vás třeba i až jí bude třicet?" Ano, opravdu. Je to vlastně teďka jen na ní - kdyby se do mě zamilovala, pro mě také rozhodla... jásal bych. A jestli by mě přitahovala? Jak to funguje u běžných partnerských vztahů? Chlapům se vždycky budou nejvíc líbit ženy ve věku já nevím třeba 20-30 let. Jaktože spolu některé páry vydrží i do doby, kdy je jim 50 nebo 60, kdy už je fyzická krása dávno pryč? Mám zkušenost s Klárkou, ta je dneska už dospělá a pořád mě hodně přitahuje (oproti jiným, které jsem neznal v době, kdy byly ještě dětmi). Kromě jiného pak taky ale není erotická přitažlivost to jediné a nejdůležitější... přece mě taky může přitahovat i tím, jaká je, jak se chová, jak se směje, vždycky se najde něco, čím je někdo oproti ostatním výjimečný. Přitažlivost není jenom o fyzičnu, ale taky o psychičnu. Inteligentní ženy mne vždy přitahují o něco víc, než neinteligentní, bez ohledu na jejich fyzický zjev. Čili myslím si, že by mě Markétka přitahovala nejenom ve třiceti. No, druhá věc je, jestli ji můžu přitahovat i já... Prostě teď už je to jen na Markétce. Ta mě stejně nebude chtít, takže nezbývá, než jí přát, aby byla šťastná, ať to bude s kýmkoliv, aby se měli rádi a aby byl na ni hodný.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 23:25:21) "nebude si připadat zneužívaná?"
Ještě něco k tomuhle. Připadalo by mi divné, kdybych měl uvažovat takto: "Hmmm, raději jí ten dárek nedám, protože sice z něho může mít dnes radost, ale co když si jednou pomyslí, že jsem jí ten dárek dal jenom proto, abych... "
To bychom se totiž také s dobrými vztahy mezi lidmi nikdy nikam nemuseli dostat.
|
|
sasanka+2 |
|
(30.10.2010 11:15:18) Děkuji za odpověď-jen upřesním-k tomu vedoucímu v táboře-jasně každý učitel (nebo téměř každý)míval svoje oblíbence/kyně a bylo to víc nebo míň znát...ale tady ten vysílal takové mimosmyslové signály v komunikaci -trochu zvláštní pohledy prozrazující zalíbení,občasné polácání a mírně vyšší frekvenci vyhledávání fyzického kontaktu...atd že dohromady jsem si tenkrát intuitivně myslela že je pedofil a dnes z pohledu dospělé si myslím že jsem se nezmýlila..ale jak řikám neubližoval,byl moc milý...jen prostě to šlo dle mého poznat a nebylo to jen o tom že je protěžuje A jak jsi psal že by jsi chtěl s Markétkou zestárnout tak mě napadá že máte možná jednou šanci na legitimní plnohodnotný vztah..kdyby totiž Markétka (či jiná) měla zájem tak až bude dospělá nebude na vašem vztahu nic divného že?Vždyť je tolik mužů co žijí s mnohem mladšíma ženama-v tom by nikdo nic pedofilního ani divného nehledal... Jinak ten vztah s Markétkou myslím že je nestandartní také tím jak je nadstandartní i vzhledem k věku...mě osobně kdybych byla její matka a nevěděla to o Vás tak mi to osobně divné připadá a budu velmi ostražitá proč ten třicetiletý kluk má zájem tolik nás navštěvovat,trávit u nás čas atd...tím neříkám že bych vás hned odsoudila jen by mi to přišlo divné ne zcela běžné (většina kluků v tomhle věku má jiné zájmy)a sledovala bych to.Ale na druhou stranu asi máte pravdu že pokud se s vámi Markétka bude cítit dobře pravděpodobně na vás bude i v dobrém vzpomínat a fakt že jste třeba do ní byl zamilovaný nějak zpracuje...také jsem měla asi ve dvanácti dobrého kámoše o dost staršího )přes třicet let),v té době jsem byla ještě hodně dítě a měla dětské myšlení...že by do mě mohl být zamilovaný mě nikdy nenapadlo až ted když čtu o vás jsem si na něj vzpomněla-a je fakt že i kdyby to tak bylo a já se dnes dozvěděla že je pedofil asi by mi to nějak neublížilo a vzpomínala bych na něj ráda stále...brala jsem ho jako někoho kdo má rád dětitím ale neříkám že byl určitě pedofil to ne to si netroufam odhadovat...
|
kili | •
|
(30.10.2010 11:30:08) až Markétka dospěje, nebude pro něj přitažlivá
|
Kasz |
|
(28.10.2010 23:25:17) "Vsadím se, že kdyby se vědělo o nějakém učiteli, že je pedofil, měl by na druhý den prázdnou třídu a výpověď na stole." Já se vsázet nebudu (vsadit stokorunu je něco trochu jiného než vsadit holý život), ale nemůžu vyloučit, že se jednou třeba řediteli nebo některému z kolegů, když si s ním budu nějakým způsobem blížší, nesvěřím. Ze zkušenosti již pochybuji, že by člověk, který mě dobře zná, najednou zcela změnil na mě názor a udělal něco, co by mělo zničující efekt. (Koneckonců Markétku jsem v rámci praxe učil, a na stejnou školu chodily i děti jiné maminky, které jsem se svěřil - a kupodivu, prázdnou třídu jsem neměl.) Vždyť nakonec ani rodiče nejsou slepí a mají od svých dětí informace o tom, jací jsou jejich učitelé... a zda toho či onoho učitele má či nemá jejich dítě rádo a proč. Je jasné, že kdyby bez dalších informací někdo řekl: jsem pedofil, tak by se asi rodiče lekli, protože pod tím pojmem dnes hodně lidí chápe ztělesnění zla pro děti. Ne proto, že by pedofilové byli skutečně dětem nebezpeční, ale proto, že se ten pojem s nebezpečím pro děti neustále všude ztotožňuje. Kdyby se v médiích při každém znásilnění ženy psalo: Heterosexuál znásilnil ženu, heterosexuál zabil, heterosexuál zneužil dítě... atd., možná by se taky na heterosexualitu za pár let začalo nahlížet jako na něco potenciálně nebezpečného.
|
Panímáma | •
|
(28.10.2010 23:51:27) Bože můj, a ještě jsi učitel...tak to je mazec. Proč asi odborníci doporučují, aby se pedofilové nevěnovali práci s dětmi? Možná ty to tak nevnímáš, ale to, že ses vůbec rozhodl studovat pedagogiku a pracovat s dětmi, je selhání. Nedokázal sis děti zakázat a udržovat si od nich odstup. Protože si myslíš, že ty nic špatného neděláš. Prostě mi to nejde do hlavy, že si myslíš, že je v pořádku, když se dospělý chlap zamiluje do holčičky. Zamilovaný člověk přece dříve nebo později musí začít myslet na sex. A já považuji za špatnost, když někdo byť jen myslí na sex s dítětem. Pokud to není tvůj případ a nemáš erotické představy o dětech, nejsi pedofil. Pak ale nechápu, proč sis tuto nálepku dobrovolně přilepil.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 0:13:36) Stejní odborníci ale taky píší, že "pedofilové se často velmi dobře uplatní v zaměstnáních spojených s kontaktem s dětmi a mohou být díky dobrému porozumění dětskému světu úspěšnými učiteli, vedoucími volnočasových aktivit či trenéry, což např. sexuolog Weiss považuje z hlediska sublimace jejich sexuálních potřeb za optimální."
A teď babo raď - mám se teda dětem vyhýbat a nebo naopak mám zkusit být jim nějak prospěšný a tím pádem pak i šťastný? Já si nedovedu představit, jakou jinou práci bych dělal, aby mě tolik naplňovala a dělala šťastným, jako to, že jsem učitel. Je mi úplně jedno, jaký za to mám plat, práci jsem si zvolil, protože jedině tady cítím, že můžu prožít šťastný život. S dětmi. Bez dětí bych rovnou mohl skočit z balkónu, můj život by neměl smysl.
|
|
|
|
Kasz |
|
(30.10.2010 11:40:01) "až Markétka dospěje, nebude pro něj přitažlivá"
Zajímavé je, že hned víte, co v budoucnu bude nebo nebude. Mě výjimečně přitahují i cizí neznámé dospělé ženy, které potkávám na ulici, mám také zkušenost, že několik spolužaček z gymplu, které se mi vždycky hodně líbily, se mi líbí i dnes, a to mají také již kolem třiceti. Klárka, do které jsem se zamiloval před 10 lety, dnes má 20 a stále se mi velmi líbí..., Alžbětka už bude mít za chvilku 18, sekundární pohlavní znaky má dávno vyvinuté, také se mi stále velmi líbí a je pro mně velmi fyzicky přitažlivá.
|
kili | •
|
(30.10.2010 12:10:21) - jo, zajímavé, ba se nyní i zdá, že berete vše
- Klárky a Alžbětky je mi stejně líto jako Markétky a případných dalších obětí Vašeho zájmu
|
|
štěpánkaa |
|
(30.10.2010 18:56:08) Kaczi a proč se tedy "nedržíš" svého citu k dívkám, které jsou již dospělé? Protože jsi pedofil dospělé ženy tě nepřitahují, přitahuje tě dítě - Markétka, jinak bys snad již "zakotvil" u Klárky nebo Alžběty? Nebo něčemu nerozumím? Markétka taky dospěje a ty si najdeš jinou malou holčičku, do které budeš zamilovaný, doufejme platonicky. Proč by to mělo být s Markétkou jinak?
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
(30.10.2010 19:03:31) No jestli jsem dobře pochopila, tak ho ty předchozí po dospění jako přítele nechtěly (i když to min. jedné z nich vyznal).
|
Kasz |
|
(30.10.2010 21:08:37) Je to přesně tak, jak napsala MarkétaP. Ono nezáleží jenom na mě, já se můžu nakrásně zamilovat, dávat najevo lásku, snášet modré z nebe... ale přece je tu i druhá strana, která k tomu má co říct. Kdyby kterákoliv z těch, do kterých jsem se zamiloval, také ke mně cítila něco víc, kdyby se do mě zamilovala a chtěla by se mnou prožít zbytek života... tak logicky bych neměl důvod se zamilovávat do dalších. Myslím si, že tohle funguje úplně stejně i u "normálních". V podstatě mi stačí jedna, která bude i v dospělosti vztah opětovat... to je koneckonců sen mnoha lidí, partnerský vztah, rodina, děti... Moc bych si to přál, ale někdy taky může zůstat jen o přání, bohužel to nemůžu úplně ovlivnit, druhá strana má totiž také svobodnou vůli. A tu musím respektovat. Však jsem to vyjadřoval i v tom přání Markétce: Nemůžu nic jiného, než Ti přát, abys byla šťastná, abys jednou třeba našla toho pravého kluka, se kterým budeš šťastná, a modlit se za to. Aby tě měl rád a ty měla ráda jeho. Možná někdy přijde den, kdy Ti všechno to, co jsem a co mám, nabídnu. Máš plné právo odmítnout a já to musím respektovat. Markétko, mám tě moc rád. Petr
|
kili | •
|
(30.10.2010 21:25:38) no to je úžasné, takže Vy tady zveřejňujete své city a intimnosti a veřejně vyznáváte lásku nějaké nezletilé Markétce a nakonec z toho vzejde, že pedofilem jste proto, že Vás dospělé ženské odmítají. Snad je to dostatečně ilustrativní poučení.
|
|
štěpánkaa |
|
(30.10.2010 22:50:59) Kaszi, chápu že to máš těžké, chápu že se pro své chování snažíš najít nějaké vysvětlení, zdůvodnění, omluvu. Ale to je tak všechno. Dětem by ses rozhodně tak jako Markétce věnovat neměl, můžeš ublížit, aniž bys tak činil úmyslně. Dle posledního příspěvku to vypadá, jako bys své neúspěchy u dospělých žen řešil útěkem k dětem, nebo jak jinak to nazvat?
|
Kasz |
|
(30.10.2010 23:01:50) Štěpánko, ty taky můžeš ublížit, aniž bys tak činila úmyslně, i dětem, i dospělým.
U dospělých žen nemám neúspěchy, jednoduše mě nepřitahují tolik, abych se o nějaké vztahy s nimi pokoušel. Psal jsem ale o úplně něčem jiném - zamilovávám se do dětí, a když ty děti vyrostou, ony se nezamilují do mně, i když je mám třeba stále rád i jako dospělé. Chápeš?
|
štěpánkaa |
|
(30.10.2010 23:15:14) psala jsem, Kaszi, že chápu. Ale s tvým chováním nesouhlasím.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 0:38:27) Panímámo, Kasz si svoji sexuální orientaci nevybral. Kritizuješ ho za to, že popisuje, co cítí. To přece nikomu neubližuje. Znám minimálně tři muže, o nichž vím, že znásilnili dítě. Ani jeden z nich není pedofil. Jsou to hovada, ale hovada "správně sexuálně zaměřená", tedy objekt jejich erotického zájmu jsou ženy. Oni o dětech nesní, oni s nimi souloží. Co je lepší? Být pedofil, věnovat se dětem a mít představy, které nikomu neublíží...nebo být heterosexuální, snít o ženách a znásilňovat děti, protože prostě dítě je po ruce a nebude se bránit?
|
|
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 0:29:08) Kaszi, to je fakt na filozofickou debatu . Přečetla jsem si, že jsi křesťan, díváš se na to tedy jinak, než já. Nejsem si jistá, jestli pedofilie je v každém z nás. Myslím si, že na nás nepedofily spíš silně působí dětská bezmoc. Představujeme si, jak se asi cítí dítě, pokud se ztratilo, dospělý by si dokázal poradit, dítě někam zaleze a brečí a šílí strachy. Neřeší, čeká na pomoc. To je myslím důvod, proč se lidi mnohem víc zajímají o osud ztracených dětí. Snažím se tě pochopit, ale je to pro mě těžké. To, co si myslím, shrnula přesně MUDr. Fifková - dospělá erotika k dětem nepatří. Věřím, že dětem nechceš ublížit, ale děti mají radar a poznají, že je něco "jinak".
|
Kasz |
|
(29.10.2010 0:47:34) "Věřím, že dětem nechceš ublížit, ale děti mají radar a poznají, že je něco "jinak"." To ještě neznamená, že pokud je něco "jinak", tak to je špatně. Za příklad budiž různě fungující rodiny, v každé rodině některé záležitosti prostě fungují trochu jinak. S tím, že erotika k dětem nepatří, souhlasím, ale právě proto se taky snažím chovat "co nejnormálněji", to už jsem tu psal. Ano, Markétka může vnímat divně, proč si s ní tak rád povídám a že žádného jiného takového dospělého nezná, ale to už je pak zas divné, proč to ona divně vnímá. Hledejme za vším nějakou divnost a najdeme ji tam.
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 0:52:28) Kaszi, nemyslela jsem to, co je vidět, ale to, co je cítit. Já jako dospělá žena setsakra dobře cítím rozdíl při povídání s kamarádem a povídání s někým, koho přitahuju. To dítě to musí cítit taky, ale na rozdíl ode mě si to neumí vysvětlit.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 1:07:32) "Kaszi, nemyslela jsem to, co je vidět, ale to, co je cítit. Já jako dospělá žena setsakra dobře cítím rozdíl při povídání s kamarádem a povídání s někým, koho přitahuju. To dítě to musí cítit taky, ale na rozdíl ode mě si to neumí vysvětlit."
Dobře, ale to zase pořád ještě automaticky neznamená, že to nutně musí zanechat nějaké negativní následky. Pokud se to jednou dozví, tak si pak řekne: A jó, tak proto mě tehdy tolik "žral". Samozřejmě v případě, že už bude některé věci vědět.
|
|
|
Panímáma | •
|
(29.10.2010 0:57:18) Kazsi, tebe by opravdu měli izolovat od dětí. Dlouho jsem se tomu bránila a velmi nerada používám invektiva, ale ty jsi opravdu mag.r. Jdu spát a před spaním se za tě pomodlím, aby jsi prozřel a podíval se svoje chování z nadhledu i na ten tvůj nebetyčný alibismus. A prosím, připiš si ke své pedofilii ještě exibicionismus. Rád se předvádíš a jsi středem pozornosti. Ještě bys měl vystoupit v televizi (nebo mi něco uniklo?).
|
Kasz |
|
(29.10.2010 1:22:33) "Rád se předvádíš a jsi středem pozornosti. Ještě bys měl vystoupit v televizi (nebo mi něco uniklo?)."
Je pravdou, že se pedofilií zaobírám dnes a denně a je to v podstatě můj život. Nemám téměř nic jiného na práci. Chodím na různá fóra, každý den si nechávám na Googlu vyjíždět výsledky vyhledávání, zda nenajdu někde nějaký nový text, kde o pedofilii mluví. Koneckonců tak jsem přišel i na server rodina.cz. Je celkem málo pedofilů, kteří se nějakým způsobem snaží o osvětu. Buď se bojí, nebo si prostě chtějí žít svůj život bez těch otravných reakcí a ubíjejících diskuzí. Někteří na to ani nemají povahu, možná by pod tíhou depresí z nenávistných příspěvků některých nepedofilních spoluobčanů spáchali i sebevraždu... Jiní si prostě jen nechtějí komplikovat život (každým příspěvkem sebe trochu odhaluju, kromě jiného si musím dávat pozor na bezpečnost z hlediska IP adres, komunikace přes email apod.). Na druhou stranu mi taky přibližně dvakrát měsíčně napíše nějaký nový "mladý" pedofil, který je celý zoufalý z toho, že se mu líbí holčičky... Co mu mám říct? Myslíš si, že by v této diskuzi obstál? Neobstál, byl by dokonale zmatený, přesvědčený o tom, že je dětem nebezpečný... o tom, že vlastně jiné východisko nemá.
K tomu exhibicionismu - znám jednoho pedofila exhibicionistu, poznáš ho velmi snadno - zaplevelí diskuzi stále se opakujícmi přiíspěvky, a nereaguje ani na rozumné výzvy, které se mu snaží vysvětlit, že svými stále se dokola opakujícími diskuzními příspěvky, ve kterých se mimojiné také dopouští mnoha generalizací a vypouští tak mnoho nepravd, škodí. Jenže on je opravdový exhibicionista a i kvůli tomu dochází k sexuologovi. Navštěvuje nuda pláže (třeba mě se zrovna tento jeho přístup nelíbí), neustále propaguje, že by pedofil měl mít možnost pod dozorem umývat někde v nemocnicách nahé děti... s tím taky nesouhlasím... Jooo, to by sis teprv užila, kdyby se tady JH (jeho přezdívka) objevil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasz |
|
(28.10.2010 23:30:12) "Jako bych dovolila, aby ji svými hnusnými představami pošpinili." Zase je zajímavé, že hned píšete o hnusných představách. Nemůžu zcela náhodou mít i představy, které jsou krásné?
"Je mi jasné, že tohleto nikdy zřejmě nepochopíš." Nápodobně.
Ale ne, já věřím, že kdyby mě každý osobně znal a já měl na každého dost času se mu osobně svěřit, tak by většina lidí pochopila a neodsoudila. Jinak to ani není možné, vždyť jsem se svěřil už tolika lidem (desítky lidí to jsou) a nikdo mě nezavrhl.
|
|
|
|
|
|
Hanka 75 |
|
(28.10.2010 22:20:06) A nevyzní ti to tak, jako kdyby pedofil nezneužívající děti nebyl pedofilem ?
|
|
Anna | •
|
(29.10.2010 10:01:01) Definice jako taková je svým způsobem docela fuk, ono existuje těch definic pedofilie víc. Já osobně bych nestavěla na stejnou úroveň pedofily a homosexuály. V žádném případě nemám nic proti orientacím, jejichž objekt je dostatečně mentálně zralý, chápající "o co jde" a na základě toho schopen vyjádřit svůj souhlas či nesouhlas s danou situací. Což je právě homosexualita. Naopak je mi na blití z orientací typu pedofilie, zoofilie, nekrofolie apod., kdy ten objekt buď nechápe, o co jde, případně nemůže vyjádřit svůj souhlas či nesouhlas.
Docela by mě zajímalo, z jaké rodiny pochází Markétka. Tipla bych si na rodinu, kde na dítě nemají nebo nechtějí mít čas a tak ho raději nechají klidně i s pedofilem (konec konců je to hlídání zadarmo). Jinak si totiž chování matky vysvětlit nedokážu. A co teprve Markétka až bude dospělá? Co když jí to v dospělosti dojde nebo jí to matka přímo řekne? Moje důvěra v rodiče by se asi otřásla v základech, kdyby mi moje matka řekla - nechávali jsme tě s pedofilem, věděli jsme to o něm, řekl nám, že tě miluje, ale my jsme věřili, že ti neublíží.
|
Pawlla |
|
(29.10.2010 10:16:17) Anno,jak už jsem psala níže,myslím,že Markétka už dávno vycítila,že je "něco jinak",děti jsou velmi vnímavé.
|
|
štěpánkaa |
|
(29.10.2010 10:47:08) Anno, Kacz tu dával odkaz na článek, kde je podrobně popisovaná rodina Markétky, když projdeš všechny jeho včerejší příspěvky, tak na to narazíš.
Katzi, nepochybuji že nemáš jednoduchou životní situaci, ale jsi dospělý člověk, takže ses ke své orientaci nějak postavil. Markétka dospělá není a nemyslím si, že váš vztah jí může do budoucna nějak pomoci. pokud se vaše okolí dozví "pravdu" bude Markétka chudák, kvůli odsudkům okolí. Pokud vše zůstane na bázi povídání, možná si v dospělosti řekne - byl to divný hodný strejda, ale co když ne, co když se bude cítit stigmatizovaná. tvá nadměrná pozornost jí dle mého nesvědčí. Pořád mi připadá, že obhajuješ neobhajitelné. ano, pochopím, že se realizuješ jako učitel, že znáš dětskou duši, rozumíš dětem,... Ale vztah dospělý muž - desetiletá dívka, to už je na mě moc a opravdu to nemohu (a neumím) pochopit.
|
Anna | •
|
(29.10.2010 10:56:51) Jeho příspěvky jsem četla, ale myslela jsem, že bych tu rodinu chtěla doopravdy poznat. Protože i když pro něj má jeho matka pochopení, je proti všem rodičovským pudům dovolit mu dítě takhle vídat a už vůbec nechávat je samotné. Jedna věc je mít pochopení pro jeho orientaci (já nemám), druhá věc je svěřit mu své dítě
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 11:02:56) No, radši svěřím dítě inteligentnímu pedofilovi, než primitivnímu heterosexuálovi. Tak nějak předpokládám, doufám, že inteligentní člověk (tím myslím přirozenou inteligenci, ne výši IQ) dítěti neublíží, kdežto u primitiva jakékoli orientace mám pochybnosti.
|
Anna | •
|
(29.10.2010 11:06:58) Tak to já si tak jistá nejsem, dilema bych neměla, dítě je pro mě neuvěřitelně cenné, důležité, takže lidi, kterým ho svěřím, pečlivě vybírám a pokud mám na výběr pedofila (jedno jak inteligentního) a primitiva nesvěřím ho ani jednomu. Dítě jsem nenašla jednoho dne pod vánočním stromečkem, ani čáp mi ho nepřinesl. Když vynechám přirozené rodičovské pudy, které vedou k tomu dítě chránit, ukládá mi i zákon ho chránit a vytvářet mu bezpečné prostředí pro život - pod tím vnímám i pečlivý výběr osob, kterým dítě svěřím.
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 11:10:06) Anno, byl to PŘÍKLAD. Asi jsem to blbě napsala, ale snažila jsem se tím naznačit, že nikdy nemáš jistotu, ani když víš, že ten člověk má "normální" sexuální orientaci. Znáš osobně všechny učitele, kteří učí tvé děti?
|
Anna | •
|
(29.10.2010 11:12:40) Ano, znám. Na ZŠ jsme docela zaspali a o učitele se nezajímali, což byla chyba. Nebyli to špatní lidé, ale jejich práce je nebavila. Při výběru víceletého gymplu už jsme byli obezřetnější. Navíc ve třídě je dítě s mnoha dětmi, není s dospělým samotné. Psát o tom, jak jsme vybírali chůvu to by byl román, ta byla se synem o samotě a bylo nutné mít doopravdy spolehlivou osobu.
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 11:18:02) Anno, to jsi dobrá. Já znám osobně Aniččinu učitelku a několik dalších učitelek, ale zdaleka ne všechny, ani si neumím představit, jak bych je měla poznat osobně. A to do té školy dvakrát týdně chodím doučovat.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 22:22:59) "Anno, to jsi dobrá. Já znám osobně Aniččinu učitelku a několik dalších učitelek, ale zdaleka ne všechny, ani si neumím představit, jak bych je měla poznat osobně. A to do té školy dvakrát týdně chodím doučovat."
Natož poznat jejich sexuální preference, že?
|
|
|
|
|
štěpánkaa |
|
(29.10.2010 11:14:11) Anno, přesně tak. Nemám dceru, ale nesvěřila bych někomu o kom bych "věděla" ani své syny. Samozřejmě může být některý z jejich učitelů (učitelek) pedofilní a nevím o tom. kdybych to ale věděla, tak bych mu (jí) syny nesvěřila. Připadalo by mi to asi jako kdybch šahala do klece s hadem, který je sice jedovatý, ale lidem neublíží....
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 11:21:37) Štěpánkoo...já znám člověka, kterému by většina matek svoji dceru s nadšením svěřila. Je to vzdělaný člověk, nesmírně slušně vyhlížející, vysoce postavený, kolegy uznávaný, heterosexuální. Otec tří dětí. A hnusné prase. To, že je někdo nějak sexuálně orientovaný, o něm jako o člověku vůbec, ale vůbec nic nevypovídá.
|
štěpánkaa |
|
(29.10.2010 11:42:57) Sylvo, já taky nezvu jen tak někoho k nám domů a své děti neposílám domů k nikomu koho dobře neznám. Takže ani k tomu tvému známému - praseti, jak jsi psala by se taky nejspíše nedostaly. Druhá věc je, že ani o člověku, kterého znám, nevím, zda není pedofilní nebo sadista nebo jinak odlišný. Tak posílám oba kluky neráz (např.na doučování, ale i na kroužky, na tábor, apod.)
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 11:46:13) Štěpánkoo, možná to tak nevypadá, ale já jsem HODNĚ opatrná, co se dětí týká. Dcera, chudák, asi na tábor nikdy nepojede .
|
štěpánkaa |
|
(29.10.2010 11:58:07) Sylvo, taky jsem opatrná, ale "vysílám" na tábory 2 děti a doufám, že kdyby se něco dělo, dozvím se to...
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 12:01:32) Štěpánkoo, jasně, já vím, že jsem extrémistka, co se táborů týká . Třeba časem změním názor.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 22:37:20) "Štěpánkoo, jasně, já vím, že jsem extrémistka, co se táborů týká . Třeba časem změním názor."
Já jel na tébor jednou v životě, už ani nevím, kolik mi bylo, někdy ve druhé třídě asi, a taky naposledy. Celou dobu jsem truchlil po mamce, bylo mi smutno, s kamarádem, se kterým jsme měli být v jednom oddělení, nás dali každého jinam... Nikdy v životě jsem pak už na tábor jet nechtěl, i když některé zážitky si pamatuji dodnes, spíš na ně vzpomínám neutrálně, protože programově z dnešního pohledu byl ten tábor určitě dobrý, ale pro mě to tehdy bylo prostě utrpení. Dopisy, ve kterých píšu, jak se mi stýská, mám dodnes v šuplíku.
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 22:41:02) Kaszi, mně se odsud starší dítě (tehdy desetileté) vrátilo ožralé jak čuně. Jako zkušenost to stačilo.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 23:16:43) Jak jsi to tehdy řešila? To se ani nedivím, že nechceš dítě pustit na tábor (či jinam), po takové zkušenosti bych se taky bál, kdybych neznal lidi, kteří to vedou. U nás v kostele přece jenom to bývá takové trochu jiné, mezi sebou se známe a kdyby došlo k něčemu nepěknému, tak by to měl dotyčný v tom našem společenství navždy spočítané...
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 23:31:49) Neřešila jsem to. Zuřila jsem a byla jsem nakonec ráda, že mu bylo blbě . Taky je dneska skoro abstinent .
|
Kasz |
|
(29.10.2010 23:35:57) Já bych byl krutější... Mimochodem, jsem také abstinent. Úplný.
|
Kasz |
|
(29.10.2010 23:43:47) Ještě jsem to nedopovídal - alkohol nemám rád, hodně pachatelů zneužití dětí (právě třeba těch heterosexuálních) je při požití alkoholu, snižuje zábrany... Nemám ho prostě rád, a sebe mám rád vždycky pod úplnou kontrolou. Pro úplnost - alkohol jsem nikdy nepil, rodiče jsou konzumenti, opilí nikdy nebyli. Nevadí mi, když si lidé dají sklenku vína nebo pivo někde ve společnosti, ale vadí mi, že to mnozí lidé přehánějí, nebo kdysi na VŠ moji vrstevníci v alkoholu viděli cosi "lepšího", vždycky se šli ve čtvrtek večer "ožrat"... Znám také pak rodinu, mimochodem velmi dobrá známá mamky Markétky a také o mně ví..., kde otec přišel z "práce" ožralý, zmlátil ženu, děti... a navenek pro ostatní to byl jinak velmi příjemný chlap. Hnus, humus, alkohol prostě do mě někdo dostane jen pod pohrůžkou smrti.
|
|
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 23:54:33) Nebylo třeba být krutější, bylo mu opravdu HODNĚ blbě .
|
Kasz |
|
(30.10.2010 0:05:35) Já myslel krutější na organizátory...
No, jinak když si člověk přečte takový hezký článek o pedofilii: http://www.najmama.sk/clanok/225658/pozor-nevyhliadol-si-prave-vase-dieta-pedofil/
tak se pak ani nedivím, že lidé mají takové názory, jaké mají... No kdo by nesouhlasil s takovým článkem? Kolik čtenářů bude v takové chvíli zajímat, jestli ten článek informuje objektivně a pravdivě?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kasz |
|
(29.10.2010 22:21:29) "Samozřejmě může být některý z jejich učitelů (učitelek) pedofilní a nevím o tom. kdybych to ale věděla, tak bych mu (jí) syny nesvěřila."
Čili celkem logicky to na sebe nikomu moc neříkáme, protože lidi by nás soudili ne podle činů, ale podle sexuální orientace.
|
|
|
|
|
|
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 10:55:18) Anno a Pawllo, už o tom několik dní přemýšlím. Myslím si, že bych sakra dobře poznala, kdyby mému dítěti nebylo v něčí přítomnosti dobře. Pak by mi bylo jedno, co je dotyčný zač, prostě bych s nim dítě nenechala. Pokud se mému dítěti někdo bude věnovat a dítě bude spokojené (je poučená, co si k ní nikdo nesmí dovolit), je mi fuk, jestli ten člověk je levičák, pravičák, křesťan, muslim, rovněž tak mě nezajímá jeho sexuální orientace. Důležité je, že se s ním dítě cítí dobře. Ale je fakt, že bych asi dost znejistěla, kdyby mi ten člověk řekl, že je pedofil a moje dítě miluje, nevím, neumím si to představit. Což ovšem neznamená, že bych ho kvůli tomu zavrhla. Spíš bych byla opatrnější, víc ho sledovala...co já vím, těžko si to představovat.
|
Anna | •
|
(29.10.2010 11:02:50) Jasně, že dítě nenechám trávit volný čas s někým, s kým se cítí špatně - pokud budu mít na vybranou. Markétce je s ním třeba dobře, ale ona svým způsobem nezná celou pravdu, nechápe o co jde. Celé mi to připadá jako kdyby rodiče svěřili dítě dealerovi drog, který trvdí, že drogu by dítěti nedal. Na jiném serveru píše Kasz o holčičce, kterou rodiče pustili k němu domů samotnou na dovolenou - nechápu.
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 11:04:35) Anno, srovnáváš nesrovnatelné. Dealer drog je člověk, který provádí trestnou činnost. Pedofil je člověk, který má jinou sexuální orientaci.
|
Anna | •
|
(29.10.2010 11:09:59) Sylvo, nemám dceru, ale prosím tě nechtěj mi namluvit, že kdyby si měla 10-letou dceru a začal se ti kolem ní točit její učitel, pak ti řekl, že jí miluje, klidně by si jakýkoli jeho kontakt s dcerou neomezovala a klidně je nechávala o samotě?! Pustila by si svou 10-letou dceru samotnou na dovolenou k mnohem strašímu muži, který by nebyl dlouholetým kamarádem tvé rodiny?
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 11:15:12) Anno, velmi pravděpodobně (spíš zcela jistě) bych dceru nepustila na dovolenou s žádným mužem, i kdyby byl dlouholetý kamarád a věděla bych, že je heterosexuální. Pokud bych toho učitele znala, věděla, že je dobrý učitel, určitě bych kvůli tomu dceru od něj neizolovala. Před chvílí jsem to psala, ano, znejistěla bych a určitě bych byla mnohem ostražitější.
|
štěpánkaa |
|
(29.10.2010 11:18:43) sylvo a zvala bys ho k sobě domů, kde by byl jen s tvými dětmi? Jako to dělá máma Markétky? Já tedy ne. Ale samozřejmě, chodit do školy, kde je 30 dalších dětí a další učitelé je to něco jiného....
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 11:25:48) Štěpánkoo, no, on by se k nám domů ani nedostal . My jsme hodně uzavření, co se týká návštěv a nových známých. Moje dcera má svého tátu, který se jí věnuje, nevidím jediný důvod, proč by k nám měl za ní chodit nějaký jiný dospělý muž. Ale přečti si o rodině Markétky, tam bych to viděla jinak.
|
|
|
|
|
Panímáma | •
|
(29.10.2010 15:20:01) Jen bych podotkla, že většina pedofilů sleduje nebo už shlédla dětské porno, a to trestný čin je. Uchovávání těchto materiálů je trestný čin.
|
kili | •
|
(29.10.2010 16:20:48) jistě, navíc je tu otázka toho, že je jaksi módní kdeco tolerovat a mít pochopení a nazývat to vědecky aby to nebylo ponižující. Jo, možná ten pedofil za to nemůže, OK, ale moje děcko za to taky nemůže a není povinno (ani já) obětovat se jeho vyjímečnosti. Krom toho je obtížné rozpoznat, kdy je ta která úchylka determinovaná a kdy je jen příznakem zvrhlosti, navozené nudou a/nebo bohatstvím, což ale ve vztahu k potřebě ochrany vlastních dětí je mi úplně jedno a kdyby se nějaký nachomýtnul, pak ho zorientuju tak, že na to do smrti nezapomene.
|
|
Horama |
|
(29.10.2010 21:51:39) Kdyby to ale byl tak dobře zdokumentovaný fakt, většina pedofilů by zřejmě již byla zavřená a tudíž by nebyl důvod se jich bát. Pokud většina zavřená není, patrně buď nikdo neví, že dětské porno sledují (takže to nelze s jistotou tvrdit), nebo ho nesledují (takže je není za co zavřít).
Opravdu nechci nikomu tvrdit, že žádný pedofil nikdy neporušil zákon či dokonce neublížil dítěti, ale když uvážíme, že pomalu ani není evidováno, kdo všechno pedofil je, lze bohužel dost těžko obecně tvrdit něco o tom, co většina pedofilů dělá nebo nedělá.
|
|
Kasz |
|
(29.10.2010 22:32:14) "Jen bych podotkla, že většina pedofilů sleduje nebo už shlédla dětské porno, a to trestný čin je. Uchovávání těchto materiálů je trestný čin."
A já bych zase jen podotkl, že shlédnutím čehokoliv nikomu neubližuji, ani uchováváním, leda, že bych takový materiál dál šířil nebo jej vyráběl a nebo kupoval. A to nemluvím o animovaném či třeba počítačovou animací vytvořeném dětském pornu, kde neubližuje ani výroba. Dál už jen uvádím odkaz na rozhovor s panem prof. Weissem: http://zpravy.idnes.cz/povolme-animovane-detske-porno-rika-sexuolog-weiss-fhs-/domaci.asp?c=A071009_115203_domaci_nad
A ještě MUDr. Trojan: http://www.sexualne.cz/novinky/detska-pornografie-80
|
|
|
|
|
Pawlla |
|
(29.10.2010 11:36:44) Sylvo,to je,ale taky diskutabilní,oběti únosu mají skvělý vztah s únoscem,týrané děti milují své rodiče,dítě se snadno může stát obětí manipulace.Od toho je tam rodič,aby je chránil když jim hrozí nebezpečí,přesto,že se cítí dobře.
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 11:41:42) Pawllo, od toho jsem máma, abych se s dítětem denně a celkem podrobně bavila, co se dělo. Když mě něco jeden den zarazí, půjdu si to prozkoumat, nebudu čekat, jak se to vyvine.
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 11:43:42) Jo a to, co mi neřekne Anička, to mi vykecají děti na doučování. Já jsem přeinformovaná matka .
|
|
štěpánkaa |
|
(29.10.2010 11:44:58) Sylvo, máš upovídanou holčičku, asi. Hovory s mými dětmi (a nejen v pubertě) se z jejich strany omezují na: Hmmm. Jo. Ne. neřeš. Hustý. OK. nebo neartikulovaná citoslovce. o zásadních zlomech se většinou dozvídáme náhle, s půlročním zpožděním....
|
Apolena. |
|
(29.10.2010 11:51:09) Štěpánkoo, asi mám fakt štěstí. Informací jsem měla vždycky dost od všech dětí, dokonce i od syna mého muže. Teda kromě jednoho šíleného období, kdy jsem neměla čas denně se svým synem probrat, co se dělo, jak byl zvyklý, a pořádně se mi to vymstilo. Poučila jsem se.
|
|
|
|
|
Kasz |
|
(29.10.2010 22:19:07) "Anno a Pawllo, už o tom několik dní přemýšlím. Myslím si, že bych sakra dobře poznala, kdyby mému dítěti nebylo v něčí přítomnosti dobře. Pak by mi bylo jedno, co je dotyčný zač, prostě bych s nim dítě nenechala. Pokud se mému dítěti někdo bude věnovat a dítě bude spokojené (je poučená, co si k ní nikdo nesmí dovolit), je mi fuk, jestli ten člověk je levičák, pravičák, křesťan, muslim, rovněž tak mě nezajímá jeho sexuální orientace. Důležité je, že se s ním dítě cítí dobře. Ale je fakt, že bych asi dost znejistěla, kdyby mi ten člověk řekl, že je pedofil a moje dítě miluje, nevím, neumím si to představit. Což ovšem neznamená, že bych ho kvůli tomu zavrhla. Spíš bych byla opatrnější, víc ho sledovala...co já vím, těžko si to představovat."
Takhle přesně, myslím si, fungovala i mamka Markétky. Trochu mě sice zamrzelo, že byla po svěření pak víc ostražitější směrem k mé osobě, dodnes jsou věci, které mě trochu mrzí a bodají do srdce, ale na druhou stranu za to, že mě neodvrhla, že mě důvěřuje asi jak nejvíc umí... Nejvíc mě mrzí, že pochybuje o tom, že Markétku opravdu miluji a že právě proto si nedovedu představit, že bych jí měl jakkoliv ublížit. To mě bolí nejvíc.
A jinak je to přesně tak - prostě myslím si, že je důležité sledovat, jestli se to dané dítě na osobu těší a nebo naopak vysílá signály, kterými dává najevo, že by nejraději se setkávání vyhlo. Jsou to právě různé ty případy zneužívání v rodině, kdy má dítě zůstat doma samo s tatínkem, dědečkem, strýcem, který se o něj má po přechodnou dobu starat nebo ho hlídat... I když jsem si jeden takový příběh četl mockrát, vždycky když ho čtu, mi jde mráz po zádech a říkám si, že my dospělí jsme opravdu někdy slepí, ne-li zaslepení: http://kasz.sweb.cz/svet.pdf
|
|
|
Kasz |
|
(29.10.2010 22:04:33) "A co teprve Markétka až bude dospělá? Co když jí to v dospělosti dojde nebo jí to matka přímo řekne? Moje důvěra v rodiče by se asi otřásla v základech, kdyby mi moje matka řekla - nechávali jsme tě s pedofilem, věděli jsme to o něm, řekl nám, že tě miluje, ale my jsme věřili, že ti neublíží."
Markétka mě v té době už nebude znát? Nebude si pamatovat, jak k nim chodil ten hodný Peťa, se kterým si vždycky ráda povídala, který ji občas přinesl nějakou laskominu a který ji pomohl s učením, když ho poprosila o pomoc, jak ji chránil před bráchou, který se k ní někdy ne moc hezky choval, atd.?
|
|
|
|