| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

mluvím o této knize

Wilfried, Gertrud Feichtinger, Reigerová: Holku nebo kluka? - zaručený návod

a výzkumy se skutečně dělají..........

Literatura Cameron E. Z.: Facultative adjustment of mammalian sex ratios in support of the TriversWillard hypothesis: evidence for a mechanism, Proc. R. Soc. Biol. Sci. Ser. B. 271, 1723-1728, 2004

Grant V. J.: Maternal personality, evolution and the sex ratio: do mothers control the sex of the infant? Routledge, England 1998

Hardy I. C. W.: Sex ratios: concepts and research methods, Cambridge University Press, Cambridge, UK 2002

James W. H.: Evidence that mammalian sex ratios at birth are partially controlled by parental hormone levels at the time of conception, J. Theor. Biol. 180, 271-286, 1996


William H. James z Galtonovy laboratoře na "University College" v Londýně za ně považuje hladiny hormonů v krvi obou rodičů okolo početí. Publikoval na toto téma desítky prací a je znám jako autor "hypotézy rodičovských hormonů". Kandidátními hormony podílejícími se na ovlivnění pohlaví potomka jsou podle něj testosteron, estrogeny, progesteron a gonadotropní hormony. Kromě pohlavních hormonů zde zřejmě hraje významnou roli i stresový hormon kortizol.


Velice důležitým regulačním faktorem se zdá být i dostupnost a složení potravy, konkrétně obsahu tuků a cukrů. Jak naznačují poslední výzkumy, vysoký obsah glukózy a mastných kyselin zvýhodňuje samčí embrya před samičími. Vliv glukózy může být jak přímý, tak nepřímý. Pro přímý vliv svědčí potlačení vývoje samičích embryí v důsledku vysoké hladiny glukózy v krvi matky.


http://www.femina.cz/magazin/rodina-a-deti/je-libo-holcicku-nebo-chlapecka.html

Podle docentky Cameronové jsou objevy velmi zajímavé, leč nedokáže zatím vysvětlit, proč hladina cukru v krvi ovlivňuje poměr pohlaví u potomků. Nasvědčuje to však tomu, že by něco pravdy mohlo být na starém pořekadle, které praví, že by ženy měly jíst maso, pokud chtějí chlapce, nebo naopak zeleninu a čokoládu, pokud chtějí holčičku.

„Je to zajímavé, protože maso zvyšuje obsah cukru v krvi po určitou dobu, zatímco sladké pokrmy zvyšují krevní cukr sice hodně, ale jen na velmi krátký čas, po němž zákonitě následuje prudký pokles jeho hladiny v krvi,“ uvedla Cameronová pro New Scientist.

Závěry její studie byly otištěny v odborném časopise Proceedings of the Royal Society B.




fakt stačí jen hledat a číst na internetu a dočtete se toho tolik, že zjistíte, že ovlivnit to jde, minimálně dost výrazně zvýšíte šanci

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.