Kolik je tchýni? Není ta změna spojená s věkem?
V první řadě by si s ní o tom měl promluvit manžel, její syn, kdyby to nepomohlo, nebo on to nebyl ochoten udělat (znám to..), tak bych si sní promluvila na tvé méstě já a klidně bych šla do konfliktu.
Příklad s tím špinavým oblečením. Není to malichernost a nebo se dá říct, že spousty malicherností se stává velký problém, vím o čem mluvím :-(. Takže já bych se zvedla a tchýní odnesené prádlo bych vyndala z koše zpět do chodby požadovala bych po synovi, aby to okamžitě šel uklidit on sám, vynadala bych mu a babičce bych řekla, ať už to víckrát nedělá.
U nás například:
4,5 letý syn dostane jídlo, babička naběhne a začne ho krmit!
já-on umí jíst sám
t-dělá že neslyší
já-chci,aby jedl sám
t-dělá že neslyší
já-jdu, vezmu jí misku z ruky, zvednu dítě, posadim ho na druhý konec stolu se slovy budeš jíst sám a nebo budeš o hladu
t-hodí ramenem a nasupeně odchází
druhý den to udělá znovu
, to samí s oblékáním, mytím, utíráním zadku, uklízením hraček... pořád bojujeme :-( Proč to dělá netuším. Myslím, že chce mít nade mnou jakousi převahu, podle mě to dělá naschvál, ale dosáhne pouze toho, že k nim nebudeme jezdit nebo jen minimálně, bohužel, mám jen jedny nervy a poslední dobou z jejich návštěv psychické potíže.