Já dělám zmrzku hodně podle blogu Tři kopečky, ten sorbet byl podle receptu na sorbet z černého rybízu, akorát z ostružin, takže jsem ubrala trochu toho cukrového sirupu a místo máty plánovala cmrndnout tam to portské. Ale vyšlo to strašně sladký, jsem měla ubrat víc, ty ostružiny byly hodně sladké samy o sobě, tak jsem zaimprovizovala a srazila to přídavkem trochy smetanového jogurtu, takže výsledek je takový kočkopes, ale dobrý
. Smetanovka byl takový komprimát tamních receptů - šťáva z půl kila ostružin (trochu povařit a propasírovat) a smetanový základ z 500ml smetany, 250 ml mléka, 130g cukru (jsem něco ubrala z obvyklých 150, ) a 2 žloutků, celé dochuceno citronovou šťávou a neplánovaně tím portským - zpracováno podle obvyklého postupu z blogu. A letos jsem vymyslela fajn rebarborovou - tuším to bylo 300g pyré, smetanový základ podle receptu na bezovou (poměry, nelouhovala jsem nic) i s tou přidanou zakysankou. Ostružinám by to určitě slušelo s tou zakysankou taky, taková lehčí verze (používám 16%). Já jsem na ovocné kyselejší
, ale mámí tu ze mě čokoládovou. Tu dělám podle blogu Chutě světa a jen z hořké (Lidl na vaření), ale asi uberu to kakao, je to hodně hutný.