Jak jsi ho dělala? Já jsem dělala za studena. Aronii jsem na 2 dny namočila do převařené, vychladlé vody, dala jsem k tomu asi 4 bio citrony. Pak jsem tu aronii postupně dávala do hrnce a mačkala, slívala šťávu. Přecedila, osladila- na 2 l šťávy skoro 2 kg cukru. Přidala jsem šťávu z 1 citronu, připadalo mi to takové moc sladké. AMáme to v ledničce, je dobrý. Vůbec není památky po trpkosti. Jen jsem udělala chybu. Bylo mi líto tu vymačkanou aronii vyhodit, tak jsem ji přidala k aronii, co jsem z ní dělala džem. A ten je teda trpký jako prase. První várka (bez přídavku vymačkanců) je trpká jen velmi lehce.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.