miluju pomalé pečení, obzvlášť hovězí maso
![~:-D](/g/s/1.gif)
kupuju obvykle kližku nebo krk, prostě maso, co je prorostlé, aby mělo co pouštět, čím víc kolagenu, tím lépe
![~;)](/g/s/2.gif)
orestuju celý ten kus masa v celku, zlehka podliju vývarem (nebo vodou a osolím maso), nasypu nakrájenou cibuli a peču celou noc na cca 90 stupňů... ráno vypnu a nechám v troubě, pak už jen vyndám maso, rozmixuju šťávu s cibulí a prohřeju maso... cibuli dávám hlavně proto, abych měla zahuštěnou omáčku...
daleko častěji ale podlévám červeným vínem a peču s kořenovou zeleninou a divokým kořením, pak dochucuju brusinkama - to je u nás nejoblíbenější úprava hovězího
![~:-D](/g/s/1.gif)
jo a porcování na kousky je na škodu, tímhle pomalým pečením se maso takřka rozsype do měkka, kolagen se rozpustí a udělá dokonalou omáčku - kousky by se rozpadly asi úplně, pak by se to dalo podávat asi jen dohromady, omáčku už neoddělíš