Přidat odpověď
Rose, to je zajímavé, jak jsou ty zvyky různé. Já zase mám zažito, že zrovna bonboniéra se rozdělá vždycky (však jde potom zase zavřít, když se to nesní, a bonbony se nekazí o nic víc než v neotevřené. Naopak třeba víno nebo sýry, ořechy, dle okolností (co už na stole je, jak dlouho má akce trvat, podle zájmu hostů ...). Víno nebývá vychlazené, tak když mám nachystané svoje, tak to donesené nenabízím, navíc, pokud je to větší akce, tak jestli nalít každému z láhve lok nebo ho nalít jen těm, co zrovna mají prázdnou skleničku nebo nevím ...
Pokud by to darované jídlo bylo něco originálního (třeba nějaký speciální sýr), tak to třeba nabídnu všem jako "zážitek", pokud to bude něco dobrého, ale všem známého a na stole bude jídla dost, tak to spíš schovám ...
Předchozí