Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Wobenzym - Příprava k těhotenství u opakovaně potrácejících žen II. část

Autor: Správce zamlklinek , 13.6.2007

Komentář


1) Ty, kteří jsou se systémovou enzymoterapií podrobněji seznámeni, uvedené výsledky nepřekvapí. Profesor F. W. Dittmar z porodnického a gynekologického oddělení LudwigovyMaxmiliánovy univerzity v Mnichově totiž už několik let léčí s úspěchem systémovou enzymoterapií ženy postižené opakovaným “habituálním“ potrácením, vyvolaným v řadě případů imunopatologickými mechanismy. V desítkách případů se podařilo jím léčeným ženám přivést na svět zdravé donošené dítě.
2) Příznivé výsledky a výborná snášenlivost systémové enzymoterapie matkou i plodem při léčbě preeklampsie vrhá nové světlo na otázku bezpečnosti používání kombinací proteáz v těhotenství. Podrobné studie akutní i chronické toxicity na pokusných zvířatech neprokázaly závažnější nežádoucí působení na matku ani na plod a bez vedlejších účinků proběhla i popsaná studie prevence a léčby opakovaně potrácejících žen. Lze předpokládat, že i budoucí zkušenosti potvrdí bezpečnost systémové enzymoterapie v průběhu gravidity.

Šárce: Wobenzym obsahuje řadu přirozených enzymů, ať živočišných (trypsin, chymotrypsin) tak i rostlinných (papain, bromelain). Ty teoret. nebezpečné nejsou. Toto léčivo se musí podávat ve vysokých dávkách, až deset tablet třikrát denně. To proto, že jen malé procento enzymů, které se uvolní z tablet do tenkého střeva se vstřebá do krve. Proto tak vysoké dávky. Enzymy pak v krvi rozkládají kolující nebo „usedlé“ zánětlivé imunokomplexy. Potíže mohou nastat při zvýšené krvácivosti těhotné ženy, neboť enzymy mají fibrinolytický účinek, což ještě může někdy zhoršit potíže se srážlivostí. Ale na druhou stranu existují v těhotenství závažná onemocnění placentární nedostatečnosti jako preeklamptická toxemie, kdy se s výhodou vyžívá fibrin-rozpouštějící účinek Wobenzymu, a tak se znovu upraví poškozený – ucpaný - krevní průtok dělohou a placentou. Wobenzym tím, že rozpouští nežádoucí imunokomplexy, byl používán při imunologicky vyvolaných habituárních (opakovaných) potratech, jako alternativa např. k glukokortikoidům. Podával se již od početí obvykle až do konce těhotenství, nejčastěji 3 krát denně 5 tablet. Výzkumy probíhaly během 90. let a dopadly příznivě. Kromě enzymů obsahuje W. také rutin, který je vhodný při žilní nedostatečnosti noh, resp. otékáním nohou během těhotenství. Nejčastějším nežádoucím účinkem je nadýmání, nevolnost, kožní vyrážka.


Dittmar F.W. Enzymoterapie – metoda imunologické léčby imunitně podmíněných habituálních potratů. Forum Immunologie 2000, č. 3, str. 14-20

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1263 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.