Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Bylo mi 19 měsíců

Autor: Lucka Šeflová , 6.5.2013

6.5.2013


Nedávno mi bylo už 19 měsíců.


Ráda jezdím na čemkoliv - v tatře, na odrážedle i se vozím v cyklosedačce. Nejčastěji jezdíme u nás ve vesnici na zmrzlinku, která mi moc chutná. Když vidím kolo s cyklosedačkou, tak se snažím do ní sama nalézt. Na odrážedle už zvládnu dojet pěkně daleko. Bereme sebou i na výlety za zvířátky do kravína. Naučila jsem se běhat a celkem daleko dojdu i po svých :-) Kočárek sebou bereme jen výjimečně.


Největší pokrok jsem udělala v poslední době asi na nočníku. Hlásím bobečky a stíhám je udělat buď do nočníku a nebo i do záchodu. Vytáhli jsme dětské prkénko po bráchovi, tak tam trůním moc ráda. Čůrání si ještě neříkám, ale když mě mamka na nočník posadí, tak tam vždycky nějakou loužičku udělám. Baví mě potom vždycky splachovat záchod a taky vidět, jak mají ostatní radost z mých úspěchů :-)


V mluvení je asi mé nejoblíbenější slovíčko "ne" :-) Téměř na všechno nejraději protestuju. Občas spojuju krátké větičky, jako například "táta pápá" (táta je pryč), "máma houat" (znamená máma houpat), "brm brm bába" (přijela bába autem) atd. Hodně pořád používám vlastní "hatmatilku", ale doma mi rozumějí :-) Umím si říct o jídlo i pití - "papat" a "bumbat" :-)


V televizi jsem si oblíbila znělku Večerníčka. Abych na něj nemusela čekat každý den až do večera, pouští mi ho mamka občas na počítači. Líbi se mi, jak jezdí v autíčku a houpe se na koníkovi :-) Pořád miluju i reklamu Mňam, mňam Bobík.


Miluju všechna zvířátka a nebojím se jich. Dokonce krmím u nás v kravíně i koníky a kravičky. Našeho Chlupáčka mám taky pořád moc ráda a pronásleduju ho. Občas na to nemá náladu a sekne mě. To mi ale moc nevadí. Za chvíli už jsem mu zase v patách :-) Moc ráda mám i Beníka u babičky a dědy a pejska Amálku od tety Martiny. Ráda chodím s mamkou a bráchou krmit kachničky k Berounce a u dědy se dívám na slepičky. Moc se mi líbilo v pražské ZOO, kde jsme byli nedávno na výletě. Svezla jsem se tu s bráchou taky ve vláčku.


Pořád chodím ráda na cvičení do Edenu, kde se potkáváme s Nelinkou, Maruškou, Terezkou, Majdou a chodí sem i kluci Filípek, Mikulda a Kubík. Lezeme tu tunelem, jezdíme po lavičce jako po skluzavce a dokonce tu zkoušíme dělat i kotrmelec a válet sudy :-) Děti mám celkově moc ráda. I Fílovy kamarády, kteří k nám taky chodí. Hodně jsem si oblíbila Rózu a Andrejku. Občas ale obdivně vzhlížím i ke klukům :-)


Za poslední měsíc mi přibyly dva zoubky. Jsou to pravá a levá dolní první stolička a naštěstí jsme o nich vůbec nevěděli. Prostě se v pusince jednoho dne objevily a bylo to :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 629 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.