Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

19. 4. 2015

Autor: vallan , 19.4.2015
Duben - měsíc plný událostí. Auto dostalo letní gumy. Začali jsme grilovat. Letos poprvé jsme hráli minigolf, to bylo právě dneska. Začátkem měsíce jsme se téměř vydali na prodloužený lyžovací víkend do Norska, ale nakonec zvítězil rozum a místo toho jsme navštívili jihovýchod Švédska, jmenovitě města Kalmar a Karlskrona. Byl to pěkný výlet; v Kalmar stojí hrad s velmi vyvedenými interiéry, expozicemi a působivým vězením. Zajeli jsme si i na ostrov Öland, který je s pevninou spojen šestikilometrovým mostem. Jaro ale není zrovna příznivé roční období pro návštěvu ostrova, takže jsme to záhy otočili a vychutnali si projížďku po mostě rychle ještě jednou. V Karlskrona jsme se zdrželi déle, dvě noci v hotelu, ve kterém jsme původně měli zamluvený jeden rodinný pokoj, ale nebylo to přesně podle našich představ, takže jsme se rozprostřeli do dvou pokojů, průchozích dveřmi, což už podle našich představ bylo velmi mnoho moc. Karlskrona je krásné město, rozkládající se po několika větších a řadě menších ostrovech; ideální v letních měsících, kdy si člověk pronajme loďku nebo člun a příjemně to všechno objede. My jsme tam nebyli v sezóně, takže jsme se vesele prošli. Byli jsme v námořním muzeu, kde byla hodně vydařená výstava ponorek, vyjeli jsme trajektem na jeden z ostrovů, kam se člověk nedostane autem, a obecně jsme to tam prošmejdili. Na prodloužený víkend to bylo akorát.
Markétku čekají ve čtvrtek její první gymnastické závody; dneska jsme doma trénovali a byl jsem příliš přísný trenér, takže se mi při ranním tréninku svěřenkyně trošku rozslzela. Večer jsme to zkusili znovu, už jsem se ve svých nárocích a projevech mírnil, takže výsledek byl všeobecně dobrý. Vzhledem k tomu, že na Markétčiny tréninky v gymnastice nemáme přístup (rodiče musí čekat v šatně), jsem hodně zvědavý, jak to dětem půjde.
Zuzanka teď ve škole žije přípravami na zkoušky, které jejich ročník absolvuje (švédština, matematika). Před pár dny mi Zuzanka přinesla ukázat figurku kočičky, kterou vyrobila z papíru, tělo bylo slepené do jakéhosi krabicoidního tvaru a vevnitř něco chrastilo, když Zuzanka kočičkou zamávala. Tajemně mi oznámila, že vevnitř je papírek, na kterém je napsáno jméno jejího miláčka. Dojatě jsem si řekl, že moje holčička se poprvé zamilovala a s hrůzou jsem si představil výběr možných kandidátů, jak je znám z jejího vyprávění o dění ve škole. Načež mi Zuzi vítězoslavně vyjevila, že tím vyvoleným je pískomil Bublina.
Je to roztomilé a měl bych Zuzance připomenout, že láska prochází žaludkem, tak ať svému drahouškovi nezapomíná naplnit misku.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 626 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.