Deníky Fotoalba Vzkazy
    

Patří do deníku

z netu od Markéty

Autor: Velitelka komanda , 31.5.2008

10 dietních triků.
1) Zvažte se, změřte obvod pasu, někam si to napište a učiňte rozhodnutí: Konečně začnu! Hned! Ne po oslavě, ne za týden, ne v pondělí, ale hned!
2) Vyřaďte všechny slazené nápoje, nahraďte je jemně perlivou nebo neperlivou vodou. Ochutit ji můžete citrónem nebo mátou (osvěžující jsou ledové mátové kostky). Množství tekutin by mělo být min. 2 litry denně. Vůbec nejlepší je voda přímo z kohoutku.
3) Od okamžiku rozhodnutí si zapisujte všechno, co sníte a přibližně i kolik toho sníte. Nevynechávejte nic! Ochutnala jste polévku nebo dojedla po dítěti jablko? Zapište to! Zapisování má dva efekty. Budete mít perfektní přehled všeho, co jíte (což pak můžete zpětně hodnotit). Druhý, ale ne nevýznamný efekt, je tzv. psychologický. Jednoduše vás to nebude bavit psát si každý hrášek a kousnutí do rohlíku. Takže než byste si to psala, radši si to nedáte. Množství jídla se tímto způsobem sníží.
4) Vyhrabejte ze dna skříně svoji »štíhlou« fotografii a dejte si ji na ledničku. Motivace vlastním vzhledem je daleko lepší než ideál nedostupné top modelky.
5) Važte se jen 1x týdně. Úbytky budou viditelnější a vaše motivace vzroste. Totéž se týká měření obvodu pasu.
6) Nebaví vás posilovna? Nechoďte tam. Najděte si typ cvičení, který vám vyhovuje. Řekněte si, že budete cvičit (plavat, jezdit na koni) jen jeden měsíc (minimálně 3x týdně) a pak přestanete. Sama sobě si slibte, že měsíc to vydržíte. Není to dlouhá doba. A mezi námi: Pokud vydržíte měsíc, na pohyb si zvyknete a už nepřestanete. Přijdete na to, že pohyb je ten nejlepší způsob, jak se zbavit přebytečné energie a docela dobře se i uvolníte po náročném pracovním dni, ve kterém vás navíc někdo pěkně naštval. Bonus navíc: Po cvičení nebudete mít hlad.
7) Jezte pravidelně 5x denně, potraviny vybírejte v souladu s glykemickým indexem.
8) Najděte si někoho, komu se můžete svými úspěchy chlubit. Sdělená radost je dvojnásobná radost.
9) Chutná vám čokoláda? Dejte si ji! Ale jen jednou týdně. Ve vámi určený den. Ne více než 50g a raději hořkou. Budete vědět, že není zakázána a na »svůj« den se budete těšit. Určit si sladké dny je to nejlepší, co můžete udělat. A domluvte se s kamarádkou, že budete hubnout spolu a ve sladký den si zajdete třeba na pohár.
10) A konečně – jděte do svého oblíbeného obchodu a kupte si tu nejhezčí věc na oblečení. Čím dražší, tím lépe. Ale pozor! Musí být o jednu velikost menší. Doma si ji dejte na viditelné místo a každou neděli můžete zkoušet, o kolik jste svému snu blíž.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 605 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.