Deníky Fotoalba Vzkazy
    

Patří do deníku

Jak na štíhlý pas?

Autor: Velitelka komanda , 31.5.2008

Tuk v pase



Tuk v oblasti pasu se odstraňuje používáním velkého počtu opakování v takových cvicích, jako jsou rotace s lehkou tyčí ve stoji a sedu, úklony ve stoji, event. s lehkou zátěží (kladka, v lehu na boku na šikmé lavici), rotace na hyperextenzní lavici buď samostatně, nebo v kombinaci se záklony, rotace dolních končetin ve visu roznožmo apod..


Individuální dispozice rozhodují nejen o umístění tuku, ale také o rychlosti jeho úbytku. Proto při pomalém snižování tukových zásob doporučujeme použít vyzkoušené způsoby: aerobní zátěž nalačno (nejlépe před snídaní šlapat na kole 30 minut), aerobní zátěž po silovém tréninku (po posilování dalších 30 minut na kole, stepperu, běhacím pásu). Vyzkoušená a účinná kombinace je šlapání na kole s rotací, speciálně na tuk v oblasti pasu. Ke cvičení je samozřejmě nezbytně nutné dodržovat známé stravovací zásady: odstranit ze stravy tuky a jednoduché cukry. Zařadit zeleninu a netučné zdroje bílkovin, nejlépe rybí filé. V pozdních odpoledních a večerních hodinách nekonzumovat sacharidy (ani ve formě rýže) a ovoce (ani džusy).


Redukce tuku


Nesmíte hladovět. Pokud při redukci podkožního tuku hladovíte, ztrácíte i svalovou hmotu a tím se spalování tuku stává mnohem obtížnější.



Pro spalování tuku je třeba dodržet denní energetický příjem 1400 kalorií pro ženy a 2400 kalorií pro muže. Sklon k přibírání je geneticky daný jen u 25% lidí, naproti tomu způsob, jak se tuková tkáň ukládá je daná až u 60% lidí. Výsledky vědeckých testů dokázaly, že optimální teplotou pro trénink se zaměřením na spalování tuků je 10-20 stupňů celsia. Jsou dva druhy tukové tkáně- bílá a hnědá. Důležitější pro odbourávání podkožního tuku - hnědá obsahuje mitochondrie, které spalují tuk. Tato svalová tkáň se stává věkem neaktivní. Pokud se chcete zbavit přebytečných tukových polštářů, musíte pít hodně vody (alespoň 2 l denně) a jíst častěji a v menších dávkách. Nesmíte zapomínat, že svaly a játra využívají nejdříve zdroje glukózy. Pokud méně jíte, spotřebuje tělo mezi jídly celé množství glukózy, tak se do svalů dostane více látek a méně se jich přemění na tukovou tkáň.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 797 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.