Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

10. kapitola - III.

Autor: Messiah , 12.1.2007

* Co dělat?
Následující rady berou v úvahu reakce manipulátora nebo perverzního manipulátora a pomáhají jim předcházet. Nenechte se odradit direktivností našich doporučení.


Nejúčinnější řešení je rozchod nebo rozvod.


Rozvodem po vzájemné dohodě se boji nevyhnete. Rozmyslete si strategické postupy a zapomeňte na citovou stránku věci.


Nechte si soudně potvrdit veškerá rozhodnutí týkající se matku nebo péče o děti.


Hovořte o svých plánech a rozhodnutích s těmi, jimž věříte. Své rozhodnutí manipulátorovi oznamte, až když jste našli dobrého advokáta a učinili základní kroky.


Otevřete si vlastní účet v bance, pokud ho ještě nemáte, myslete na zadní kolečka.


Poraďte se s advokátem, Neváhejte a změňte ho, pokud není dost rychlý, prozíravý, odhodlaný a cílevědomý, pokud se vám nezdá chápavý a upřímný. V každém případě mu však musíte zaplatit honorář.


Dejte přečíst nějakou knihu o manipulátorech nebo o perverzních manipulátorech svému advokátovi a lidem ve svém okolí.


Musíte-li poslat manipulátorovi nějaké písemnosti, posílejte je vždy doporučeně. Než je dáte na poštu, dejte je přečíst svému advokátovi nebo blízké osobě, která je zasvěcena.


Jakmile se rozhodnete pro rozvod, začněte okamžitě shromažďovat všemožné důkazy.


Ponechávejte si všechny dopisy nebo dokumenty, které by se vám mohly u soudu hodit, a pořiďte si jejich fotokopie. Uschovejte je na bezpečném místě (u někoho z rodiny, u přátel, jimž věříte apod.)


Nenápadně si nahrajte rozhovory, nadávky, vyhrožování, vydírání své osoby a přehrajte je advokátovi a psychoterapeutovi, aby lépe pochopili způsob komunikace ve vašem vztahu.


Pokud již spolu nebydlíte, komunikujte s vaším bývalým partnerem zprvu pouze prostřednictvím advokátů, později prostřednictvím lidí ze svého okolí (např. prarodičů dítěte).


Podejte oznámení na policii v případě fyzického či sexuálního násilí nebo telefonického obtěžování. Své oznámení stáhněte, jen pokud vám váš advokát vysvětlí, že pro to jsou strategické důvody.


Myslete na to, že je třeba zpochybnit falešné svědky protistrany.


Nikdy mu neprozrazujte své záměry, ani v emotivně vypjatých chvílích. (Např.: "Nech si dům, peníze... Všechno! Chci jen děti!")


Při dělení majetku sepište přesný seznam. Zařiďte, aby na stěhování dohlédl se seznamem v ruce některý mužský člen vaší rodiny nebo blízký přítel (i když ho váš bývalý partner/ka zná). Vy u toho být nemusíte, pokud ve vás taková situace vyvolává přílišné napětí.


Ať jste jakkoli v nepohodě a ztrácíte trpělivost, nenaléhejte příliš na svého advokáta ani na psychoterapeuta. Aktivně s nimi spolupracujte, ale nevyžadujte jejich výlučnou pozornost. Nezapomeňte, že mají kromě vás i jiné klienty.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 434 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.