Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
    

Patří do deníku

Mléko a jeho zdravotní dopady

Autor: Lvice+lvíčata , 24.5.2010

http://www.mineralfit.cz/domaci-lekar-clanek/mleko-a-jeho-zdravotni-dopady-270/


 


Vápník v mléce


Je sice pravda, že kravské mléko obsahuje velké množství důležitého vápníku, ale ostatní prvky, ze kterých je mléko složeno, jsou v tak nevyváženém vztahu k potřebám lidského těla, že prakticky zničí ty výhody, které by vápník tělu poskytl. Jestliže ie mléko pasterizované, je to dostatečný důvod k tomu, abychom ho vůbec nepili.


 


SMETANA A OSTATNÍ TUKY


Mléko je koncentrovaná bílkovina, smetana je, prostě tuk. Tvoří také něco hlenů, ale přesto je to dobrý tuk za předpokladu, že se jí s mírou. Smetana by se neměla pasterizovat. Živočišné tuky jsou kyselinotvorné, a jestliže se vaří a pečou, mohou způsobit poruchy jater, žlučníku a slinivky břišní. Nejlepší tuky najdete v avokádu a olivách.


SYRÝ


Čím je sýr ostřejší, tím víc působí na tělo kyselinotvorně a tvoří víc hlenů. Nejméně kyselinotvorný je doma vyrobený tvaroh a potom švýcarský sýr (ten, který se vyrábí v kulatých bochnících o průměru až 90 cm).

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1387 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.