Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Králíci III.

Autor: Farah , 23.9.2004

KRÁLÍK S KŘENEM





 


králičí hřbet a stehna


60 g másla


40 g slaniny


cibule


česnek


ocet


bobkový list


tymián


celý černý pepř


petrželka


křen


sůl





 


Maso rozporcujeme, osolíme a jemně potřeme česnekem. Nadrobno nakrájenou cibuli a posekanou petrželku podusíme na másle s drobnými kousky slaniny. Přidáme maso, několik kapek octa, pepř, bobkový list, špetku tymiánu a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a šťávu scedíme. Maso položíme na talíře, přelijeme šťávou a hustě posypeme strouhaným křenem.


 


 


KRÁLÍK NA ESTRAGONU




 


králík


anglická slanina


rajčata


cibule


estragon


mouka


pepř


sůl




 


Králíka očistíme, odblaníme a vykostíme. Každou porci naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na ni plátek anglické slaniny. Přeložíme a spíchneme párátkem. Na dno vymaštěného pekáče naskládáme oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky a cibuli rozdělenou na kolečka. Na tento základ dáme králičí závitky a pečeme v troubě. Upečené je zalijeme vychladlým vývarem z 0,75 l vody a dvou lžiček estragonu zahuštěným lžičkou mouky a pečeme ještě 15 minut.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 947 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.