Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Lazarovo okénko
Jak neduhy přírodně vyhnati


[<<Předchozích 20] Články 2123 z 23 
 Otoky, úrazyLazarovo okénko

Ze zelných listů odstrňte tlustá střední žebroví. listy válečkem na nudle rozmandlujte doměkka, až z nich začne vytékat šťáva. Potom listy upevněte šátkem nebo obvazem k oteklému, respektive bolestivému místu.

Tvaroh smíchejte s mlékem nebo se syrovátkou tak, aby vznikla tuhá kaše. Naneste ji na plátno, vrstva by měla být na prst vysoká. Přiložte na postižené místo. Přibližně po dvaceti minutách obklad sejměte

Více ...
Vložil: inishkea dne 29.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablečný ocetLazarovo okénko

Kilogram dobře omytých jablek zbavených stopek a okvětí nastrouháme na hrubém plastovém struhadle /konečně využijete VS KRÁJEČ/ i se slupkami a jadérky.Spořivé typy dělají ocet ze zbytků po zavařování jablek..tedy z okrájených jádřinců a slupek.

Vložíme je do pětilitrové sklenice-okurčáku, zalijeme studenou vodou ( asi 5 cm pod okraj) přiklopíme talířkem a necháme v teple. Dvakrát denně obsah láhve promícháme dřevěnou vařečkou.

Až se přestanou tvořit bublinky, cca po 10 dnech, slupky i kal klesnou ke dnu, slijeme ocet do čisté sklenice, kterou opět zavážeme plátýnkem a ocet necháme zesklovatět. Na povrchu se časem vytvoří želé-blána, kterou vytáhneme. Ocet takto zraje asi 3-4 týdny.

 Tento ocet je osvědčenou lidovou medicínou a prostředkem na očistu těla vně i zevnitř, povzbuzuje látkovou výměnu, odplavuje z těla odpadové látky. Jako prevence se doporučuje sklenice vody/jablečného džusu se dvěma lžĺcemi octa a lžící včelího medu, při akutním nastuzení a chřipce můžete vypít i 5 sklenic během dne. Voda se lžící octa se používá jako pleťová voda pro osvěžení a patřičné okyselení pleti, vhodná je zejména pro ty, kteří se umývají mýdlem. Super do domácího chleba a k potírání nohou s křečovými žilami.

Jablečný ocet 2:
Umytá jablka bez stopky a okvětí nastrouháme i s jádřincem, dáme do poloviny 5litrové sklenice a zalijeme vodou. Přidáme 100 g cukru na 1 litr vody a kůrku chleba, sklenici přiklopíme a necháme v teple kvasit. Jednou denně promícháme dřevěnou vařečkou a necháme 2 týdny stát. Pak přecedíme přes plátno, vymačkáme a bez míchání necháme stát 6 týdnů. Pak několikrát scedíme -kvašení je ukončeno, až se na octu netvoří zátka.


A něco o něm:
V jablečném octu jsou obsaženy minerální látky a stopové prvky, zejména pak draslík, který je důležitý pro činnost srdeční svaloviny. Balastní látka pektin pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Kyselina octová dodává tomuto prostředku protibakteriální účinek. Škodlivé bakterie tento ocet potlačuje a naopak má příznivý vliv na přirozenou mikroflóru zažívacího traktu. Ačkoliv má ocet kyselou chuť, tak stejně jako citróny působí na organismus zásaditě a je účinným prostředkem proti nebezpečnému překyselení organismu.

Jablečný ocet se užívá s vodou ve formě nápoje, k inhalacím, ke kloktání,k výplachům, jako zábal, obklad či přísada do koupele.

Více ...
Vložil: inishkea dne 29.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Česneková tinkturaLazarovo okénko



350 g česneku , 200 g čistého 96% lihu z lékárny

Zbavuje organismus tuků a vápenatých usazenin,zlepšuje látkovou výměnu v těle,čímž se zejména krevní cévy stávají elastičtější.
Předchází hypertenzi,infarktu,stenokardii,skleróze.Mizí po něm otoky,bolesti hlavy,hučení v uších.Osvěžuje zrak.


Příprava léku :
350 g česneku oloupeme a jemně utřeme.Uložíme ve skleněné nebo hliněné nádobě a zalijeme 200 g čistého 96% lihu.
Pak nádobu pevně uzavřeme a uložíme na 10 dnů na temném a chladném místě.Po uplynutí této doby hmotu přecedíme a přepasírujeme přes plátýnko.
Asi za 3 dny můžeme začít s užíváním po kapkách v 0,5 dl mléka.

Více ...
Vložil: inishkea dne 29.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2123 z 23 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.