Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • @kamarádky@   (13 článků)
  • @přátelské stránky@  (1 článek)
  • Jak jde život  (24 článků)
    ... jak jsme se poznali, vzali atd. ...
  • MONČA  (3 články)
  • O bříšku I ...  (26 článků)
  • O bříšku II ...  (20 článků)
  • O bříšku III ...  (1 článek)

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 24 [Dalších 4 >>] 
 Vepřová krkovice se sýrovou kůrkouRecepty

Ingredience:

1,5kg vepřové krkovice, 200g strouhaného sýra, 6 stroučků česneku, 3 rajčata, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce strouhané citrónové kůry, 4cl koňaku, 1/4 l červeného vína, petrželka, pažitka, sůl, pepř

Postup:

Maso prošpikujeme česnekem, v oleji utřeme bylinky, koňak a citrónovou kůru, v pekáči zprudka opečeme. Dopékáme 80 minut a podléváme vínem. Rajčata rozetřeme se sýrem, potřeme maso a zapékáme 10 minut.

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 24.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vepřová panenka s ananasem Recepty

Ingredience:

4 menší vepřové panenky, 150 g mletého vepřového masa, 4 kolečka kompotovaného ananasu, 200 ml červeného vína, 1 lžíce medu, šalvěj, sůl, bílý pepř, olej

Postup:

Do připravených otvorů v panence naplníme směs z vepřového masa, ananasu na kostičky, šalvěje. Soli a pepře. Zprudka opečeme a necháme zapéct v troubě. Výpek zalijeme vínem, přidáme med, šťávu z ananasu. Krátce povaříme.

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 24.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Božské kouleRecepty

 Ingredience:

1/2 kg mletého masa, sůl, pepř, 1 vejce, 80 g strouhanky, 2-4 lžíce dětské krupičky, 3-4 cibule, lák z 1 sklenice okurek, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy 

Postup:

Maso podle chuti osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, dětskou krupici, 1 posekanou cibuli a vše promícháme. Ze směsi utvoříme koule velikosti ping-pongového míčku a na oleji je ze všech stran osmažíme. Osmažené koule dám do větší uzavíratelné nádoby, poklademe je kolečky cibule, kořením a zalijeme lákem. Zavřeme a necháme 2-3 týdny uležet v lednici.

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 24.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Opilá vepřováRecepty

 Ingredience: 

1 kg vepřového masa, mletý pepř, 2 česneky, 1 lžíce zelené sekané petržele, 2 lžíce olivového oleje, sůl, ½ litru chianti.

Postup:

Maso v celku posolíme, opepříme, pomoučíme, zprudka opečeme, přidáme na plátky krájený česnek, za chvíli přidáme petržel a zalijeme červeným vínem, necháme povařit. Pečeni přendáme do pekáče, zalijeme šťávou, dáme do trouby, pečeme do měkka, občas obracíme a podléváme šťávou.

 

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 24.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí závitky se zelímRecepty

 Ingredience: 

Kuřecí prsa, tvrdý sýr, jablko, kyselé zelí, strouhanka, vajíčko, hladká mouka, sůl, pepř, 1 dl mléka, cibule

Postup:

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe na hrudo strouhaným sýrem, kyselým zelím a plátky jablka. Zamotáme, obalíme v trojobalu. Formu vymažeme máslem, poklademe kolečky cibule, vložíme závitky, posypeme sýrem, zalijeme mlékem a zakryté pečeme 45 minut. 10 minut dopečeme odkryté. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 24.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Curry kuličky se sýrem Recepty

 Ingredience: 

1/2 kg vepřového mletého masa, 1 lžička curry, 1 lžíce hladké mouky, 100 g tvrdého sýra, 1 vejce, hrst nasušených hub (před přípravou namočíme do horké vody), trošku sladké papriky, sůl, pepř, strouhanka na obalení, olej na smažení 

Postup:

Maso smícháme s vejcem, kořením a moukou, přidáme na kostičky nakrájený sýr a pokrájené houby. Vytvarujeme kuličky (velikosti desetikoruny) a obalíme ve strouhance. Smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Výborně chutnají k vínu a pivu.

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 24.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Fantastické řízky Recepty

 Ingredience: 

1 kg vepřové kýty, 4 vejce, sůl, 2 lžíce majoránky, 4 lžíce pálivé papriky, 1 lžička kari koření, 7 stroužků česneku, 1 lžička mletého kmínu, 1-2 lžičky solamylu 

Postup:

Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme přidáme sůl, koření, solamyl, utřený česnek, zamícháme a vložíme maso. Necháme 24 hodin uležet v chladu a poté smažíme v rozpáleném tuku. Podáváme s brambory.
Více ...
Vložil: Eset+2M dne 24.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Gizdíkovy závitkyRecepty

 

Ingredience: 

4 plátky hovězího nebo vepřového masa, 100 g uzené slaniny nebo bůčku, 3 větší cibule, 3 hrsti rýže, 2 kostky masoxu, sladká paprika 

Postup:

Maso nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, přidáme rovnoměrně cibuli nakrájenou na kostičky, uzenou slaninu nakrájenou na proužky, zasypeme rovnoměrně syrovou rýží, opepříme a celé smotáme do válečku a převážeme nití, aby se nám obsah nevysypal. Rozehřejeme tuk a závitky osmahneme, vyjmeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, zasypeme paprikou, zalijeme vodou a přidáme závitky a masox. Dusíme doměkka v tlakovém hrnci asi 3/4 hodiny. Podáváme s dušenou rýží nebo chlebem.
Více ...
Vložil: Eset+2M dne 24.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohová buchta Recepty

 Ingredience: 

1 kg měkkého tvarohu, 300 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 8 lžic dětské krupičky nebo hrubé mouky, 1 balení rozinek, 6 celých vajec, 250 g Hery 

Postup:

Heru roztopíme a k ní postupně přidáváme ostatní suroviny. Vlejeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme.

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 24.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buchta Margot Recepty

Ingredience:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 2 hrnky cukru moučka, 2 žloutky, 6 lžic oleje, 1 čokoláda Margot (velká), 1 hrnek mléka, 2 bilky na sníh, rum

Poleva: 1/8 másla, 2 lžíce kakaa, 150 g cukru moučka

Postup:

Z uvedených surovin zaděláme těsto, které vlijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme podle velikosti (dobrá kuchařka pozná, kdy je buchta hotová). Buchtu po upečení zakapeme rumem, a ještě vlažnou ji polijeme polevou připravenou z uvedených surovin. Dobrou chuť, je moc dobrá!

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 24.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 24 [Dalších 4 >>] 

Upozornění:
Dalších 88 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.