|
Všechny naše deníky
|
|
-
Harry,Tom4,5r,Terka2,5r
(1 článek)
|
|
|
|
|
|
-
K NAROZENINÁM
(2 články)
...o tom, jak se dostat na novou diskusi!
|
|
-
KONTAKTY
(1 článek)
Kontakty na srpňátkové maminky
|
|
|
|
|
|
-
Muchomůrka-Hanka a Staník
|
|
|
|
|
|
|
-
růstové tabulky
(2 články)
|
|
|
|
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 43 [Dalších 33 >>]
|
PIZZA CHLÉB S ANGLICKOU SLANINOU | recepty |
|
PIZZA CHLÉB S ANGLICKOU SLANINOU
300ml vody nebo nízkotučného mléka 500g polohrubé m. 30g solamylu 1/2lžičky pepře 1 lžička drc. kmínu 1 lžička bazalky 1 lžička dobromysli 40g olivov. oleje 1 lžička soli 1/2lžičky tekut. medu 20g čerstvého droždí
PŘÍSADY PO PÍPNUTÍ 100g libové anglické slaniny nakrájená na kostičky 1 masitá červená paprika (omytá a osušená, nakrájená na kostičky)
Na dno voda + olej, na to nasypat mouku a solamyl, posypeme kořením. Do jednoho rohu sůl, uprostřed důlek, rozdrobíme droždí a zakápneme ho medem. PO pípnutí přidáme přísady.
Program Toast, světlá kůrka.
Místo papriky mohou být olivy, místo slaniny šunka. Je dobré to upéci a pak např. 1 hodinu nechat odležet. POdává se samostaně se salátem, vínem nebo pivem.
|
Více ... |
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
Housky
250-270ml mléka 1 žloutek 2 lžíce oleje 500g hladké mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 20g čerstvých kvasnic semínka
Citace: všechny ingredience jsem dala do pekárny a zapla program na hnětení a kynutí. Takže mi to udělalo vlastně tu špinavou práci samo. Pak jsem těsto vytáhla, na pomoučeném vále udělala bochánky, potřela bílkem, co mi zbyl od toho rozdělaného vajíčka a posypala jsem solí a kmínem, je možno i semínky. Pečeme v troubě asi na 175 st.
|
Více ... |
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
VEKA 290 ml mléka, 1 rozšlehané vejce, 1PL oleje, 1ČL citronové šťávy, 500g hladké mouky, 1ČL cukru, 1,5ČL soli, ½ sáčku sušeného droždí (s modrým ptákem). Klasický program, střední kůrka.
|
Více ... |
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Chléb s plísňovým sýrem a ořechy | recepty |
|
Chléb s plísňovým sýrem a ořechy 240ml vlažné vody, 2 lžíce oleje, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 100g Nivy nebo jiného plísňového sýru (nastrouhat na velkém struhadle), 300g hladké mouky, 150G celozrnné mouky, 1 lžička droždí, 75g sekaných vlašských ořechů (nebo umlít najemno)-přidat až po zvukovém signálu CItace:Všechno vložit do pekárny (až na ořechy) a já teda poslední dobou vše peču na program příprava těsta a pak zapnu pečení, tenhle chleba jsem pekla včera prvně, vůbec tam nejde cítit tu nivu, ale přijde mi díky její slanosti ten chleba akorát chuťově vyvážený, dokonce i vykynul a kdybych na něj pořád nekoukala, tak by se mi ani nepropadl uprostřed u pečení.
Taky se mi propadl, jako té co psala recept, takže je tam asi moc kvasnic. |
Více ... |
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Lucenecky pareny chleba | recepty |
|
Lucenecky pareny chleba do pekarny nasypes 200g celozrnky a pak pomalu zalijes 300ml vrouci vody, vodu postupne vmichavas do mouky vareckou. Nechas to odstat, az je to uplne vychladle, prilijes 100ml studene vody a prisypes 300g hladke mouky, 2 lzicky soli, 1 lzicku suseneho drozdi, 1 lzicku chleboveho koreni. A klasicky peces. Ja bych tam teda dala vic vody (zasekl se mi hak a to pouzivam ty vetsi). Jeste to muzes delat cele z celozrnky, ale to jsem napoprve neriskovala.
(nemám vyzkoušený) |
Více ... |
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
MAZANEC I. 260-280ml mléka nebo vody (mléko je lepší), 2 žloutky, 80g česrtvého másla, 500g pšeničné mouky polohrubé, strouhaná citrónová kůra, 60g cukru, 1 sáček vanilk.cukru, 1/4 lžičky soli, 20g čerstvého droždí, přísady (rozinky, mandle co chceš) - Na dno formy studené mléko, žloutky a rozpuštěné máslo - na to mouka s citr. kůrou - do jednoho rohu cukry, do druhého sůl, do důlku droždí - Program TĚSTO Když je hotovo, můžeš pustit pečení Nebo vyklopím na vymazaný plech, potřu žloutkem a posypu mandlemi a peču, výborný!!!!!
(nemám vyzkoušené) |
Více ... |
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
MAZANEC II. 230 ml mléka, 250g mouka hladká , 250g mouka polohrubá, 60g cukru, 120g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1,5 ČL instatního droždí, 2ČL citronové kůry, 1ČL soli, 2 sáčky vanilkového cukru, 30g rozinek, 25g čokoláda (volitelně), 30g mandlí (na zdobení).
Program Těsto. Z hotového těsta vytvarujeme 2 bochánky, můžeme do těsta zapracovat nadrobenou čokoládu. Přikryjeme utěrkou a necháme 20-30 minut kynout. Udělat křížek, potřít vejcem, ozdobit mandlemi. 15 minut pečeme na 180°C, opět potřeme vejcem, dalších 15-20 minut na 150°C (zkusit špejlí, zda je dopečeno).
(nemám vyzkoušené) |
Více ... |
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Super chlebík z domácí pekárny | recepty |
|
Stačí 320 ml podmáslí nebo mléka, 300 ml celozrnné žitné mouky (lepší je špaldová), 450 ml hladké mouky, ČL cukru, vrchovatou ČL instant.droždí, 2 ČL soli, PL octa, PL oleje, ČL kmínu, ČL anýzu, PL lněných semínek, (můžete přidat i další semínka) |
Více ... |
Vložil: srpnatka03 dne 18.12.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Harmanice 2007 | Harmanice 2007 |
|
Termín neděle 30.9. až středa 3.10.
Martina + Filda + Honza - dvoulůžák - plná penze 1 + 0,5
Ivana + Áda + Matyáš - dvoulůžák - plná penze 1 + 0,5
Pappulka + Adam + Tomáš - dvoulůžák - plná penze 1 + 0,5
Majka + Adam + Radim - dvoulůžák - plná penze 1 + 0,5
Kudlinka + David + Anička - dvoulůžák/třílůžák - plná penze 1 + 1 + 0,5
Jana + kamarádka + Kubík + 2 děti - 4lůžák - plná penze 1 + 1 + 0,5 + 0,5 + 0,5
Jesa + Seko + Martin + Alice - 4lůžák - plná penze 1 + 1 + 0,5 + 0,5
|
Více ... |
Vložil: srpnatka03 dne 21.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Ze všeho nejdůležitější je připravit správně hustou polevu:
budete potřebovat 1 bílek (bez zbytků žloutku a skořápky!) a nejméně 14 dkg cukru moučky - pro bílek ze středně velkého vajíčka. Pokud je bílek větší, budete potřebovat 18 až 20 dkg cukru.
Pozor! Cukr je nutné před použitím nejméně dvakrát prosít přes husté síto (např. síto na mouku) a pak ihned použít pro přípravu polevy. Pokud cukr neprosijete, zůstanou v něm drobné hrudky, které ucpou kornoutek nebo sáček. Pokud prosátý cukr necháte několik dní nezpracovaný, stane se totéž.
Bílek vložte do většího hrnku (asi 0,5 litru) nebo hluboké misky a za stálého tření nebo šlehání postupně přidávejte cukr, jak jsme si řekli 14 až 20 dkg. Klasika doporučuje třít polevu ručně, ale trvá to dlouho a ruka bolí, proto my moderní použijeme elektrický šlehač - metla na šlehačku, doba šlehání asi 10 až 15 minut. Správně připravená poleva je hladká, lesklá a neroztéká se. Čím hustší poleva bude, tím tenčí a přesnější bude kresba.
Zkouška: namočte párátko do hotové polevy a udělejte čárku a tečku na talířek (stůl, zlomený perníček, …). Když se kresba nerozteče a za několik minut ztvrdne, připravili jste polevu správně.
|
Více ... |
Vložil: srpnatka03 dne 11.12.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 43 [Dalších 33 >>] Upozornění: Dalších 29 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|