Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Postrehy z USA - Leto
21.6. az podzim


 Články 15 z 5 
 Zmena rodinyPostrehy z USA - Leto
Nic neni tak easy, jak se na 1. pohled zda

Tak i ja jsem se po dlouhem zvazovani rozhodla pro zmenu rodiny. Nebylo to pro me lehke rozhodnuti, ale trapila jsem se tu 6 mesicu a predstava dalsich 6 me otevrela oci. Nemuzu zit s nervni zenskou, ktera fackuje deti, kdykoli ma spatnou naladu a jak nam radili v NYC na skoleni, nemichat se do vychovy deti, proste nejde, kdyz vidite tohle. Dalsi vyznamnou roli v mem rozhodnuti hraje uklid, kterej teoreticky delat nemam, ale prakticky je to pravy opak. Uklid nesnasim! Ale obcas se uklizet musi a me to nici. A nakonec jeste jeden duvod. Rodinka mi nedala k dispozici auto a odmita me vozit kamkoli jinam nez do skoly. Takze pokud nesednu na kolo, nebo pro me nikdo neprijede, jsem zavrena doma.

Neni to nic lehkyho. Host matka je na me nastvana, ze jsem si s ni o tom nepromuvila drive, ale pokuste se diskutovat s nasranym clovekem o necem, co ho nasere jeste vic. Trosicku nerealne. Rekla mi, ze pokud se mi nelibi jeji vychova deti a pokud se neprenesu nad to, ze nebudu mit ( ja bych to prezila, kdyby me vozili aspon na 1/2 mist co chci) tak me tu nedrzi. Takze to stejnak nevede nikam a ja pujdu do jine rodinky. Nedoufam, ze to tam bude nejaka super rodinka, ale za pokus to stoji a myslim, ze jsem se tu trapila dost dlouho.

Jen tak zaverem. Pokud se vyskytnou problemy nekomu, kdo tu je jako au pair nebo se sem chysta, reste to hnedka a neokladejte to a nerikejte si, ze to bude lepsi. Ta pravdepodobnost je malinka. A za dalsi. Nespolehejte se na koordinatorku. Ty jsou nejaky au pairky totalne ukradeny. Mne na dotazy odpovidala mejlem, jaky je muj dotaz a jaky mam problem, misto toho, aby zvedla telefon a zavolala, nebo sedla do auta a prijela. Kood si vybira lidi, se kteryma bude jednat a zasadne nejedna s lidma, kteri maj trable.

Drzte mi palecky, budu to potrebovat. Pri nejhorsim vas budu ocekavat v brzke dobe na ruzinskem letisti :o)

Tak jak to vsechno dopadlo? To si radej neprejte ani slyset. Po skoro 3 hodinach vysvetlovani co tu je vlastne spatne, jsem z toho vysla jako naprostej vinik vseho a ze delam veci spatne, a ze vlastne mam bejt happy, ze vubec mi tahle rodina dovoli byt s nimi. Ano ja jsem nakonec ta nejhorsi. Najivne jsem si myslela, ze mam na to travit rok nekde jako au pair- nemam, jsem moc mekka. A rozhodnuti v me hlave je jasne, nechte se prekvapit. Jen k tomu budu potrebovat pomoc lidi tady kolem.

Více ...
Vložil: SavaH dne 30.7.2003| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vylet do kinaPostrehy z USA - Leto

Uz delsi dobu planujem, ze pojedem na cele odpoledne do kina. Konecne to tuhle sobotu vyslo. Sice se z odpoledne stal vecer, ale na tom nesejde. Radim, Filip a Ja jsme zvolili film Americam Wedding aneb Prci prci prcicky 3. Kdyz jsem kupovala listly, tak po me chteli obcanku. Kdyz nam trhali listky, tak chteli OP po vsech trech a pri vstupu do salu jsme je museli vytahovat znovu. R film nebo-li nepristupne detem do 17 let. Ze ja vypadam na 17 budiz, ale Radim se zarostlym oblicem, kterymu je 25 a Filip (26) nechapu, proc po nas ty OP chteli. Americti puritani.

Více ...
Vložil: SavaH dne 4.8.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Konecne poradny leto!Postrehy z USA - Leto

Tak leto se nakonec po dlouhe prestavce dostavilo i do Virginie. Uz od ctvrtka chodim s klukama k bazenu. Ja se slunim a oni se koupou. Pozor na ne davaji plavcici prevazne z Polska, ale ja tem plavcikum zas tak moc neverim, tak jednim ockem ty svy dabliky sleduju, aby se mi nahodou neutopili. I kdyz na druhou stranu by mi nevadilo, kdyby bylo o jedno zlobidlo min.

V sobotu jsem se vydala sama do Great falls parku na kolo. No, story na hodne dlouho. Pokusim se to zkratit. V parku bylo pekne blativo a popadany stromy po desti, takze se nedalo jezdit po mne znamych cestickach a tak jsem jezdila vsude mozne a nemozne. Svistim si to po pesince a co tu nevidim. Prez cestu strom. Zadnej stromek, kterej by se dal preskocit, ale poradna klada. A to jsem ji jeste zahlidla, kdyz jsem byla tak 2 metry od ni. Byla jsem rada, ze jsem to tak tak ubrzdila a uz jsem lezela v bahynku a s botama v naslapnejch pedalech. Po nekolika minutach usilovneho zapaseni s kolem se mi podarilo vyprostit nozku z boty a postavit kolo i sebe. V ponozkach jsem pretapkala bahynkem a na sousi vypacila boty z pedalu, obula se a jela dal.
Jednou jsem s R jela kolem jakyhosi jezirka a chtela jsem se tam dostat, jen jsem nevedela cestu. No tak jsem jela kam me kola vezla a najednou, kde se vzalo tu se vzalo prede mnou se vynorilo jezirko. A v nem jedna rybka, dalsi rybka, hejno kapriku-obed. Jen skoda, ze neni na co je chytit. Prepad me pri pohledu na ty svacinky takovej hlad, ze jsem nasadila 3. kosmickou rychlost a jela zpet.

Více ...
Vložil: SavaH dne 30.6.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 StehovaniPostrehy z USA - Leto

Více ...
Vložil: SavaH dne 30.6.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Prvni letni vikendPostrehy z USA - Leto

Tak 1. letni letni vikend se zdaleka netvaril jako letni. Celou sobotu prselo-jak jinak, o vikendu to tu je normalni.

Více ...
Vložil: SavaH dne 30.6.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 15 z 5 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.