Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník RECEPTY
nejen pro dospělé


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 126 [Dalších 96 >>] 
 Medovník z hrnečkuRECEPTY
Zdroj: kluci v akci



Medovník z hrnečku

1 hrnek silné instantní kávy (300 ml)
1 hrnek medu
3 vejce
1 hrnek hnědého cukru
5 lžic oleje
3 hrnky hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
½ lžičky mletého zázvoru
1 hrnek vlašských ořechů
1 hrnek rozinek
3 lžíce kandované citrónové nebo pomerančové kůry

1. Na pánvi rozehřejeme v určeném množství kávy med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme.
2. V míse rozšleháme vejce a za stálého šlehání přiléváme olej. Postupně přidáme i mouku smíchanou s jedlou sodou, kávový rozvar, koření, ořechy, rozinky a kandovonou kůru.
3. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy (menší vyšší pekáček), pečeme asi 45 minut. Podáváme až druhý den.

Více ...
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečené palačinky s tvarohem a bílkovým sněhem RECEPTY

Zapečené palačinky s tvarohem a bílkovým sněhem

4 porce

těsto na palačinky
100 g hladké mouky
200 ml mléka
1 vejce
1 citrón kůra z citrónu
1 vanilkový cukr
sůl
olej

tvarohová náplň
200 g měkkého tvarohu
80 g rozinek
1 lžíce rumu
1 lžíce medu

sníh z bílků
2 bílky
80 g moučkového cukru
80 g krystalového cukru
voda

1. Mouku, vejce, mléko, vanilkový cukr, citrónovou kůru a špetku soli vyšleháme v jednolité těstíčko. Poté pečeme na oleji v pánvi tenké palačinky.

2. Tvaroh vymícháme s rumem, rozinkami a medem, naplníme do palačinek, zarolujeme a jednotlivé porce vložíme do zapékacích mističek nebo společně všechny porce do pekáčku.

3. Bílky a moučkový cukr vyšleháme v pevný sníh. Cukr krystal svaříme s vodou na medovou konzistenci a zašleháme za tepla do vyšlehaného sněhu.

4. Palačinky poklademe sněhem, vložíme do rozpálené trouby a při 250°C krátce zapečeme dozlatova. Podáváme teplé.

 

Více ...
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Výborná kakaová buchtaRECEPTY

Strouhaná, kakaová buchta

 

 

Těsto:            40 dkg hladké mouky

                        1 hera

                        3 lžíce mléka

                        1 ks kypřícího prášku do pečiva

                        1 žloutek

                        3 dkg kakaa

                        2 ks vanilkového cukru

 

Náplň:           750 g (3 ks) měkkého tvarohu

                        1 sklenice mléka (cca 2 dcl.)

                        3 žloutky

                        30 dkg moučkového cukru

                        3 lžíce solamylu

                        sníh ze 4 bílků

 

Postup:         Žloutek, heru a cukr utřeme, přidáme prosetou mouku s práškem do

 pečiva, mléko a kakao. Zpracované těsto rozdělíme na 2 stejné díly a

dáme do chladničky ztuhnout. Na vymazaný a vysypaný plech 

nastrouháme 1 díl těsta na to poklademe tvarohovou náplň a nahoru

nastrouháme 2 díl těsta, vložíme do předehřáté trouby  a zvolna

pečeme.

Více ...
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 1.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sváteční BE – BE řezyRECEPTY

Těsto: 4 vejce

150 g moučkového cukru

160 g polohrubé mouky

½ kypřícího prášku

tuk a hrubá mouka na plech

trocha rumu na sušenky

2 balíčky sušenek BE-BE

Krém: 1 l mléka

3 balíčky vanilkového pudingu

150 g másla

Poleva: 250 g moučkového cukru

100g másla

3 lžíce kakaa

3 lžíce rumu

2 lžíce horké vody

Postup: Celá vejce s cukrem našleháme do pěny a promícháme s prosátou moukou smíchanou s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme. Na vychladlé těsto natřeme krém a po celé ploše pokryjeme sušenkami BE-BE, které klademe těsně vedle sebe, pokapeme rumem a přelijeme polevou. Necháme ztuhnout a odležet v lednici, ostrým nožem pokrájíme na díly. Uchováváme v lednici !

Více ...
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 1.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cukyňáč - koláčRECEPTY

2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
1 hrnek krystalového cukru
3/4 hrnku oleje
1 lžíce skořice
1 prášek do pečiva
trocha soli
3 celá vejce
 
Postup: všechny suroviny smícháme v míse. Do těsta můžeme zamíchat třeba rozinky, sekané ořechy či madle. Těsto nalijeme na vymazaný  a vysypaný plech a upečeme. Po vychladnutí potřeme třeba čokoládou. Nebo kakaovou polevou.
Více ...
Vložil: Claire+Viky04+Jáša09+Vanda11 dne 20.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Polévka CHILLI CON CARNERECEPTY

Zdroj: Apetit

Doba přípravy: 10 – 20 minut + 1 hodina na vaření

 

POTŘEBUJETE:

- 1 cibuli, jemně nakrájenou

- 2 stroužky česneku, jemně nakrájeného

- 1 lžíci rostlinného tuku

- 500g mlétého libového hovězího

- 400g konzervovaných červených fazolí, zcezených

- 800g konzervovaných loupaných rajčat

- 700ml horkého drůbežího vývaru

- špetku sušených drcených chilli papriček

- 2 čtverečky hořké čokolády

- hrst čerstvých lístků petrželky nebo koriandru na ozdobení

- hrst strouhaného sýru typu ementál

- sůl a pepř

1. V pánvi rozehřejte olej a vsypte cibuli a česnek. Pár minut opékejte, až cibule zvláční. Přidejte mleté maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Drťte je přitom vidličkou a promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky i čokoládu, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a asi hodinu mírně vařte. Právě dlouhým varem (a pak díky kousku čokolády, což patří k originálním mexickým trikům) směs výrazně nabývá na chuti.

 

2. Horkou polévku posypte bylinkami, sýrem a trochou mletého pepře. Podávejte v hlubokých miskách či šálcích.

 

PS: Používám běžné mleté maso z Kauflandu a myslím, že to vůbec nevadí. Fazole používám bílé v tomatě, taktéž z Kaufu a liji tam celý obsah konzervy = necedím. Málokdy používám vývar, spíš nechám chvíli povařit to mleté maso, než přisypu další ingredience. Vařím zásadně bez chilli papriček, aby to chutnalo i Vojtovi, a i tak je to výborné.

Více ...
Vložil: Jaffi, V 4/04 + V 3/08 dne 3.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečená cuketaRECEPTY

500g cukety 2 lžíce šťávy z citronu

1 lžíce strouhaného sýra sůl, pepř, petržel. nať

10g rostl.tuku 2 lžíce mléka

1 cibule

3 stroužky česneku

čerstvý rozmarýn

cuketu podélně rozkrojit, posolit a opepřit. tuk rozpustit v zapékací míse. Cibuli spolu s prolisovaným česnekem vložit do zapékací mísy. přidejte romarýn a petržel nať a na to položte cukety rozkrojenou stranou, pokapejte citron. šťávou. pečte v troubě na 220 st přikryté alobalem.asi 20 minut.

mezitím si mléko smíchejte s nastrouhaným sýrem, alobal odstaňte a zalijte cukety a chvíli ještě zapečte. podávat např. s brkaší.

je to moc dobrý, jen tam nedávám všechny bylinky a když to jí i Bořek tak míň česneku, ale je to lepší, když je ho tam víc!

Více ...
Vložil: Rybka, kluci 2/00, 4/04, 8/07 dne 31.8.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cuketový štrůdlRECEPTY

Těsto: 250 g tvarohu, 250g polohrubé mouky, 250 g másla

Náplň: 1 cibulr, 4 malé cuketky, 150 g šunky, 150 g sýru 1-2 vejce, sůl, pepř, zelená petrželka

vejce na potření a parmazán na posypání.

 

připravíme těsto a dáme na půl hoďky do lednice.

cibulku nakrájíme a osmahneme, přidáme na kostičky cukety a šunku. odstavíme a necháme vychladnout. v misce rozšleháme vejce, přidáme osmahnoutou směs a na kostky nakrájený sýr, může být i nastrouhaný, osolíme a opepříme.

 

těsto rozdělíme na 2 půlky. naplníme a dáme péct na pečícím pepíře. předtím potřem vajcem. pečeme asi 50 min. na 180 st. po upečení posypem parmazánem.

Více ...
Vložil: Rybka, kluci 2/00, 4/04, 8/07 dne 31.8.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Perník (nejrychlejší, co znám)RECEPTY

3 hrnky HLADKÉ mouky

2 hrnky cukru MOUČKA

1 pytlik prášku do PERNÍKU

cca 4 lžíce kakaa

- to vše velmi pečlivě promísit a teprve poté přilít

půl hrnku OLEJE a půl litru ACIDOFILNÍHO mléka (nebo kefírového nebo podmáslí)

- všechno velmi pečlivě promíchat (nedostatečně promíchaný perník se srazí). Těsto vylít na vymazaný a hrubou moukou vysypaný vyšší plech. Péct cca 15-17 minut - u hotového perníku se strany odlepí od boku plechu a perník pronikavě voní. Možno pomazat marmeládou, nějakou polevou a nebo jenom posypat cukrem. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C.

Více ...
Vložil: Jaffi, V 4/04 + V 3/08 dne 31.8.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 LangošeRECEPTY

80 dkg hladke mouky
2 vejce
1 kelimek zakysane smetany
ten samy kelimek mleka
kosticka drozdi
lzicka soli

Vypracovat testo, a dat na 2 hodiny do maslem vymazaneho igelit. sacku do lednice vykynout!!! Pak vzdy kousek testa vyvalet valeckem a pect v oleji!! Nejlip, kdyz v oleji plavou, tak dat vic oleje!!!
Testo vydrzi i 2 dny v lednici, takze si muzete upect vzdy cerstvy langos!!!
 
okopírováno z diskuse prosinec
Více ...
Vložil: Pendula dne 31.8.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 126 [Dalších 96 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.