| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kuličky "Rafaello"

Je to hodně podobné orginálu a cena podobná není :o))). Výroba kuliček je hodně piplavá, takže na "spolupráci" s dětmi nedoporučuji.
Kuličky
Suroviny:250 g mletého kokosu • 1 Salko • 100 g mandlí •
Postup:Smícháme 200 g kokosu se Salkem a necháme přes noc uležet. Ráno velkou lžící nadzvedněte celou hroudu a dejte ji do misky opačně - přes noc Salko pomalu stéká dolů a je dole vlhčí, než nahoře. Když to otočíte, tak přes den zase prosakuje Salko pomalu dolů, do "sušší" části a postupně se tak vsakuje do kokosu. Odpoledne je to pěkně celé rovnoměrně nasáklé.

Horkou vodou spaříte mandle a pak je přelijete studenou vodou, jdou dobře vyloupat (nebo máte koupené už oloupané).

Na vál nasypete hrst kokosu a malou lžičkou vyndáte kousek hmoty z misky a položíte na ten sypký kokos. Doprostřed dáte jednu mandli (pokud jsou velké, tak useknu tu spičku, aby nebyly Raffaelky šišaté) a zabalíte ji do hmoty. Pokutálíte v kokosu a dáte na nějaký tácek. Postupně takto uděláte cca 100 kuliček (pokud je neděláte moc velké) a necháte je přes noc oschnout. Druhý den je uložíte do krabičky. Z tohoto množství je cca 100 kusů (660 g) Rafaelek.

Poznámka: Co se časové náročnosti týká - příprava těsta je na cca 15 miut, druhý den počítejte s cca 1,5 hodinou na oloupání mandlí a ukutálení kuliček. Vzhledem k tomu, že je hmota hodně sladká dělám kuličky trochu menší, než jsou orginální.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:13.8.2008 2:11:55
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.