Příspěvky 1 až 10 z 97
[Dalších 87 >>]
|
Májja |
|
|
Jedem! Těhulku chceme ještě spatřit:-)
(5.6.2008 21:37:08 Komentář ke článku Srazik Veltrusy
)
My bychom jeli a klidně berem úterý,středu i čtvrtek-snad nic nemáme:-))))Tak já a dva draci:-))
Odpovědět |
|
ewellyn |
|
|
eshopy
(12.5.2008 15:33:29
)
Ahojky, tak jsme spustili další web www.babytoys.cz . Tentokrát to jsou hračky, kojenecké potřeby a dětský nábytek, říjnovkam Natka posílá dárkovou poukázku jejíž kód je:5B71656E14884C69. Kupón má hodnotu 80 Kč platí při objednávce nad 1000 do 31.5.2008. Poukázka je určená jen pro říjnovky tak prosím kód nešiřte dál. Třebas to využijete. Ještě je možnost získat provizi za doporučený nákup, to by Vas mohlo taky zajímat (sekce výdělek). Krásny den přeje ewellyn a natka.
Další naše eshopy: primadvd.cz nebo acstarbikes.com :)
Odpovědět |
|
Rotem |
|
|
Koreni HARISA na Falafel
(9.3.2008 22:14:09
)
Harísa ohnivá tuniská směs, oblíbená také v Alžíru a Maroku, určená k přípravě originálních omáček k dušené zelenině, masu apod. (Smícháme s olivovým olejem do hustoty pasty). Jako stolní koření je Harísa dost podobná indonéským sambalám. Používáme všude tam kde chilli - k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na "čínu", při grilování a pečení masa a ryb apod.
Obsahuje chilli, česnek, koriandr, cumin, paprika, sůl (5 %).
Odpovědět |
|
Rotem |
|
|
Tahini pasta
(9.3.2008 22:09:17
)
Domácí ochucená ¨Tahini¨ pasta. kategorie: speciality
recept je určen pro 1 osob(y)
Ingredience: 4 lžíce opražených pomletých sezamových semínek 1 lžička sezamového oleje 1 lžíce citronové šťávy 1/2 lžičky soli 125ml vody 2 stroužky utřeného česneku
Příprava: Rozmixovat sezamová semínka, sezamový olej, citronovou šťávu a sůl v mixeru. Za stálého moxování přilévat pomalu vodu. Vyjmout sezamovou pastu z mixéru a zamíchat do ni česnek.
P.S.: ¨Tahini¨ pasta se oužívá v kuchyních středozemí a v Asii.
TIP: Jak získat sezamová semínka: Syrová semínka se na den namočí do vody. Ustlučou se a takto se oddělí slupka od vlastního semínka. Vloží se do slané vody a tam slupky klesnou ke dnu a semínka vyplavou nahoru. Seberou se, opraží se a nakonec se pomelou na olejnatou pastu. Existují dva druhy, tmavá a světlá, které se dává přednost pro její chuť a struktůru.
Odpovědět |
|
Rotem |
|
|
Recepty stredomorske a i ceske
(9.3.2008 22:06:34
)
Mrkvova polevka vhodna hlavne pro deti: Mrkvová polévka
Potřebujete: * 200 g brambor * 300 g mrkve * 1 cibuli * 40 g pórku * čtvrt litru mléka * půl litru vody * 100 g zakysané smetany * 30 g žampionů * sůl, pepř
Postup: Očistěte brambory a mrkev, pokrájejte je na kousky a dejte do velkého hrnce. Potom přidejte očištěnou a pokrájenou cibuli a pórek. Zalijte vodou a vařte asi 15 minut. Mezitím očistěte a nakrájejte žampiony. Zeleninu po dovaření přepasírujte, přidejte mléko, smetanu a ještě krátce povařte na mírném ohni. Dochuťte a podávejte se žampiony. Podle chuti můžete přidat petrželku nasekanou nadrobno.
DOBA PŘÍPRAVY: 40 minut
ENERGETICKÁ HODNOTA: 876 kJ/1 porci
--------------------------------------------------------------------------------
Odpovědět |
|
Rotem |
|
|
Recepty stredomorske a i ceske
(9.3.2008 22:03:08
)
Falafel se salátem tabouleh 16.11.2007 12:45 | Kluci v akci | mňam Tradiční falafel se salátem tabouleh - 4 porce (16 kuliček)
Sledujte po internetu
Falafel [faláfel] 400 g namočené cizrny (cca 200 g suché, záleží na druhu) 100 g kudrnky (petrželové natě) 100 g cibule 10 g česneku mletý římský kmín sůl pepř 500 ml oleje na smažení
dip-jogurtová omáčka 200 g bílého jogurtu svazek kudrnky 10 g česneku sůl
40 g harisy nebo chilli pasty
1. Cizrnu, cibuli, česnek a kudrnku semeleme v mlýnku nebo v kuchyňském kutru najemno, osolíme, opepříme a přidáme římský kmín, vše důkladně promícháme a v lednici necháme těsto ztuhnout. Z těsta tvarujeme placičky nebo kuličky, které smažíme dozlatova. 2. Jogurt smícháme s drceným nebo jemně sekaným česnekem, sekanou kudrnkou, osolíme a zamícháme. 3. Falafel podáváme společně s jogurtovým dipem, podle chuti doplněným o lžičku harisy, jako přílohu můžete zvolit náš salát tabouleh nebo jiný jakýkoliv zeleninový salát.
tabouleh [tabouleh] 400 g rajčat 100 g kudrnky 50 g suchého kuskusu 1 velký šťavnatý citrón 1 středně velká cibule 50 ml olivového oleje EV sůl pepř
1. Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a kudrnku nasekáme najemno a vše smícháme. 2. Do směsi zeleniny přidáme sušený kuskus, citrónovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. V lednici necháme asi 1 hodinu odležet, kuskus krásně nabobtná, před podáváním ještě promícháme, případně dochutíme
Odpovědět |
|
Rotem |
|
|
Recepty stredomorske a i ceske
(9.3.2008 22:00:02
)
Postup přípravy receptu:HUMMUS
Cizrnu přelijeme studenou vodou a necháme nejméně 12 hodin nabobtnat. Měla by zdvojnásobit svůj objem, proto musí být objem vody nejméně dvojnásobný v poměru k sušené cizrně.
Nadbytečnou tekutinu slijeme, cizrnu dáme do velkého hrnce a přelijeme studenou vodou, jejíž objem bude opět dvojnásobný v poměru k cizrně. Přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Pěnu, která se tvoří na povrchu sbíráme.
Zmírníme oheň a cizrnu zvolna vaříme asi hodinu, dokud nezměkne. Podle potřeby opět sbíráme vzniklou pěnu. Stroužky česneku rozpůlíme, odstraníme z nich světle zelené nebo bílé zárodky klíčků a zbytek nakrájíme nadrobno.
Z cizrny slijeme nadbytečnou tekutinu a 4 lžíce jí odložíme pro pozdější potřebu. Olivový olej, česnek, pastu tahini (připravuje se ze sezamu) a citronovou šťávu rozmixujeme.
Přidáme cizrnu a rozmixujeme ji nahrubo. Podle potřeby přidáme odloženou tekutinu, v níž se cizrna vařila. Hummus podle chuti osolíme a opepříme.
Hummus dáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Těsně před podáváním ho pokapeme olivovým olejem, posypeme mletou paprikou a obložíme snítkami koriandru.
Zdroj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.
Odpovědět |
|
Májja |
|
|
Veltrusský srazík
(5.11.2007 23:43:16 Komentář ke článku Veltrusský srazík
)
Bonsajko my bychom mohli toho 15.11. a nevař:-)Něco si objednáme:-)
Odpovědět |
|
|
|
Příspěvky 1 až 10 z 97
[Dalších 87 >>]
|
|