Příspěvky 1 až 0 z 0
dába |
|
|
kyselý chleba
(27.9.2006 12:15:58 Komentář ke článku Kváskový chléb
)
Ahoj, chci se zeptat, jestli je normální, že je kváskový chleba kyselý. Vyrobila jsem si kvásek podle návodu v bio kuchařce Hanky Zemnové, krásně mi vzešel, upekla jsem z něj chleba (normálně v troubě), taky pěkně vzešel, vypadal super, trochu vlhčí a hutnější konzistence, asi jako tužší perník, ale sražený nebyl, krájet šel vzorně. Ale měl nakyslou chuť, moc mi nechutnal, šlo to ještě tak s s něčím kyselým - marmeláda, rajčata.
Kvásek jsem se snažila zachovat na další pečení, ale nebyl čas, rozdělila jsem ho na dva - jeden jsem nechala v pokojové teplotě, ten pořád pracoval, po čase začal ale strašně smrdět po lihu a ten co sem měla v lednici se rozdělil na mouku a takovou černou tekutinu nahoře a také divně zapáchal, tak jsem oba vyhodila. Asi se oba zkazili, co? Jak často se musí péct, aby kvásek vydržel?
Děkuji předem za rady Dába
Odpovědět |
|
Dianka (04+06+09) |
|
|
Re: Sušený kvásek
(18.7.2006 13:16:59 Komentář ke článku Kváskový chléb
)
Pimpo, tenhle kvásek je spíš jenom na chuť do kvasnicového chleba. Nefunguje to tak, že bys to rozmíchala s vodou a ono to hned kvasilo :-( Měla jsem ho doma, dokonce jsem i původně zkoušela ten český sušený kvásek od Natury a pěkně jsem pohořela :-) Takže doporučuju buď si ho založit z té žitné mouky a vody a nebo ho koupit v těch Michelských pekárnách čerství. Kamarádka říkala, že v podkrkonoší ho mají k mání běžně v každé sámošce.
Odpovědět |
|
Pimpa |
|
|
Sušený kvásek
(17.7.2006 17:54:20 Komentář ke článku Kváskový chléb
)
Objevila jsem sušený kvásek v DM od Alnatury, cenu si nepamatuju, ale bude zhruba podobná jako z těch pekáren.
Odpovědět |
|
|
Příspěvky 1 až 0 z 0
|
|