Vzkazy Fotoalba Deníky Recepty Bazar
    

Komentář ke článku Kváskový chléb


 Příspěvky 10 z 0 

 dába 


kyselý chleba 
(27.9.2006 12:15:58 Komentář ke článku Kváskový chléb )
Ahoj, chci se zeptat, jestli je normální, že je kváskový chleba kyselý. Vyrobila jsem si kvásek podle návodu v bio kuchařce Hanky Zemnové, krásně mi vzešel, upekla jsem z něj chleba (normálně v troubě), taky pěkně vzešel, vypadal super, trochu vlhčí a hutnější konzistence, asi jako tužší perník, ale sražený nebyl, krájet šel vzorně. Ale měl nakyslou chuť, moc mi nechutnal, šlo to ještě tak s s něčím kyselým - marmeláda, rajčata.

Kvásek jsem se snažila zachovat na další pečení, ale nebyl čas, rozdělila jsem ho na dva - jeden jsem nechala v pokojové teplotě, ten pořád pracoval, po čase začal ale strašně smrdět po lihu a ten co sem měla v lednici se rozdělil na mouku a takovou černou tekutinu nahoře a také divně zapáchal, tak jsem oba vyhodila. Asi se oba zkazili, co?
Jak často se musí péct, aby kvásek vydržel?

Děkuji předem za rady
Dába

Odpovědět

 Dianka (04+06+09) 


Re: Sušený kvásek 
(18.7.2006 13:16:59 Komentář ke článku Kváskový chléb )
Pimpo, tenhle kvásek je spíš jenom na chuť do kvasnicového chleba. Nefunguje to tak, že bys to rozmíchala s vodou a ono to hned kvasilo :-( Měla jsem ho doma, dokonce jsem i původně zkoušela ten český sušený kvásek od Natury a pěkně jsem pohořela :-) Takže doporučuju buď si ho založit z té žitné mouky a vody a nebo ho koupit v těch Michelských pekárnách čerství. Kamarádka říkala, že v podkrkonoší ho mají k mání běžně v každé sámošce.

Odpovědět

 Pimpa 


Sušený kvásek 
(17.7.2006 17:54:20 Komentář ke článku Kváskový chléb )
Objevila jsem sušený kvásek v DM od Alnatury, cenu si nepamatuju, ale bude zhruba podobná jako z těch pekáren.

Odpovědět

 Příspěvky 10 z 0 
Přihlášen: Nikdo
Jméno
Heslo
Nová registrace
Nápověda
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.