BROSKVOVÉ MÍŠA ŘEZY
TĚSTO: 4 vejce, 250 g cukru, 10 lžic oleje, 10 lžic vlažné vody, 250g hl. mouky + 1 kypřík NÁPLŇ: 2 měkké tvarohy, 1/2 změklého másla, cukr a mléko dle potřeby, okapané broskve a jiné kompot. ovoce POLEVA: 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, voda + šťáva z kompotu
POSTUP: 4 žloutky třeme s cukrem, přidáme olej a vodu, promícháme, vsypeme mouku smíchanou s kypříkem, nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Dáme péct na vymazaném a vysypaném plechu, pečeme dorůžova. Na vychladlý korpus naneseme krém z ušlehaného tvarohu s cukrem, máslem a troškou mléka, rozetřeme. Krém poklademe broskvemi nakrájenými na tenké plátky, pěkně porovnáme :-) Uvaříme si pudink s cukrem (jako klasický, ale z kompot. nálevu - dolitého do 1/2 l vodou), po částečném zchladnutí rosol rozprostřeme na buchtu.
Řezy jsou výborné druhý a třetí den po odležení, krásně prosáknou a zvláční, mňam....
MÍŠA ŘEZY (HRNÍČKOVÉ )
Těsto: 6 žloutků, 6 lžic cukru – třeme do pěny, přidáme 2 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky s 1 a ¼ prášku do pečiva, špetku soli, 1 lžíci kakaa a na závěr lehce vmícháme pevný sníh ze 6 bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Necháme vychladnout.
Krém: ¾ hrnku cukru, 2 balení měkkého tvarohu, 1 máslo nebo Hera ( máslo je chuťově lepší ). Krém umíchaný ze všech surovin rovnoměrně navrstvíme na upečený korpus
Poleva : ½ hrnku moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, necelou ½ kostky 100% ztuženého tuku ( možno přidat i 1 vejce ). V hrnci rozehřejeme 100% tuk, rozmícháme v něm cukr, kakao, promícháme a lehce vychladlou polevu nalijeme na tvarohovou hmotu
|