Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

(prohlížení deníku New York) Předcházející článek>>

New York den4. a posledni

Autor: SavaH , 13.3.2003

23. ledna 2003


Dneska me prvne a naposled vzbulila Mrs Popiti telefonem. Zavahala jsem a nezabrala jako prvni koupelnu. Nakyblovala se tam Natasa z Jizni Afriky a okupovala ji celych 45 min, takze jsem zase na snidani prisla pozde. Ovocny salat u me vede. Akorat by ho mohlo byt vic – jako vseho. Psledni dopoledne skoleni o bezpecnosti silnicniho provozu. To mi je vseho vsudy na nic, kdyz asi zatim nebudu ridit. Mozna casem. Ani o to nestojim jezdit autem v zacpach. Mrs Popity nam rozdala letenky. Hotel opoustim ve 13:00 a letadlo leti az v 19:30. To fakt nechapu a netusim, co budu delat 5,5 hodiny na letisti. K obedu jsem mela jiny salat, taky moc dobry, bylo ho vic nez toho minuleho. Jen taktak jsem se stihla najist a dostavit k bustaxi. Kdyz jsem se ptala Mrs Popity, ze ktereho terminalu odletam, tak me servala, ze jsem ji neposlouchla, ze odletam z Delty a ze se nemusim bat, protoze nas bus vysadi na spravnem terminalu. S jednou au-pairkou Silvinou letim az do Washingtonu, tak se snad nejak zabavime.


Taxibus projizdel NY asi hodinu a pul, takovejch aut na silnici jsem v zivote nevidela ani ve filmu. V NY vsichni na sebe troubi kvuli naprostym kravinam nebo uplne bezduvodne. Taky tu jsou srandovni semafory – jeden ctyrsemafor vysici nad stredem krizovatky a neni vubec videt, jaka barva zrovna sviti. Musela bych si poridit bryle kvuli nim. Taxibus me se Silvinou vysadil u terminalu Delta a odjel. Chtely jsme se nechat odbavit a ejhle. Letadlo do Washingtonu leti sice z terminalu Delta, ale Delta Marinal a to je na druhem koci letiste. Hupsly jsme tedy do letistniho busiku kazda s 25 kg zavazadlem a ujizdely na druhy konec letiste. Tam jsme se dle prikazu Mrs Popiti nechaly odbavit a cekaly v letistnim prostoru. Cekame a cekame. Po hodine (v 16:30) prichazi sympaticky mladik zamestnanec Delta Airlines a pta se nas na cislo letu. Vytahnu letenku a odpovidam 1761 a on: Ted leti vase letadlo. Ja na to: To neni mozne, my mame letet az v 19:30. A on: Mely byste letet ted, jsou priznive vetrne podminky, ktere za 3 hodiny nebudou. A my: Tak jo. A nalodily jsme se. Let probehl v pohode. Pilot obcas s nami pekne zahazel, ale nebylo to az tak hrozne. Dostali jsme svacinku, mimo jine baby mrkvicku. Po 30 min letu jsme se ocitli na Wash a po par minutach pristali. Leteli jsme pred pristanim nad vodou a kdyz jsme pristavali, tak to vypadalo, jako kdyz pristavame na vodu.


Po priletu a vyzvednuti zavazadel jsem volala rodine. Hrozne se divili, ze tu jsem o 3 hod driv - dorazila jsem v 5 misto 8:45, ale dojeli pro me. Nechci to tu soudit prvni vecer, ale libi se mi tu a budu se snazit, abych tu zustala cely rok. Jdu spinkat.


Jenom nekolik vet na zaver. V NY jsem zhubla 2 kila, popraskaly mi zilky na prsou a rty z nedostatku tekutin a nejspis i vitaminu.

Zobrazeno doposud 487 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.