Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Doporučená literatura

Autor: katkuška , 8.10.2003
 

 


 


Taky bych chtěl doporučit jednu knížku - je od R. Campbell a jmenuje se "Potřebuji tvoji lásku". Je poměrně tenká. Ve stručnosti se dá říct že je o komunikaci s dětmi. Po přečtení si člověk uvědomí, kolik chyb v této oblasti může udělat. Autor shrnuje několik pravidel, která se mají uplatňovat aby dítě vnímalo, že ho člověk "bere", že ho má rád. Píše tam i o lidech, kteří mají své děti rádi, ale nedokáží to dát najevo tak, aby to dítě vnímalo. Jde třeba o kontakt očima, potřeba tělesného dotyku apod.
Vašek
 






Taky přispěju trochou do mlýna. Včera jsem si stoupla ke knihovničce a hledala všechny knihy, které jsem o adopci přečetla. Chtěla bych ti je doporučit. Je dobré do sebe vstřebat co nejvíce informací, aby jste byli dobře připraveni. Člověk na začátku nemá moc ponětí o čem to je a je taky potřeba v této oblasti dozrát.Táákže, jestli budeš mít chuť velmi doporučuju následující tituly:


Zdeněk Matějček - Náhradní rodinná péče, Caroline Archerová - Dítě v náhradní rodinné péči, Jayne Schooler - Adopce - vztah založený na slibu a neposledně knížka, kterou tady pár z nás momentálně čte - Hana Konečná - Na cestě za dítětem (moc bezva).

Kaťas

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 857 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.