Potřebujete na placku:
180g hladké mouky
120g másla
60g moučk.cukru
1 žloutek
vyrobíte těsto, které tence vyválíte přímo na suchém plechu po celé ploše na tlouštku cca 2mm - nebojte se jde to!Upečte na 200C do růžova.
Na patlu potřebujete:
170g kokosové moučky
150g moučkového cukru
1 celé čerstvé vejce
2-3 lžíce rumu
60g pokrmového tuku ztuženého - Iva, Lukana, Omega atd...
Vyrobíte patlu, která má konzistenci asi jako hustá br.kaše. já vyrábím v robotu,tuk nerozpouštějte.
Nyní : výraznou marmeládou ( nejlépe rybíz, či linecká od Hamé) slabě ( 1mm) potřete upečenou placku, na ni lžící rozházejte rovnoměrně patlu a konečku prstů ji rozprostřete po marmeládě - já si prstíky namáčím do mističky s vodou.Milou placku šoupnete do lednice oschnout a druhý den ji polejte hořkou čokoládovou polevou a ihned zasypejte kokosem. Po ztuhnutí nařezejte kráječkou na pizzu na kostičky tak 3x3cm a někam dobře schovejte, páč jinak vám to sežerou.
já skladuju jako ostatní cukroví v krabicích od bot vyložených alobalem, venku, ve velkém plast. uzavíracím boxu.
První rok je to piplačka, ale pak na to přijdete a já letos dělala hned stereo dva plechy najednou...
|