Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

květáková polévka

Autor: srpnatka03 , 24.9.2004

6 dcl vody
200 g květáku 2 brambory

20 g hladké mouky
1 dcl mléka
30 g másla
1/2 žloutku
sůl
petrželka


Příprava:
Ze dvou třetin rozehřátého másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a rozvaříme ji s mlékem a vodou do hladka, aby v polévce nebyly žmolky. Když se polévka začne vařit, přidáme do ní na rùžičky rozebraný očištěný květák, sůl a vaříme asi 20 minut. Hotovou polévku stáhneme z plamene, rozšleháme do ní čerstvý žloutek, přidáme zbývající syrové máslo a usekanou petrželku.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 270 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.