|
|
Čínské řízky |
|
Autor: srpnatka03 , 12.3.2005 | |
| Čínské řízečky jsou fakt mňamka a rychlovka,nejlepší jsou s brambůrkem.Kuřecí prsa(ale i jiné)masíčko je potřeba nakrájet na kostky cca 3x3cm a naložit nejmíň na 2 hodinky(já marinuju přez noc). Na kuř.prsa - jedny - teda levé a pravé :o) :2 vejce Pórku přiměřeně,nakrájený na půlkolečka 1 čaj.lž.kari (dávám koření na kuře nebo grilovací,neb kari nemiluju) 1 čaj.lž.sladké papriky (tu nedávám,když používám výše zmíněné směsi koření) 1 čaj.lž soli 1 čaj.lž cukru 1 čaj.lž.Solamylu (dávám trošičku víc,líp drží)
Promíchám maso s marinádou a nechám uležet.Polévkovou lžící dávám do horkého oleje a tvaruju placaté ne moc velké řízečky.Jsou rychle hotové,ale díky Solamylu a vejci se rády připalují.
Možná to vypadá složitě a u nás je to jedno z nejrychlejších a nejoblíbenějších jídel.
|
|
Zobrazeno doposud 414 x.
|
|